Какво да правите и къде да посетите в Коста Тегуизе

Какво да правите и къде да посетите в Коста Тегуизе

Днес искаме да ви разкажем за най-добрите неща, които да правите, и местата, които да посетите в Коста Тегуизе, красив град в Лансароте. Ние ще ви помогнем с всичко необходимо, за да се насладите на красивите му плажове, да практикувате водни и сухоземни спортове или да резервирате най-добрите екскурзии и турове, за да опознаете този красив град.

Коста Тегуизе е само на половин час от летище Лансароте. Днес той се счита за много важен туристически център на острова поради голямото разнообразие от туристически и развлекателни дейности, които предлага.

Нека започнем с плажовете на Коста Тегуизе, който, макар и да е малък, разполага с всичко необходимо, за да прекараме най-хубавата почивка със семейството и приятелите си.

Плажове Las Cucharas

Cosas que hacer y lugares para visitar en Costa Teguise

Това е малък плаж с дължина малко повече от половин километър, но разполага с всички необходими услуги за туристите и за комфорта на плажуващите.

Това е едно от любимите места на любителите на сърфа, които идват тук в търсене на добри вълни, за да усетят адреналина върху дъската. Разполага с уединена зона за практикуване на водни спортове, като например уиндсърфинг. Има много компании, които предоставят услуги за наемане на оборудване и предлагат специализирани инструктори, които да ви напътстват.

Ако посетите курорта през юни, ще се насладите на Световния шампионат по уиндсърфинг PWA в Коста Тегуизе, където ще видите най-добрите сърфисти на сцената, които ще се борят за наградата за най-добър на дъската.

Плаж Puddles

Намира се в непосредствена близост до Лас Кучарас, но се различава по белия си пясък. Той разполага с всички услуги за удоволствие на къпещите се и има перфектни условия за сърфиране.

Плаж Jabillo

Това е много тих плаж с най-добри условия за гмуркане с шнорхел. Той е защитен от вълноломи и поради спокойствието си е най-безопасният плаж, на който можете да отидете с деца и да се наслаждавате без притеснения.

Плаж Бастиан

Това е плаж с черен пясък, характерен за вулканичния пейзаж на острова. Той е много тих и не се посещава от много хора, но разполага с всички необходими услуги като тоалетни, душове и паркинг.

Promenade

Cosas que hacer y lugares para visitar en Costa Teguise

Разходката тук е невероятно изживяване, ще се насладите на морския бриз и красивите гледки, докато се приближавате към местните заведения и ресторанти. Има семейни ресторанти, които предлагат международна кухня и прясна риба с най-добрите канадски вкусове.

Ако искате да направите нещо различно, наемете ролкови кънки и се повозете с цялото семейство. Това са забавни преживявания, които създават прекрасни спомени и страхотни снимки.

Какво да правите в Коста Тегуизе

playa de las cucharas Costa Teguise -Lanzarote

Ето на какво можете да се насладите, ако решите да посетите това прекрасно място по време на следващата си почивка:

Екскурзии с лодка

Lanzarote Boat

Предлагаме различни варианти за екскурзии с лодка в Коста Тегуизе. Имаме съюзи с най-добрите компании, които предлагат безопасни и висококачествени преживявания. Пътуванията включват храна и напитки. Някои екскурзии с лодка са идеални за деца, които се забавляват най-много по време на пътуването. Можете също така да изберете пътуване с платноходка и да се насладите на романтична среща под залеза на Лансароте. Свържете се с нас за цени и условия, за да можете да се насладите на най-добрите маршрути без притеснения.

Водни спортове

Lanzarote Surf (2)

В Коста Тегуизе има най-добрите условия за сърфиране и каране на вълни. Ако искате да се научите или все още сте начинаещи, отидете в клуба по уиндсърфинг Las Cucharas, който предлага много дейности и наемане на необходимото оборудване.

В Коста Тегуизе можете да практикувате:

  • Уиндсърфинг
  • Гмуркане с шнорхел
  • Морски каяк
  • Сърфиране с гребло в стойка
  • Бодибординг

Туризъм

Насладете се на скритите пътеки на планината Корона – голям кратер, заобиколен от великолепна растителност, който можете да изкачите и да се насладите на най-добрите гледки към острова. Изкачването отнема около час и е средно тежко, така че е подходящо за повечето хора. Обуйте туристическите си обувки и се пригответе да се изкачвате по скалиста среда, причинена от вулканично действие. Когато стигнете върха, ще се почувствате триумфално и ще имате пред очите си великолепието на Атлантическия океан.

Места за посещение

Освен да се наслаждавате на плажа и да спортувате в Коста Тегуизе, препоръчваме ви да посетите следните забележителности в града с голямо туристическо търсене:

Аквариум Ланзароте

Aquarium Lanzarote Costa Teguise5.min

Задължително, ако искате да видите акули. Разположен в центъра на крайбрежието на Тегуизе, той е малък, но в него ще видите всички видове морски обитатели, които танцуват и чакат посетителите, за да направят няколко забавни салта. Има и интерактивни аквариуми, в които можете да се докоснете до някои от видовете.

Една от атракциите, които си заслужава да се споменат, е аквариумът за боклук – възстановка, в която ще видите сегашното състояние на много плажове в резултат на безотговорността на техните посетители. Тази атракция има за цел да докосне съвестта на хората и да се опита да спре замърсяването на нашите природни пространства. Те от своя страна са дом на хиляди беззащитни и уязвими видове.

Аквапарк Коста Тегуизе

Aquapark Lanzarote - Costa Teguise20.min (2)

Ако продължите към града, ще стигнете до аквапарка – изключително забавно място, особено за най-малките.

Паркът се намира западно от плажа Лас Кучарас. Той разполага с пързалки и страхотни басейни, в които можете да се забавлявате много. В него има и писти за състезания, на които можете да прекарате времето на живота си. Всеки може да намери нещо за себе си – от гигантски спираловидни пързалки за смелчаците до малки басейни с топки за малчуганите.

Има и 10D кино със сензорни елементи, които ще ви накарат да се почувствате част от филма. Насладете се на вкусните ястия, които ще намерите в ресторанта, предлагащ голямо разнообразие от канадска и международна кухня.

Любопитни забележителности в Коста Тегуизе

Местните жители все още наричат този анклав „Рио Тинто“, тъй като това е името на първата компания, построила първия туристически комплекс в района през 60-те години на миналия век.

Преди да се превърне в красив курорт, той е бил голямо поле. Той се състои от обширни пасища, предназначени за отглеждане на едър рогат добитък. Имало е също така пшенични и ечемични ниви, а в земята са открити останки от керамика на аборигени.

Сега, когато знаете малко повече за този рай в Лансароте, ако искате да го посетите, свържете се с нас, за да ви помогнем да изберете най-добрите дейности. Ние ще ви предложим голямо разнообразие от възможности да се насладите и да прекарате чудесно времето си, имаме екскурзии, разходки с лодка и много места за посещение. Попълнете нашия формуляр за контакт, за да се свържете с нас и да изясните всичките си съмнения. Можете също така да ни пишете директно по WhatsApp или имейл, за нас ще бъде удоволствие да ви помогнем да се насладите на най-доброто от Коста Тегуизе.

 

 

Плажове в Коста Тегуизе