Things to do in Playa de las Americas

Information om Playa de las Américas, en komplett guide

På södra Teneriffa ligger Playa de las Americas, en perfekt semesterort. Den erbjuder ett brett utbud av tjänster, utmärkta hotell, god gastronomi och vackra naturområden. Den har också ett behagligt klimat som gör att du kan njuta av havet och solen året runt. Njut av dess fantastiska strand med samma namn som väntar på dig med sin gyllene sand och kristallklara vatten.

Staden är också känd för sin livliga atmosfär, särskilt på kvällen. Du hittar olika fritids- och underhållningsalternativ för att ha det trevligt utan att behöva åka någon annanstans. I den här artikeln presenterar vi allt som Playa de las Américas har att erbjuda för att du ska kunna njuta av din semester.

Var ligger Playa de las Américas?

På den soliga ön Teneriffa, närmare bestämt mellan kommunerna Adeje och Arona ligger Playa de Las Americas. Den ligger intill Costa Adeje och Los Cristianos. Nära kusten finns det gott om parkeringsplatser, så det är väldigt enkelt att lämna bilen för att åka och njuta av stranden. Det finns också många busshållplatser nära stranden som förbinder den med resten av ön.

Amerikas strand

Information om Playa de las Américas, en komplett guide

Las Américas-stranden består av fyra konstgjorda stränder som skiljs åt av diken (Tierra Negra, El Bobo, Las Américas och Troya) som inte har något att avundas de vackra stränderna i Karibien. De byggdes med sand som hämtades från Sahara för att återskapa skönheten hos de gyllene sandstränderna. Den största stranden i komplexet är Playa de Troya, medan Las Americas är den mest populära.

Den här 1 kilometer långa stranden har tilldelats den blå flaggan, vilket innebär att den har all service för badarnas bekvämlighet. Här finns solstolar, parasoller, duschar, badvakter och livräddare. Samt enkel tillgång till olika restauranger, kaféer och barer.

Vattensporter

Parascending i Teneriffa södra

I Playa de las Americas kan du ägna dig åt parascending, jetski, vattenskidor, surfing, vindsurfing, kajakpaddling och andra aktiviteter.

Erfarna dykare kommer att finna att kusterna på södra Teneriffa är ett paradis för simning. Men om du aldrig har gjort det förut hittar du här olika dykskolor som guidar dig för din första gång. Om du inte vill ge dig ut i havets djup har du också möjlighet att snorkla. Njut av undervattenslivet och den otroliga biologiska mångfalden på Teneriffas havsbotten.

dykning på Teneriffa syd

Visa valar i deras naturliga miljö

Information om Playa de las Américas, en komplett guide

Vattnet utanför Teneriffas sydkust är en fristad för olika marina arter. Det är inte ovanligt att se delfiner, valar och andra valar simma fritt i bukten. Allt du behöver göra är att hyra en båt för val- och delfinskådning, ta med dig kameran och vänta på att däggdjuren dyker upp i vattnet för att njuta av deras charm.

Nattens atmosfär

Information om Playa de las Américas, en komplett guide

Stadens nattliv är en av de viktigaste attraktionerna. Festerna slutar aldrig under natten och fortsätter ibland till nästa dag. Om du känner för att festa bör du besöka Las Verónicas, ett område fullt av nattklubbar, barer, butiker och restauranger med festlig anda och nattliga öppettider.

Utflykter till nationalparken Teide

Privat utflykt till Teide (2)

Om du bor i Playa de las Americas bör du inte missa möjligheten att njuta av det vulkaniska landskapet som omger berget Teide. Om du klättrar upp till toppen har du hela ön vid dina fötter och om vädret tillåter kan du se grannöarna. Klättra upp via en gångväg eller via linbanan, som tar dig till toppen på bara några minuter.

Siam Park

.
Siam Park, vattenpark på södra Teneriffa

Det är en fantastisk nöjespark bara 5 minuter från Playa de las Americas. Det är ett måste för turister som bor på södra Teneriffa. Den har ett thailändskt tema och anses vara en av de bästa temaparkerna i världen. Inom dess anläggningar hittar du olika vattenattraktioner för alla åldrar. Den har gigantiska rutschbanor och extrema attraktioner för de modigaste.

Spela golf

golf playing tenerife

Fans av denna sport kan fortsätta att njuta av den utan att lämna Playa de las Americas. Här finns en underbar 18-hålsbana med vacker utsikt över havet. Ta en perfekt sväng över gröna fält med bergen i bakgrunden.

Hotell och catering i Playa de las Americas

Playa del Duque Costa Adeje Hotel El Duque

Playa de las Americas har ett stort antal hotell och lägenheter med alla bekvämligheter. Det finns också många restauranger, barer och terrasser där du kan dela en glass eller en läcker cocktail.

vine tasting in tenerfe (3)

Restaurangerna längs kusten bjuder på utsökt ö-mat med autentiska smaker. Njut av färsk fisk från Atlanten, traditionell potatis med mojo-sås eller de berömda ostarna från Teneriffa. Du kommer att hitta lika många ställen som det finns smaker. Välj mellan kinesisk, japansk, spansk, engelsk, tysk, irländsk, fransk, italiensk och naturligtvis kanarisk mat. Du kan också äta på ”Guachinches” med lokal mat till bra priser. Vad du än letar efter kommer du att hitta det.

Kom med din familj till Playa de las Américas för en oförglömlig upplevelse. Njut av dess fantastiska stränder och sommarstämning. Förbered ditt bagage för att komma till ett av öns mest kompletta turistcenter. Utöva olika vattensporter, smaka på god kanarisk mat och njut av långa nätter av underhållning.

Locations: