Първо публикуване: март 13, 2023 |

Map of Tenerife, Canary Islands. Vector elevation map of island. Generated conceptual surface relief map. Detailed geographic elegant landscape scheme. Topographic outline poster.

Тенерифе – островът, на който има всичко

Тенерифе ви очаква, за да ви предложи различни усещания и страхотни преживявания. Той е най-големият остров от Канарския архипелаг в Испания и е любима дестинация на много туристи. Основните туристически центрове на Тенерифе са разположени в южната част на острова. Той разполага с две големи летища, които го свързват с континенталната част на страната и с останалия свят.

Тенерифе е идеална дестинация за почивка. Ето някои от характеристиките, които го правят толкова привлекателен за туристите от цял свят, особено от Обединеното кралство, Испания, Германия, Франция, Нидерландия и Ирландия.

Лятно време през по-голямата част от годината

Playa Troya - Costa Adeje Beach (11)

Тенерифе е една от европейските дестинации с най-много слънчеви дни през годината, без много резки промени между сезоните. Средната температура през годината е 23º по Целзий. Забравете за зимния студ, разходете се с летни дрехи и сандали под ярките слънчеви лъчи.

Ето защо градът приема туристи през цялата година. Европейците, бягащи от студа през декември, януари и февруари, са най-честите посетители през този сезон. От май до октомври хубавото време продължава, а цените на нощувките и услугите са добри.

Слънчеви плажове на Тенерифе

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Отпуснете се на пясъка, докато наблюдавате как спокойното море се отдръпва в хоризонта. Плажовете със златист пясък и спокойни води са разположени в близост до градските центрове. Тъмните пясъчни плажове, продукт на вулканично действие, също притежават уникален чар и предлагат същите възможности за наслада от морето и водните спортове.

Каним ви да посетите Ел Медано, Плая де Лас Америкас, Лос Кристианос, плажа Камисон, Фанябе, Торвискас и Ел Дуке. Тези плажове се намират в близост до крайбрежната алея, която свързва с магазините, хотелите и ресторантите. Най-популярните плажове с вулканичен пясък са Playa Jardín, заобиколен от цветя, Los Guíos, Playa de Benijo и Bollullo. Преди да посетите плажовете на Тенерифе, трябва да потърсите добър съвет, за да се информирате за тяхното местоположение, наличието на услуги и качеството на водата за къпане.

Ел Тейде и неговият вулканичен пейзаж

bus excursions costa adeje

Изкачете се до върха на впечатляващата планина Тейде – най-високият връх в Испания. Това е древен вулкан, който се издига на повече от 3700 метра и е третият по височина в света. От върха му се вижда целият остров Тенерифе и съседните острови от Канарския архипелаг. Той е част от Националния парк Тейде, който на свой ред е обявен за обект на световното природно наследство, за да се запази биоразнообразието и завладяващите му пейзажи.

Гори, долини и скали

Анага Тенерифе

Освен Националния парк Тейде, на Тенерифе има различни региони с богата растителност по долини и планини. Масизо де Анага е планински район в североизточната част на острова, обявен за биосферен резерват, тъй като в него се намират най-голям брой ендемични видове в Испания. Трябва да посетите и селския парк Тено, който все още е непокътнат и е местообитание на много видове.

Тези природни околности служат и като база за някои селски райони, които живеят в хармония с околната среда, занимавайки се със земеделие и животновъдство. Едно от тези села е Маска, едно от най-красивите села в Тенерифе. Друго село, което трябва да посетите, е Таганана в селския парк Анага, разположено на север и заобиколено от красиви плажове. Резервирайте екскурзия, за да се запознаете с тези и други места в Тенерифе, които ще ви очароват.

Стъклите Лос Гигантес

Playa los gigantes tenerife

Това е един от най-поразителните природни спектакли на Тенерифе. Скалите на гигантите се намират в селския парк Тено. Те представляват колосални стени от вулканични скали, които се издигат от брега. Можете да ги видите от въздуха, от водата, от плажа и от различните наблюдателни площадки. Те имат собствен плаж, известен като Playa de los Guíos, с тъмен пясък и всички услуги за плажуващите.

Градове и градчета с богата история

Открийте историята на Тенерифе от неговите селца с каменни и черни пътища. Посетете различните исторически центрове на острова, които все още пазят голяма част от изкуството, религията и културата на миналите епохи.

Посетете Сан Кристобал де Ла Лагуна – образцов град в колониален стил. Той е обявен за обект на световното културно наследство, тъй като е запазил почти непроменен същия план като през XV в. Икод де лос Винос е друг очарователен град, който освен културното си богатство е дом на най-дълго живеещото драконово дърво в света, известно като Драго Миленарио.

La Laguna - Tenerife North (9).min

Гарачико е още едно селце с история, която може да се разкаже, и което днес ви очаква със старинния си стил, напомнящ за живота през XVIII век. Но не можем да забравим и столицата Санта Крус де Тенерифе, където съвременният стил е съчетан с колониалната архитектура.

посетете Гарачико Тенерифе

Карнавали, изпълнени с радост и цвят

Карнавал в Тенерифе (6)

Знаете ли, че карнавалът в Тенерифе се радва на голяма актуалност в световен мащаб? Той е обявен за фестивал от международен туристически интерес заради великолепието и радостта от празненствата си. Елате и посетете един от най-добрите карнавали в света, чиято подготовка отнема цяла година. Забравете тъгата и умората си, насладете се на най-големия фестивал на острова с музика, танци и много цветове по улиците.

Гастрономия и вина на Тенерифе

дегустация на лозя в тенерфе (3)

Ще откриете голямо разнообразие от ястия и много вкусове, местни и вносни съставки. Насладете се на вкусни меса, прясна риба, сирена и различни десерти. „Guachinches“ са скромни заведения, в които можете да се насладите на популярните ястия от региона. Трябва да посетите и луксозните ресторанти, някои от които със звезди „Мишлен“.

Бихме искали да споменем специално вината на Тенерифе, направени с любов, внимателни методи и подбрани плодове. Твърди се, че Уилям Шекспир се е вдъхновил от техните вкусове и дори ги е споменал в пиесите си. Резервирайте обиколки с екскурзовод, за да се запознаете отблизо с винарските изби, да научите повече за процеса на производство на вино и да се насладите на прекрасна дегустация.

Отлични предложения за настаняване

Тенерифе предлага ексклузивни и по-скромни места, всички с всичко необходимо, за да си починете и да се заредите с енергия за следващия ден. Ще намерите различни възможности, които да задоволят всички вкусове. Изберете измежду хотели, курорти, апартаменти, ваканционни къщи и дори къмпинги, за да се свържете с природата.

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Най-предпочитаните дейности, с които да се насладите на почивката си в Тенерифе

Списъкът с дейности, с които да се насладите на почивката си в Тенерифе, е безкраен, така че би било невъзможно да скучаете. Тук са представени най-добрите дейности за отдих и забавление, които островът може да предложи.

Наблюдение на китове и делфини в естествената им среда

Тенерифе - островът, на който има всичко

Тенерифе е едно от малкото места в света, където можем да наблюдаваме делфини и китове в близост до брега. Водите между Тенерифе и остров Ла Гомера са убежище за различни видове, като бутилконоси делфини и пилотни китове. Тази част от морето е част от миграционния път и на други видове, като кашалоти, пилотни китове, обикновени делфини и дори косатки. За да се насладите на този спектакъл, трябва да наемете лодка, с която ще можете да правите снимки и да ги записвате.

Посетете тематичните паркове

Siam Park, Воден парк в южната част на Тенерифе

Насладете се на впечатляващи паркове, пълни със забавления, представления и атракции за деца и възрастни. Паркът „Джунглата“ ви очаква с много животни, растителност и шоута на птици. Друг парк, който задължително трябва да видите, е Лоро Парк с голяма зоологическа градина и различни дейности.

Loro Parque Tenerife с транспорт

От друга страна, можете да се забавлявате във фантастичните водни паркове на Тенерифе. Един от любимите на посетителите е Siam Park заради своите размери и екстремни атракции. Трябва също така да отделите един ден, за да посетите Aqualand с неговите страхотни басейни и пързалки.

Плуване и водни спортове

diving in tenerife south

Плувайте с разноцветни риби на морското дъно от вулканични скали и открийте тайните на морското дъно. Участвайте в изпълнени с адреналин водни спортове, като сърф, водни ски, каяк и гмуркане с шнорхел.

Прегледайте небесната твърд

Залез & наблюдение на звезди в Тенерифе (1)

Планината Тейде разполага с идеални условия за наблюдение на звездите. Близо до върха ѝ се намира обсерваторията Тейде, посветена на наблюдението на Слънцето и роботизираната астрономия, с голям брой слънчеви и нощни телескопи. Оттам можете да видите Луната с нейните кратери и нощното небе с милионите му звезди.

Star Gazing Fuerteventura.min (2)

Пешеходство и колоездене

Private Trekking Teide with Permision (3)

Насладете се на красотата на пищните пейзажи, на красивата флора, която украсява острова, и на приятните звуци на природата. Разходете се сред емблематични пътеки с фантастични гледки. Тук ще откриете различни маршрути през оврази и тропически гори, като най-популярни са тези в Националния парк Тейде. Можете също така да карате велосипед през горските пейзажи на острова. Много колоездачи от цял свят избират Тенерифе за своя тренировъчна база.

Играйте голф

golf playing tenerife

Тенерифе е известен като рай за любителите на голфа. Той разполага с няколко голф игрища, проектирани от професионалисти. Направете своя замах в непосредствена близост до красивата гледка към Тейде и внушителния Атлантически океан.golf tenerife

Молдове и много магазини

tenerife-shopping.min.min

Във вътрешността на острова ще намерите много места, където да изпиете по едно питие, да хапнете вкусна храна в ресторанти и тераси с изглед към морето. Ще намерите и много магазини, от които да си купите дрехи и сувенири, които да отнесете у дома.

Както виждате, Тенерифе е идеално място за почивка. Свържете се с природата, наслаждавайте се на морето и се разхождайте из природните пейзажи и колониалните градове. Изключете се от задълженията си и елате да се насладите на всичко, което Тенерифе може да предложи.

Locations:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0