Ensimmäinen julkaisu: 13 maaliskuun, 2023 |

Map of Tenerife, Canary Islands. Vector elevation map of island. Generated conceptual surface relief map. Detailed geographic elegant landscape scheme. Topographic outline poster.

Teneriffa, saari, jolla on kaikki kaikessa mukana

Teneriffa odottaa sinua tarjotakseen sinulle erilaisia tuntemuksia ja upeita elämyksiä. Se on Kanariansaarten saariston suurin saari Espanjassa ja monien matkailijoiden suosikkikohde. Teneriffan tärkeimmät matkailukeskukset sijaitsevat saaren eteläosassa. Sillä on kaksi suurta lentokenttää, jotka yhdistävät sen mantereelle ja muualle maailmaan.

Teneriffa on täydellinen lomakohde. Seuraavassa luetellaan joitakin ominaisuuksia, jotka tekevät siitä niin houkuttelevan matkailijoille kaikkialta maailmasta, erityisesti Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Espanjasta, Saksasta, Ranskasta, Alankomaista ja Irlannista.

Kesäinen sää suurimman osan vuodestaPlaya Troya - Costa Adeje Beach (11)

Teneriffa on yksi niistä Euroopan kohteista, joissa on vuoden aikana eniten aurinkoisia päiviä ilman kovin jyrkkiä vaihteluita vuodenaikojen välillä. Keskilämpötila on ympäri vuoden 23 celsiusastetta. Unohda talven kylmyys ja kuljeskele kesävaatteissa ja sandaaleissa kirkkaassa auringonpaisteessa.

Siksi se vastaanottaa turisteja ympäri vuoden. Joulukuun, tammikuun ja helmikuun kylmyyttä pakenevat eurooppalaiset ovat tämän vuodenajan yleisimpiä kävijöitä. Toukokuusta lokakuuhun hyvä sää jatkuu, ja majoitus ja palvelut ovat edullisia.

Teneriffan aurinkoiset rannatplaya de las teresitas - santa cruz de tenerife

Löhöile hiekalla katsellessasi, kuinka rauhallinen meri painuu horisonttiin. Rannat, joilla on kultaista hiekkaa ja tyyni vesi, sijaitsevat lähellä kaupunkikeskuksia. Tummilla hiekkarannoilla, jotka ovat vulkaanisen toiminnan tulosta, on myös ainutlaatuinen viehätyksensä, ja ne tarjoavat samat mahdollisuudet nauttia merestä ja vesiurheilusta.

Kutsumme sinut käymään El Médanossa, Playa de Las Américasissa, Los Cristianosissa, Camisónin rannalla, Fañabéssa, Torviscasissa ja El Duquessa. Nämä rannat sijaitsevat lähellä kävelykatua, joka yhdistää kaupat, hotellit ja ravintolat. Suosituimpia tuliperäisiä hiekkarantoja ovat kukkien ympäröimä Playa Jardín, Los Guíos, Playa de Benijo ja Bollullo. Ennen Teneriffan rannoilla käyntiä kannattaa kysyä hyviä neuvoja, jotta saa tietoa niiden sijainnista, palvelujen saatavuudesta ja uimaveden laadusta.

El Teide ja sen vulkaaninen maisemabussiretket costa adeje

Kiipeä vaikuttavan Teide-vuoren huipulle, joka on Espanjan korkein huippu. Se on muinainen tulivuori, joka kohoaa yli 3 700 metriin ja on maailman kolmanneksi korkein. Sen huipulta näet koko Teneriffan saaren ja Kanariansaarten naapurisaaret. Se on osa Teiden kansallispuistoa, joka puolestaan julistettiin maailman luonnonperintökohteeksi sen biologisen monimuotoisuuden ja kiehtovien maisemien säilyttämiseksi.

Vuoret, laaksot ja kalliotAnaga Tenerife

Teiden kansallispuiston lisäksi Teneriffalla on erilaisia kasvillisuudeltaan rikkaita alueita laaksojen ja vuorten yllä. Macizo de Anaga on saaren koillisosassa sijaitseva vuoristoalue, joka on julistettu biosfäärialueeksi, koska siellä elää Espanjan suurin määrä endeemisiä lajeja. Kannattaa myös vierailla Tenon maaseutupuistossa, joka on yhä koskemattomana ja jossa monet lajit elävät.

Nämä luonnonympäristöt toimivat myös joidenkin maaseutualueiden tukikohtana, jotka elävät sopusoinnussa ympäristön kanssa ja harjoittavat maataloutta ja karjankasvatusta. Yksi näistä kylistä on Masca, yksi Teneriffan kauneimmista kylistä. Toinen kylä, jossa kannattaa vierailla, on Taganana Anagan maaseutupuistossa, joka sijaitsee pohjoisessa ja jota ympäröivät kauniit rannat. Varaa retki tutustuaksesi näihin ja muihin Teneriffan paikkoihin, jotka saavat sinut haltioitumaan.

Los Gigantesin kalliotPlaya los gigantes tenerife

Tämä on yksi Teneriffan vaikuttavimmista luonnonnähtävyyksistä. Jättiläiskalliot sijaitsevat Tenon maaseutupuistossa. Ne ovat valtavia tulivuoriperäisen kallion seinämiä, jotka kohoavat rannikolta. Voit nähdä ne ilmasta, vedestä, rannalta ja eri näköalapaikkojen kautta. Niillä on oma Playa de los Guíos -niminen ranta, jossa on tummaa hiekkaa ja kaikki palvelut uimareille.

Historiaa täynnä olevat kaupungit ja kylät

Tutustu Teneriffan historiaan sen kivi- ja hiekkateitä sisältävistä kylistä. Vieraile saaren eri historiallisissa keskuksissa, joissa on yhä säilynyt paljon menneiden aikakausien taidetta, uskontoa ja kulttuuria.

Vieraile San Cristóbal de La Lagunassa, joka on siirtomaatyylinen mallikaupunki. Se on julistettu maailmanperintökohteeksi, sillä se säilyttää lähes muuttumattomana saman pohjapiirroksen kuin 1400-luvulla. Icod de los Vinos on toinen viehättävä kaupunki, joka kulttuuririkkautensa lisäksi on maailman pisimpään eläneen lohikäärmepuun, niin sanotun Drago Milenarion, koti.

La Laguna - Teneriffa pohjoinen (9).min

Garachico on toinen kylä, jolla on historiaa kerrottavanaan ja joka tänään odottaa sinua vanhalla tyylillään, joka muistuttaa 1700-luvun elämästä. Emme kuitenkaan voi unohtaa pääkaupunkia Santa Cruz de Tenerifeä, jossa nykyaikainen tyyli yhdistyy siirtomaa-arkkitehtuuriin.

visit Garachico Tenerife

Karnevaalit täynnä iloa ja väriä

Teneriffan karnevaalit (6)

Tiesitkö, että Teneriffan karnevaalit nauttivat suurta merkitystä maailmanlaajuisesti? Se on julistettu kansainvälisesti matkailullisesti kiinnostavaksi festivaaliksi upeutensa ja juhlien riemun vuoksi. Tule käymään yhdessä maailman parhaista karnevaaleista, jonka valmistelu kestää koko vuoden. Unohda murheet ja väsymys ja nauti saaren suurimmasta festivaalista, jossa on musiikkia, tanssia ja paljon väriä kaduilla.

Teneriffan gastronomia ja viinit

vine tasting in tenerfe (3)

Löydät monenlaisia ruokia ja monia makuja, paikallisia ja tuotuja raaka-aineita. Nauti herkullisesta lihasta, tuoreesta kalasta, juustoista ja erilaisista jälkiruoista. ”Guachinches” ovat vaatimattomia laitoksia, joissa voit nauttia alueen suosittuja ruokia. Kannattaa vierailla myös ylellisissä ravintoloissa, joista joillakin on Michelin-tähtiä.

Haluaisimme mainita erityisesti Teneriffan viinit, jotka on valmistettu rakkaudella, huolellisilla menetelmillä ja valituilla hedelmillä. Sanotaan, että William Shakespeare oli innoittunut niiden mauista ja jopa mainitsi ne näytelmissään. Varaa opastettuja kierroksia, jotta pääset tutustumaan viinitiloihin läheltä ja henkilökohtaisesti, opit viininvalmistusprosessista ja nautit ihanasta viininmaistelusta.

Erinomaisia majoitustarjouksia

Teneriffa tarjoaa eksklusiivisia ja vaatimattomampia majapaikkoja, joissa kaikissa on kaikki, mitä tarvitset lepäämiseen ja akkujen lataamiseen seuraavaa päivää varten. Löydät erilaisia vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Valitse hotelleista, lomakeskuksista, asunnoista, loma-asunnoista ja jopa leirintäalueista, joilla voit olla yhteydessä luontoon.

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Suositeltavimmat aktiviteetit Teneriffan loman viettoon

Lista aktiviteeteista, joista Teneriffan lomalla voi nauttia, on loputon, joten kyllästyminen olisi mahdotonta. Tässä ovat parhaat vapaa-ajan ja hauskanpidon aktiviteetit, joita saarella on tarjota.

Valaiden ja delfiinien katselu niiden luonnollisessa elinympäristössä

Teneriffa, saari, jolla on kaikki kaikessa mukana

Teneriffa on yksi harvoista paikoista maailmassa, jossa voimme nähdä delfiinejä ja valaita lähellä rannikkoa. Teneriffan ja La Gomeran saaren väliset vesialueet ovat suojelualuetta eri lajeille, kuten pullonokkadelfiineille ja luotovalaille. Tämä osa merta on myös osa muiden lajien, kuten siitinvalaiden, luotovalasvalaiden, delfiinien ja jopa valaiden vaellusreittiä. Nauttiaksesi tästä spektaakkelista sinun on vuokrattava vene, voit ottaa kuvia ja tallentaa ne.

Käy huvipuistoissa

Siam Park, vesipuisto Teneriffan eteläosassa

Nauti upeista puistoista, jotka ovat täynnä hauskanpitoa, esityksiä ja nähtävyyksiä lapsille ja aikuisille. Viidakkopuisto odottaa sinua runsailla eläimillä, kasvillisuudella ja lintuesityksillä. Toinen ehdoton vierailukohde on Loro Parque, jossa on suuri eläintarha ja erilaisia aktiviteetteja.

Loro Parque Tenerife with Transport

Toisaalta voit pitää hauskaa Teneriffan upeissa vesipuistoissa. Yksi kävijöiden suosikeista on Siam Park kokonsa ja äärimmäisten nähtävyyksiensä vuoksi. Kannattaa myös varata päivä aikaa Aqualandiin, jossa on upeita altaita ja liukumäkiä.

Uinti ja vesiurheilu

sukeltaminen teneriffan eteläosassa

Ui värikkäiden kalojen kanssa tuliperäisen kallion merenpohjassa ja tutustu merenpohjan salaisuuksiin. Osallistu adrenaliinipitoisiin vesiurheilulajeihin, kuten surffaukseen, vesihiihtoon, kajakointiin ja snorklaukseen.

Katsele taivaanrantaa

Auringonlasku &; Tähtihavainnointi Teneriffalla (1)

Teide-vuorella on täydelliset olosuhteet tähtien katseluun. Sen huipun lähellä on Teiden observatorio, joka on omistettu auringonhavainnoinnille ja robottitähtitieteelle ja jossa on suuri määrä aurinko- ja yökaukoputkia. Sieltä voi nähdä kuun kraattereineen ja yötaivaan miljoonine tähdineen.

Star Gazing Fuerteventura.min (2)

Kävely ja pyöräily

Yksityinen vaellus Teidellä luvan kanssa (3)

Nauti rehevien maisemien kauneudesta, saarta koristavasta kauniista kasvistosta ja luonnon miellyttävistä äänistä. Kävele tunnuskuvallisilla poluilla, joilta avautuvat upeat näkymät. Täältä löydät erilaisia reittejä rotkojen ja sademetsien halki, joista suosituimpia ovat Teiden kansallispuiston reitit. Voit myös pyöräillä saaren metsämaisemien halki. Monet pyöräilijät eri puolilta maailmaa valitsevat Teneriffan harjoittelupaikakseen.

Pelaa golfia

golf playing tenerife

Teneriffa tunnetaan golfin ystävien paratiisina. Siellä on useita ammattilaisten suunnittelemia golfkenttiä. Ota lyöntiäsi Teiden ja mahtavan Atlantin valtameren kauniiden näkymien äärellä.golf tenerife

Kauppakeskuksia ja paljon kauppoja

tenerife-shopping.min.min

Saaren sisäosista löydät monia paikkoja, joissa voit nauttia juomia ja syödä herkullista ruokaa ravintoloissa ja terasseilla, joista on näkymät merelle. Löydät myös runsaasti kauppoja, joista voit ostaa vaatteita ja matkamuistoja kotiin vietäväksi.

Kuten näet, Teneriffa on täydellinen lomakohde. Ota yhteys luontoon, nauti merestä ja kuljeskele luonnonmaisemissa ja siirtomaatyylisissä kaupungeissa. Irrottaudu velvollisuuksistasi ja tule nauttimaan kaikesta siitä, mitä Teneriffalla on tarjota.

Locations: