Първо публикуване: ноември 13, 2021 | Последно обновено: януари 21, 2024 | Автор: Jan Daniel

Пазаруване в Тенерифе: Дефинитивният пътеводител

Пазаруването в Тенерифе е доста разнообразно. Тук можете да намерите големи търговски центрове и местни пазари, известни международни и испански марки, сувенири и много други.

Пазаруването в южната част на Тенерифе е съсредоточено най-вече в Лас Америкас, Лос Кристианос и Коста Адехе.

За пазаруване в северната част на острова трябва да посетите Санта Крус, Ла Лагуна, Пуерто де ла Крус и Ла Оротава.

В нашия пътеводител сме събрали цялата информация, от която бихте могли да се нуждаете, ако пазаруването е включено в плановете ви за почивка в Тенерифе.

Пазаруване в южната част на Тенерифе

 

Най-добрите места за пазаруване в южната част на Тенерифе се намират в най-известните туристически райони:

Лос Кристианос

Лас Америкас

Коста Адехе

Там можете да намерите дрехи, парфюмерия, обувки, аксесоари и много други. За ваше удобство сме разделили местата за пазаруване по райони, така че да ви е по-лесно да планирате деня си за пазаруване.

Пазаруване в Лос Кристианос

Лос Кристианос е най-местното място сред всички туристически южни райони на Тенерифе. Затова освен за пазаруване той е много приятно място за разходка, за посещение на местни ресторанти и магазини.

 

По-голямата част от магазините в Лос Кристианос са съсредоточени на авенюто Суекия и на няколко улици, които започват от църквата и се спускат надолу до плажната алея.

Там можете да намерите магазин Lacoste, няколко магазина за обувки, Stradivarius и някои малки местни магазини. Ако се интересувате от екологични храни и козметика, посетете специален екомагазин (herbolario).

Най-големият от тях ще откриете също така на Avenida Suecia. Също така ви препоръчваме да посетите магазините за плодове (fruteria) и да си купите пресни плодове по-евтино и по-вкусно, отколкото в супермаркетите.

Търговски център Сантяго VI

За големи марки отидете в новия търговски център Santiago VI Comercial Center, който се намира между Лос Кристианос и Лас Вистас.

Там ще намерите някои световноизвестни марки, като например:

H&M

Първоначално произхождаща от Швеция, сега тя е известна в цял свят. Той предлага дрехи, обувки и аксесоари за мъже, жени и деца.

Desigual

Ако обичате да не сте сред масата и да бъдете необичайни, посетете този магазин. Философията на тази испанска марка е да носи позитивизъм, толерантност, иновации и компромиси. В съответствие със своята философия Desigual предлага ярки цветове, неочаквани комбинации и необичаен дизайн.

Pepe Jeans

Добре позната модерна британска марка, известна с дънкови и ежедневни дрехи.

Geox

Тук ще намерите италиански обувки, произведени от дишащи материали, което ги прави много удобни.

Anna Rachele

Известна марка от Италия. Вижте я за много качествени и елегантни женски дрехи.

Baltman

Този магазин предлага мъжки дрехи за офиса и за различни делови и официални събития. Намерете там мъжки костюми, панталони и сака с добро качество.

Monton

Посетете този магазин за ежедневни и модерни дрехи за мъже и жени.

Vero Moda

Марка от Дания, специализирана в производството на дрехи и аксесоари.

Loriblu

Разгледайте този магазин за италиански дизайнерски обувки.

Tenerife Pearl

Не забравяйте да посетите и магазина Tenerife Pearl, който е малко по-малък от основния магазин в Армениме, но се намира много по-лесно. Ако все още сте били сигурни, че бижутата от перли не могат да имат голямо разнообразие, ще се изненадате от количеството модели и различния дизайн. Цените също варират много – от 20 до 16 000 евро.

Пазаруване в Лас Америкас

Лас Америкас е може би най-доброто място за пазаруване в целия южен район на Тенерифе. Там ще намерите огромен избор от марки и магазини.

Сред всички места бихме могли да определим две основни зони за пазаруване: Авенида де Лас Америкас и Siam Mall.

Търговската улица Авенида де Лас Америкас е известна и като Златната миля. Това е дълга улица, пълна с търговски центрове, барове и ресторанти, включително наскоро откритото The Hard Rock Cafe.

Тук се намират също известната концертна зала Piramide de Arona и голям фонтан с музикални и светлинни представления вечер.

Тази известна търговска зона на Плая де Лас Америкас започва от търговския център Vista Sur и завършва с търговския център Parque Santiago IV. Основните места за пазаруване в района са:

Търговски център Vista Sur

Дори Vista Sur да се нарича търговски център, той се състои предимно от малки магазинчета със сувенири и неща за плуване. Но 2 места там определено си заслужават да бъдат посетени.

Fund Grube

Този зелен магазин с щастливо жълто слонче до входа е трудно да не бъде забелязан. Този магазин предлага добър избор от козметика и парфюми, стъклария, бижута, обувки и чанти на добри цени.

Ако искате да си купите натурална козметика от Алое Вера, разгледайте я и там. Там ще намерите добър избор на марки и продукти.

Що се отнася до обувките, чантите и аксесоарите, във Fund Grube можете да закупите продукти на Armani Jeans, Tommy Hilfiger, Pepe Jeans, Geox, Tous, Pandora и Guess, както и някои по-малко известни, но също така качествени испански марки.

В допълнение към така или иначе разумните цени, доста често Fund Grube организира различни видове промоции, така че можете да получите добра отстъпка не само в периода на официалните разпродажби.

 

Свързани статии:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom