Första publicering: januari 5, 2023 |

La Orotava - Tenerife (6).min

La Orotava

La Orotava är en stad på norra Teneriffa. Den ligger på en av Teidebergets sluttningar och anses vara en av de vackraste städerna på Teneriffa.

En stor del av stadens yta är skogsskog, och det är den kommunen som hyser den största utvidgningen av Teide nationalpark med totalt 80 % av dess yta.

Den historiska stadskärnan i La Orotava har haft utmärkelsen historisk-artistisk plats sedan 1976 på grund av skönheten i dess byggnader, som hålls i ett perfekt bevaringstillstånd trots turistströmmarna.

La Orotava - Tenerife (11).min

Promenera längs dess gator där du kan andas en distinkt ståtlig luft, njuta av utsikten och observera de olika kolonialhusen med färgglada blommor på sina balkonger.

La Orotava-dalen

Orotavadalen är känd för sina strålande trädgårdar, vattenvägar och sitt fantastiska klimat som tillsammans bildar ett otroligt landskap som leds av vulkanen Teide. I dalen hittar du följande:

  • Teide nationalpark
  • Naturparken Corona Forestal
  • Naturreservatet Pinoleris
  • Det skyddade landskapet La Resbala

Stränderna i La Orotava

Även om bara en liten del av staden gränsar till havet och större delen består av klippor, finns det tre stränder med mörk sand av vulkaniskt ursprung:

  • Playa Ancon: Det är en vild strand som få människor kommer till på grund av dess komplicerade tillgänglighet. Du måste gå i cirka 30 minuter längs en stig från platsen där du parkerar din bil. Av denna anledning är det en exklusiv strand och idealisk för dem som söker lite avskildhet.
  • Playa de los Patos: Den besöks främst av surfare som njuter av de aktiva vågorna och av naturister som är intresserade av regionens endemiska arter.
  • Playa Bollullo: är en vacker vild strand som är mycket populär på Teneriffa. Den är lättillgänglig och erbjuder utmärkta faciliteter så den tar emot många badande, särskilt under sommaren. Den har en parkeringsplats och solstolar och parasoller som kan hyras.
    Firandet av

Corpus Christi

Detta är ett av de mest representativa festerna i denna region. Det hålls mellan maj och juni och det är vanligt att man gör mattor med blommor framför stadshuset. Den viktigaste mattan görs med vulkanisk sand som hämtas från Teideberget. Det är en stor matta som upptar hela torgets yta och sand i alla färger används till den.

Detta firande blev viktigare från och med 1800-talet då familjen Monteverde gjorde en blomstermatta för att fira att Corpus Christi-processionerna passerade framför deras hus.

La Orotava - Tenerife (9).min

Påskveckan

Detta är en stor händelse av stor betydelse i La Orotava. Varje år tar den emot ett stort antal människor för att fira minnet av Kristi lidande, död och uppståndelse. Gatorna fylls av processioner med lokala och utländska bilder. Många familjer organiserar sig för att hålla bilderna, som bärs på troner av trä eller silver. Detta är ett av de fester där stadens arkitektoniska arv blandas med invånarnas antropologiska värden.

Gastronomi

Här hittar du ett brett utbud av typiska rätter som kombinerar lokal fisk med grödor från mellanbygden, samt grytor, kött, ostar och lokala viner. Men du hittar också internationella restauranger så att du har ett brett utbud av alternativ till ditt förfogande.

 

La Orotava - Tenerife (13).minLa Orotava - Tenerife (12).minLa Orotava - Tenerife (9).minLa Orotava - Tenerife (8).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (5).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (4).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (3).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (2).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (1).min

Locations: