Bussutflykter i Playa de las Americas

Bussutflykter i Playa de las Americas

Guide

I den här artikeln ger vi dig fullständig information om bussutflykter i Playa de las Americas. Vårt syfte är att ge dig några rekommendationer om de mest intressanta platserna att besöka på Teneriffa och hur du gör dina bokningar. Vi hoppas att du kommer att trivas på ön och njuta av allt som ön har att erbjuda. På Teneriffa hittar du allt du behöver för att njuta av din semester: god mat, konst, historia, naturmonument, stränder och vulkaner.

Låt oss följa med dig på en promenad genom förtrollade byar och smaka på Teneriffas autentiska smaker. Om du vill reda ut dina tvivel kan du skriva till oss nu på vår WhatsApp. Det är vårt nöje att hjälpa dig att välja dina bussturer på Teneriffa.

Bussresor från Playa las Americas till de vackraste platserna på Teneriffa

Playa de las Americas är ett turistcentrum på Teneriffa som är fullt av alternativ för att ha roligt och njuta av semestern. Här finns olika fritids- och rekreationsmöjligheter för hela familjen. Njut av de soliga stränderna, terrasserna och restaurangerna och de olika butikerna där du kan köpa allt du behöver.

Nu när du har njutit av allt som Playa de las Américas har att erbjuda bjuder vi in dig att fortsätta upptäcka Teneriffa. För att hjälpa dig har vi en lista över olika utflykter för att utforska Teneriffas byar med en professionell guide.

Nedan berättar vi om öns främsta sevärdheter och varför du bör besöka dem under din semester på Teneriffa. I slutet av texten hittar du en fullständig lista över utflykter med buss i Playa de las Americas så att du kan känna till detaljerna för varje utflykt och göra dina bokningar.

Besök nationalparken Teide

Teide half day tour in tenerife with cable car or without

Vi har olika bussturer för att besöka berget Teide och andra närliggande byar som Garachico, Masca och Vilaflor. Du kan välja mellan 8 timmars privata Teide-utflykter för att upptäcka parkens charm med en professionell guide.

Teide nationalpark är den mest kända och välkända parken på Teneriffa. Det är en privilegierad naturmiljö som en gång i tiden var ett paradis för guancherna, den ursprungsbefolkning som befolkade Teneriffa innan kolonisationen. För denna etniska grupp var detta område fullt av naturrikedomar en gåva från gudarna och dessutom var Teideberget en beskyddare.

Teideutflykterna i Playas de las Americas ger dig också möjlighet till stjärnturism. Vi inbjuder dig att komma till Teide på natten för att njuta av den klara himlen och se stjärnorna med hjälp av teleskopen på den astronomiska stationen. Visste du att vi från Teide kan se upp till 83 stjärnbilder? Många stannar över natten för att njuta av parkens lugn och en uppfriskande soluppgång. Kom tillsammans med dina vänner och din familj för att klättra upp till toppen med linbanan, varifrån du får en vacker utsikt över parken.

Lär känna byarna Garachico, Masca och Vilaflor

Tenerife Quad Bike Safari to Tenerife Forest and Masca (1)

Vi bjuder in dig att besöka andra platser på ön under dina bussutflykter till Teide:

Först och främst vill vi berätta om Garachico, en vacker stad som har en historia att berätta. I början var det en fruktbar hamn med ett starkt handelsutbyte, men efter att en vulkan förstörde den förändrades allting. Hamnen förstördes och Garachico måste byggas upp igen. Tack vare detta har spåren av den traditionella arkitekturen bevarats. Garachicos klippa är en stor vulkanisk klippa som reser sig nära byns kust och ger den en karakteristisk och originell prägel.

En annan plats på Teneriffa som du inte får missa är byn Masca , med sin unika skönhet och speciella karaktär. Denna by väntar på dig mellan dalar och berg för att visa dig det bästa av sina seder och bruk. Masca-ravinen är en mycket viktig sevärdhet i staden, med stigar som leder till kusten. Den här rutten är lämplig för erfarna vandrare eftersom den kräver en viss svårighetsgrad. Å andra sidan har vi Mascabukten, som ligger vid foten av ravinen. Denna vackra vik med vulkanisk sand erbjuder en sval miljö där du kan vila och njuta av havet. Den kan endast nås via ravinen eller med båtturer på Teneriffa.

Vilaflor, som ligger på öns högsta punkt, är en annan by på Teneriffa som man inte får missa. Det är en fantastisk by med mycket historia och förräderi. Här hittar du det berömda ”månlandskapet” som får oss att känna oss som om vi gick på månen. Dess relief är resultatet av vulkanisk aktivitet i kombination med vinderosion.

Städer och naturlandskap på Teneriffa

Vi har en fantastisk utflykt som tar dig till Santa Cruz de Tenerife och La Laguna, viktiga städer på ön. På denna bussresa i Playa de las Americas tar vi dig också med till landsbygdsparken Anaga och promenerar genom gatorna i byn Taganana.

Santa Cruz de Tenerife är Teneriffas huvudstad och en idealisk plats för att smaka på Teneriffas typiska gastronomi. På dess gator finns olika historiska monument från kolonialtiden. Du kommer att ta vackra bilder av dess torg och parker.

La Laguna är en annan vacker stad på Teneriffa som har förklarats som världsarv. Dess särdrag och utveckling uppmärksammades av Unesco, som gav den denna utmärkelse för att den skulle kunna tjäna som referens för utvecklingen av andra städer. Här finns La Lagunas universitet, som bidrar till stadens ungdomliga atmosfär. Du kan också njuta av din semester på olika platser för fritid och rekreation. Det är en perfekt plats för att njuta av Teneriffas kultur och konst. Lär känna denna vackra stad med våra bussturer på Teneriffa.

La Laguna - Tenerife North (4).min

Men du bör inte bara lära känna städerna på vår vackra ö, du bör också besöka dess skogar och parker. Nu vill vi berätta om Parque Rural de Anaga, ett naturunder i Teneriffas bergsmassiv. Den ligger över berg och förtrollade dalar med raviner som leder till kusten. I parken ligger Taganana, en liten bondby i bergen. Vi bjuder in dig att promenera bland kyrkor, kloster och vackra torg.

Tur på Teneriffa, arkitektur och naturskönheter

Vi har en fantastisk utflykt för att upptäcka öns ikoniska byar, som vi berättar om nedan:

Icod de los vinos är en av de vackraste byarna på Teneriffa som lockar många besökare varje år. En av de viktigaste attraktionerna i denna stad är den berömda Drago Milenario, det äldsta exemplaret av drakträd på planeten. Vissa säger att trädet är mer än 3 000 år gammalt och andra att det är högst 800 år gammalt. Vad vi vet är att det är ett skyddande träd som har skyddat oss under lång tid.

Icod de los Vinos El Drago Milenario The Dragon.min

Jättarnas klippor är en annan av Teneriffas viktigaste sevärdheter. De är gigantiska klippformationer som skyddar Teneriffas västkust. På vissa ställen är de upp till 600 meter höga. Under havet är de nedsänkta till ett djup av 30 meter, vilket skapar en marin miljö som är rik på liv. I det omgivande havet finns det många båtturer på Teneriffa för att titta på valar och delfiner, eftersom detta är en av de bästa platserna för att se dessa vackra djur.

Playa los gigantes tenerife

Vi tar dig också till La Candelaria, en mycket religiös stad där du hittar basilikan Vår Fru av Candelaria, Kanarieöarnas skyddshelgon. Å andra sidan har vi La Orotava, som ligger i en vacker dal. I dess interiör kan du njuta av traditionell arkitektur och många historiska inslag från Teneriffa. Slutligen vill vi nämna Erjos naturskönheter. Eta är en by i de norra bergen, där du har den vackraste utsikten över ön.

Smaka på Teneriffas viner och smaker

Vi har också fantastiska bussutflykter för att besöka några av plantagerna och prova Teneriffas viner. Besök öns bananodlingar och andra fruktodlingar. Vi tar dig också med till vinframställningsprocessen och vinprovning för att smaka på de spännande smakerna.

Vi åker till grannön La Gomera

Boka våra bussutflykter från Playa de las Americas till La Gomera. Detta är Teneriffas grannö och det är en bra idé att åka dit om du är ute på Teneriffa. Kom och upptäck dess historia, kultur och promenera genom de vackra byarna. Välj mellan utflykten till La Gomera eller VIP-turen med privat minibuss för en bekvämare upplevelse.

Bokning och kontakt

Vi hoppas att du har gillat våra rekommendationer för att boka bussutflykter i Playa de las Americas. Beundra våra vackra landskap, ta vackra bilder och smaka på autentiska smaker. Vi har buss- och minibussutflykter för att möta våra kunders behov. Skriv till oss nu på WhatsApp för att lösa dina tvivel och göra dina bokningar. Vi hoppas att vi har svarat på dina frågor och att du kommer att lära känna Teneriffas alla hörn så snart som möjligt.

VIP Excursion La Gomera (10)

Bussutflykter i Playa de las Americas

Vad våra kunder säger:

Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Sinéad Campbell
Sinéad Campbell
30. November, 2022.
recommends
My partner and I rented a boat for 4 hours from Jan Daniel and we had the best day! By far our favourite experience of our whole holiday. We would definitely recommend to anyone looking to rent a boat to do your own exploring along the southern coast of Tenerife. 5* experience!
Birthe Rosen
Birthe Rosen
7. October, 2022.
recommends
Ich habe mit dieser Gesellschaft 2 tolle Touren gemacht. Die Teide Nationalpark Tour mit Masca, war klasse, sowohl Guide als auch Busfahrer waren toll. Viel information und gute Betreuung. Ein unvergesslicher Tag. 🥰 Die 2. Tour war Oberklasse, ich bin mit Shogun zur Wahlbeobachtung rausgefahren und wir haben eine ganze Familie Pilotwale gesehen, diese wunderbaren Wesen sind recht neugierig und kamen auch auf das Boot zu. Ich habe Shogun vorgezogen, weil mir die übervollen Katamarane nicht so gefallen. Gute Wahl. Die ganze Fahrt ist wunderbar, man fährt bis Los Gigantes und in der Bucht gibt es eine köstliche Mahlzeit. Es ist sehr beeindruckend, dort zu ankern. Habe die Fahrt sehr genossen.......ich liebe das Meer sehr.🥰
Younes Benkahla
Younes Benkahla
5. July, 2022.
recommends
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Didier Afecto
Didier Afecto
22. May, 2022.
recommends
Location d’un bateau en bon état Personnel disponible efficace et aimable C est tout bon !!!!
Steve O'Connell
Steve O'Connell
19. May, 2022.
recommends
What a fantastic day on our own private yacht. We went for the Astondoa 46 and the service was amazing. We saw sea turtles, dolphins and whales. Quick stop by a beach for a snorkel with the fishes and then back to drinking cava! Jan was great with the communication and made everything stress free. 100% would recommend to anyone planning something a little bit special.
Gert Vestergaard
Gert Vestergaard
15. October, 2021.
recommends
Alt var som aftalt, båd, pris og service i top
Iliana Düsseldorf
Iliana Düsseldorf
9. October, 2021.
recommends
Excelente servicio y mucha diversión. Aurora nos llevo a ver ballenas y bañar en el mar. Fue una experiencia espectacular en el Yate 🛥 privado de 15 metros.
Barbara Soetje
Barbara Soetje
18. July, 2020.
recommends
Very kind and professional. I made requests to them at the last moment and they worked hard to resolve them, succeeding perfectly. Thanks again
Mandy Daniela
Mandy Daniela
14. July, 2020.
recommends
Sehr emphehlenswert! Rufen zurück, kümmern sich, sind zuverlässig... Und die Fahrt hat sehr viel Spaß gemacht!
Gilbert Mat
Gilbert Mat
26. November, 2019.
recommends
Sehr zuverlässig und kompetent. Das Buchen auf der Website ist echt einfach und die Tickets wurden uns pünktlich gebracht. Ein echt guter Service!

Relaterade artiklar:

Stränder i Playa de las Americas