Teide half day tour in tenerife with cable car or without

Vulkanen Teide

Den här gången ska vi berätta om den berömda vulkanen Teide, ett naturunder med en unik skönhet över hela världen. Det är den mest framstående vulkanen på Kanarieöarna, den tredje högsta på planeten och en av de mest imponerande.

Dess geologiska och morfologiska egenskaper är unika. Den ligger mitt på ön och har en höjd på 3 718 meter över havet. Den har den högsta toppen i hela Spanien och är på grund av sin höjd nästan alltid täckt av snö på sina sluttningar.

Teide nationalpark

Volcan Teide - Teide National Parque (4).min

Vulkanen ligger inom Teide nationalpark, som är en av de mest besökta i Europa. Den förklarades som ett världsarv 2007. Samtidigt åtnjuter den utmärkelsen naturtillgång för att vara en plats med stor biologisk mångfald.

Parken har höjder på över 2000 meter över havet och här finns öns mest kompletta flora och fauna. Här finns unika arter som du bara hittar i parken och ingen annanstans, liksom arter som är endemiska för Kanarieöarna. Det finns ett överflöd av små insekter som du bör hålla utkik efter och behandla med vänlighet eftersom du inte kommer att se dem någon annanstans.

Denna park är en ikon för Teneriffa och ett måste för turister. Här hittar du olika lavaflöden och kottar som gör landskapet ännu mer intressant.

Turer

Trekking in Tenerife: Teide light

Landskapen som du kan njuta av inne i parken verkar vara från denna planet. Du kan besöka området med bil eller genom trevliga promenader. Det finns många vägar så att du kan närma dig det från olika håll. Vi bjuder in dig att utforska vart och ett av dess magiska hörn.

Vägen är skyltad och säker för dem som vill komma in i naturen och koppla bort civilisationen och dess teknik. Det är ett underbart tillfälle att komma i kontakt med naturen och fylla sig med all dess energi.

Volcan Teide - Teide National Parque (5).min

Du kan också få sällskap av guider som guidar dig längs olika stigar med olika svårighetsgrad.

Linbana

Du kan inte lämna parken utan att ta linbanan. Du kan stiga på vid olika stationer, basen ligger på en höjd av 2 300 meter och den högsta på 3 500 meter. Du kommer riktigt högt upp, föreställ dig bara vad du kan se däruppeifrån. Men vänta, du kan gå ännu högre upp. Om du kliver av linbanan vid den högsta punkten och fortsätter uppstigningen till fots kan du nå toppen av vulkanen.

Stigen är krävande men känslan av att vara på toppen är makalös, du kommer att stå på den högsta punkten i hela Spanien. Du kommer att ha Teneriffa vid dina fötter och du kommer att kunna observera öarna La Palma, El Hierro och La Gomera från en privilegierad punkt.

Efter turen kan du stanna för en vila vid utsiktsplatsen och fortsätta att njuta av utsikten.

Var förberedd med allt du behöver för din vandring, ta med dig alla vandringsredskap för din säkerhet och komfort.

Stjärnturism

Teide at night tour

Detta är ett observatorium med den bästa utsikten över kosmos du kan hitta, fritt från de flesta ljusföroreningar. Entusiaster från hela världen kommer hit för att betrakta universum från den bästa platsen på planeten.

Volcan Teide - Teide National Parque (9).minVolcan Teide - Teide National Parque (8).minVolcan Teide - Teide National Parque (7).minVolcan Teide - Teide National Parque (6).minVolcan Teide - Teide National Parque (3).minVolcan Teide - Teide National Parque (2).minVolcan Teide - Teide National Parque (1).min

Locations: