Første publisering: mars 30, 2024 |

Oppdag den fantastiske stranden Amadores på Gran Canaria.

Playa de Amadores er en fantastisk kunstig strand på Gran Canaria. For mange reisende er dette den perfekte stranden for avslapping, hvor man kan finne ro og ny energi. Nyt den vakre, gylne sanden og det rolige, turkise vannet.

Lokalisering

Playa de Amadores ligger sørvest på Gran Canaria, i Mogán kommune og bare 48 km fra flyplassen. Du kan også komme dit fra Puerto Rico-stranden via den 1 km lange strandpromenaden. Stranden er forbundet med resten av øya med bussrutene 01, 33, 39 og 91.

Hovedtrekkene

Stranden er halvmåneformet og strekker seg 800 meter langs en frodig kystlinje. Bukten er beskyttet av to bølgebrytere for å sikre roen i vannet. Sonen med lave bølger er perfekt for bading og snorkling.

Landet var tidligere overgrodd av stein, men etter iherdig innsats ble kysten ryddet og etterlatt en vakker, gyllen sandstrand. I dag er dette en paradisisk strand, perfekt for bading og avslapning. Fra stranden kan du se ulike fritidsbåter og fiskebåter som fortøyer utenfor kysten av Mogán.

Familiestranden

På Playa de Amadores er det ikke tillatt med ballspill og høy musikk for å sikre at stranden forblir rolig og behagelig for alle. Det er heller ikke et område med mye uteliv, og derfor er det perfekt for en familieferie i en rolig atmosfære. De som ønsker å gå på klubb eller feste, kan dra til Playa Puerto Rico med et mer livlig uteliv.

På grunn av det rolige og grunne vannet egner Playa de Amadores seg godt for barn som kan svømme trygt. De minste liker å leke i sanden, bygge sandslott og løpe fritt rundt mens foreldrene soler seg og slapper av.

Stranden er også et yndet sted for par, som ofte tar seg en rolig spasertur langs stranden. De nyter solnedgangen med den fargerike himmelen og den friske energien fra havet. Hvis været tillater det, kan du se Teide på naboøya Tenerife i bakgrunnen, noe som gjør solnedgangen enda mer romantisk.

Tjenester

Amadores-stranden har det blå flagget, som er en garanti for god vannkvalitet, sikkerhet og utmerkede strandtjenester. På Amadores-stranden finner du:

  • Toaletter
  • Utleie av solsenger og parasoller
  • Badevakter
  • Ramper for rullestolbrukere, amfibiestoler og bøyer for å lette badingen for bevegelseshemmede.

Gaten parallelt med stranden har rikelig med parkeringsplasser. Du har også tilgang til en avgiftsbelagt parkeringsplass med reserverte plasser for personer med nedsatt funksjonsevne.

På stranden finner du også en lekeplass for de minste, en minigolfbane, en strandklubb med kveldsfester og massasjeområder. Hvis du ønsker å drive med sport, kan du leie utstyr til vannsport i de nærliggende butikkene i Playa de Amadores.

Like ved stranden ligger den berømte Amadores Fun Park, et flott badeland med ulike attraksjoner for hele familien. Parken har badevakter som sørger for badegjestenes sikkerhet, og barn under 4 år har ikke adgang.

Omgivelser på Playa de Amadores

Bak Playa de Amadores finner du en lang rekke restauranter og barer med god mat og forfriskende drikke. I nærheten av stranden finner du noen få hoteller, men med utmerket service og vakker utsikt over havet. Du finner også et kjøpesenter med utsikt over havet der du kan kjøpe det du trenger og nyte god mat.