Първо публикуване: януари 5, 2023 |

Teide half day tour in tenerife with cable car or without

Вулканът Тейде

Този път ще ви разкажем за известния вулкан Тейде – природно чудо с уникална красота в целия свят. Той е най-забележителният вулкан на Канарските острови, третият по височина на планетата и един от най-впечатляващите.

Геоложките и морфологичните му характеристики са уникални. Разположен е в центъра на острова и е с надморска височина 3718 м. Той е най-високият връх в цяла Испания и поради надморската си височина почти винаги е покрит със сняг по склоновете си.

Национален парк Тейде

Volcan Teide - Teide National Parque (4).min

Вулканът е разположен в рамките на националния парк Тейде, който е един от най-посещаваните в Европа. През 2007 г. той е обявен за обект на световното културно наследство. Същевременно се ползва с отличието „Природна ценност“, тъй като е място с голямо биологично разнообразие.

Паркът е с надморска височина над 2000 м и тук ще откриете най-пълната флора и фауна на острова. Той е дом на уникални видове, които се срещат само в парка и никъде другаде, както и на ендемични за Канарските острови видове. Има изобилие от дребни насекоми, които трябва да наблюдавате и да се отнасяте с доброта към тях, защото няма да ги видите никъде другаде.

Този парк е емблема на Тенерифе и е задължителен за туристите. Тук ще откриете различни потоци лава и конуси, които правят пейзажа още по-интересен.

Екскурзии

Пейзажите, на които можете да се насладите вътре в парка, сякаш не са от тази планета. Можете да обиколите района с кола или с приятни разходки. Има много пътища, по които можете да стигнете до него от различни точки. Каним ви да изследвате всяко от вълшебните му кътчета.

Маршрутът е маркиран и безопасен за тези, които желаят да навлязат в природата и да се откъснат от цивилизацията и нейните технологии. Това е прекрасна възможност да се докоснете до природата и да се заредите с цялата ѝ енергия.

Можете също така да бъдете придружени от водачи, които ще ви преведат по различни маршрути с различна степен на трудност.

Кабинков лифт

Trekking in Tenerife: Teide light

Не можете да напуснете парка, без да се качите на кабинковия лифт. Можете да се качите на различни станции, като базовата е на височина 2300 метра, а най-високата – на 3500 метра. Ще се изкачите наистина високо, само си представете какво можете да видите оттам. Но почакайте, можете да се изкачите още по-високо. Ако слезете от кабинковия лифт в най-високата точка и продължите изкачването пеша, можете да достигнете върха на вулкана.

Пътят е труден, но усещането да сте на върха е несравнимо, ще стоите на най-високата точка в цяла Испания. Тенерифе ще бъде в краката ви и ще можете да наблюдавате островите Ла Палма, Ел Хиеро и Ла Гомера от привилегирована точка.

Volcan Teide - Teide National Parque (5).min

След обиколката можете да останете за почивка на наблюдателната площадка и да продължите да се наслаждавате на гледките.

Бъдете подготвени с всичко необходимо за вашата екскурзия, вземете със себе си всички туристически инструменти за вашата безопасност и комфорт.

Звезден туризъм

Teide at night tour

Това е обсерватория с най-добрата гледка към Космоса, която ще намерите, свободна от най-голямо светлинно замърсяване. Ентусиасти от цял свят идват тук, за да съзерцават Вселената от най-доброто място на планетата.

Volcan Teide - Teide National Parque (9).minVolcan Teide - Teide National Parque (8).minVolcan Teide - Teide National Parque (7).minVolcan Teide - Teide National Parque (6).minVolcan Teide - Teide National Parque (3).minVolcan Teide - Teide National Parque (2).minVolcan Teide - Teide National Parque (1).min

Locations: