Første offentliggørelse: marts 13, 2023 |

Map of Tenerife, Canary Islands. Vector elevation map of island. Generated conceptual surface relief map. Detailed geographic elegant landscape scheme. Topographic outline poster.

Tenerife, øen der har det hele

Tenerife venter på dig for at tilbyde dig forskellige fornemmelser og store oplevelser. Det er den største ø i det kanariske øhav i Spanien og et yndet rejsemål for mange turister. De vigtigste turistcentre på Tenerife ligger i den sydlige del af øen. Den har to store lufthavne, der forbinder den med fastlandet og resten af verden.

Tenerife er et perfekt feriemål. Her er nogle af de træk, der gør den så attraktiv for turister fra hele verden, især fra Storbritannien, Spanien, Tyskland, Frankrig, Holland og Irland.

Sommervejr det meste af året

Playa Troya - Costa Adeje Beach (11)

Tenerife er en af de europæiske destinationer med flest solskinsdage om året uden meget bratte skift mellem årstiderne. Gennemsnitstemperaturen hele året er 23º Celsius. Glem vinterkulden, og gå rundt i sommertøj og sandaler i det strålende solskin.

Det er derfor, at den modtager turister hele året rundt. Europæere, der flygter fra kulden i december, januar og februar, er de mest hyppige besøgende i denne sæson. Fra maj til oktober fortsætter det gode vejr, og der er gode priser på overnatning og serviceydelser.

Solrige strande på Tenerife

playa de las teresitas - santa cruz de tenerife

Slap af på sandet, mens du ser det rolige hav trække sig tilbage i horisonten. Strandene med gyldent sand og roligt vand ligger tæt på bycentrene. De mørke sandstrande, der er et resultat af vulkansk aktivitet, har også en unik charme og tilbyder de samme muligheder for at nyde havet og vandsport.

Vi inviterer dig til at besøge El Médano, Playa de Las Américas, Los Cristianos, Camisón-stranden, Fañabé, Torviscas og El Duque. Disse strande ligger tæt på promenaden, som forbinder til butikker, hoteller og restauranter. De mest populære strande med vulkansk sand er Playa Jardín omgivet af blomster, Los Guíos, Playa de Benijo og Bollullo. Du bør få gode råd, inden du besøger Tenerifes strande, for at få oplyst deres beliggenhed, tilgængeligheden af service og badevandets kvalitet.

El Teide og dens vulkanske landskab

bus-udflugter costa adeje

Kravl op til toppen af det imponerende Teide-bjerg, Spaniens højeste bjerg. Det er en gammel vulkan, der rejser sig til over 3.700 meter og er den tredje højeste i verden. Fra toppen kan du se hele øen Tenerife og naboøerne i det kanariske øhav. Den er en del af Teide Nationalpark, som igen blev erklæret for verdens naturarv for at bevare dens biodiversitet og fascinerende landskaber.

Bjerge, dale og klipper

Anaga Tenerife

Ud over Teide Nationalpark har Tenerife forskellige regioner med en rig vegetation over dale og bjerge. Macizo de Anaga er en bjergregion i den nordøstlige del af øen, der er erklæret biosfærereservat, fordi den er hjemsted for det største antal endemiske arter i Spanien. Du bør også besøge Teno Rural Park, som stadig er intakt og er levested for mange arter.

Disse naturlige omgivelser tjener også som base for nogle landområder, der lever i harmoni med miljøet og arbejder med landbrug og husdyrbrug. En af disse landsbyer er Masca, som er en af de smukkeste landsbyer på Tenerife. En anden landsby, du bør besøge, er Taganana i Anaga Rural Park, der ligger i nord og er omgivet af smukke strande. Book en tur for at lære disse og andre steder på Tenerife at kende, som vil fascinere dig.

Los Gigantes-klipperne

Playa los gigantes tenerife

Dette er et af de mest slående naturskuespil på Tenerife. Giganternes klipper ligger i Teno Rural Park. De er kolossale vægge af vulkansk sten, der rejser sig op fra kysten. Du kan se dem fra luften, vandet, stranden og gennem de forskellige udsigtspunkter. De har deres egen strand, kendt som Playa de los Guíos, med mørkt sand og alle faciliteter for badegæster.

Byer og byer fulde af historie

Oplev Tenerifes historie fra dens landsbyer med sten- og grusveje. Besøg øens forskellige historiske centre, der stadig har bevaret meget af tidligere tiders kunst, religion og kultur.

Besøg San Cristóbal de La Laguna, en modelby i kolonistil. Den blev erklæret for verdensarv, da den næsten uændret har bevaret den samme udformning som i det 15. århundrede. Icod de los Vinos er en anden charmerende by, som ud over sin kulturelle rigdom er hjemsted for verdens længstlevende dragetræ, kendt som Drago Milenario.

La Laguna - Tenerife North (9).min

Garachico er endnu en landsby med en historie at fortælle, som i dag venter på dig med sin gamle stil, der minder os om livet i det 18. århundrede. Men vi må ikke glemme hovedstaden, Santa Cruz de Tenerife, hvor moderne stil kombineres med kolonial arkitektur.

besøg Garachico Tenerife

Karnevaler fulde af glæde og farver

Tenerife Carnival (6)

Vidste du, at karnevalet på Tenerife har stor relevans verden over? Det er blevet erklæret en festival af international turistmæssig interesse på grund af sin pragt og festlighedernes glæde. Kom og besøg et af de bedste karnevaler i verden, som det tager hele året at forberede. Glem dine sorger og din træthed, og nyd øens største festival med musik, dans og masser af farver i gaderne.

Gastronomi og vine på Tenerifevin-smagning i tenerfe (3)

Du vil finde et bredt udvalg af retter og mange smagsvarianter, lokale og importerede ingredienser. Nyd lækkert kød, frisk fisk, oste og forskellige desserter. “Guachinches” er beskedne etablissementer, hvor du kan nyde de populære retter fra regionen. Du bør også besøge de luksuriøse restauranter, nogle med Michelin-stjerner.

Vi vil gerne fremhæve Tenerifes vine, som er fremstillet med kærlighed, omhyggelige metoder og udvalgte frugter. Det siges, at William Shakespeare blev inspireret af deres smag og endda nævnte dem i sine skuespil. Book guidede ture for at komme helt tæt på vingårdene, lære om vinfremstillingsprocessen og nyde en dejlig vinsmagning.

Udsøgte overnatningstilbud

Tenerife byder på eksklusive og mere beskedne steder, der alle har alt det, du har brug for for at hvile og genoplade dine batterier til næste dag. Du vil finde forskellige muligheder for enhver smag. Vælg mellem hoteller, feriesteder, lejligheder, ferieboliger og endda campingpladser for at komme i kontakt med naturen.

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Mest anbefalede aktiviteter for at nyde din ferie på Tenerife

Listen over aktiviteter, som man kan nyde på ferien på Tenerife, er uendelig, så det ville være umuligt at kede sig. Her er de bedste fritids- og sjove aktiviteter, som øen har at byde på.

Oplev hvaler og delfiner i deres naturlige habitat

Tenerife, øen der har det hele

Tenerife er et af de få steder i verden, hvor man kan se delfiner og hvaler tæt på kysten. Farvandet mellem Tenerife og øen La Gomera er et fristed for forskellige arter som f.eks. storhvaler og grindehvaler. Denne del af havet er også en del af vandringsruten for andre arter som f.eks. kaskelothvaler, grindehvaler, almindelige delfiner og endda orker. For at nyde dette skuespil skal du leje en båd, du vil være i stand til at tage billeder og optage dem.

Besøg i forlystelsesparkerne

Siam Park, vandland på Tenerife syd

Nyd spektakulære parker fulde af sjov, shows og attraktioner for børn og voksne. Jungle Park venter på dig med masser af dyr, vegetation og fugleshows. Et andet must-see er Loro Parque med en stor zoologisk have og forskellige aktiviteter.

Loro Parque Tenerife med transport

På den anden side kan du have det sjovt i Tenerifes fantastiske vandparker. En af favoritterne blandt besøgende er Siam Park på grund af sin størrelse og ekstreme attraktioner. Du bør også afsætte en dag til at besøge Aqualand med sine store pools og rutsjebaner.

Svømning og vandsport

dykning i tenerife syd

Svøm med farverige fisk på en havbund af vulkanske klipper, og opdag havbundens hemmeligheder. Deltag i adrenalinfyldt vandsport som surfing, jetski, kajaksejlads og snorkling.

Skønne firmamentet

Sunset & Stjerneobservation på Tenerife (1)

Teide-bjerget har de perfekte betingelser for stjernekiggeri. I nærheden af toppen ligger Teide-observatoriet, der er dedikeret til solobservation og robotastronomi, med et stort antal sol- og natteleskoper. Herfra kan du se månen med dens kratere og nattehimlen med dens millioner af stjerner.

Star Gazing Fuerteventura.min (2)

Vandre og cykle

Private Trekking Teide med Permision (3)

Nyd skønheden i de frodige landskaber, den smukke flora, der pryder øen, og de behagelige lyde fra naturen. Gå blandt emblematiske stier med fantastiske udsigter. Her finder du forskellige ruter gennem kløfter og regnskove, hvoraf de mest populære er dem i Teide Nationalpark. Du kan også cykle gennem øens skovlandskaber. Mange cykelryttere fra hele verden vælger Tenerife som træningsområde.

Spille golf

golf playing tenerife

Tenerife er kendt for at være et paradis for golfelskere. Der findes flere golfbaner, som er designet af professionelle golfspillere. Tag dit sving ved siden af den smukke udsigt over Teide og det imponerende Atlanterhav.golf tenerife

Malls og masser af butikker

tenerife-shopping.min.min

I det indre af øen finder du mange steder at få en drink, spise lækker mad på restauranter og terrasser med udsigt over havet. Du finder også masser af butikker, hvor du kan købe tøj og souvenirs til at tage med hjem.

Som du kan se, er Tenerife et perfekt feriemål. Kom i kontakt med naturen, nyd havet, og slentre gennem naturlandskaber og koloniale byer. Slip af med dit ansvar, og kom og nyd alt det, som Tenerife har at byde på.

Locations: