La Laguna - Tenerife North (4).min

La Laguna

San Cristóbal de La Laguna eller helt enkelt La Laguna ligger i nordöstra delen av Teneriffa. Staden har fått sitt namn efter en enorm lagun som tidigare låg intill staden, men som senare torkade ut och staden Vega Lagunera grundades på den.

La Laguna - Tenerife North (3).min

La Laguna är en stad full av liv och unga människor. Här hittar du historiska byggnader som blandas med modernitetens liv och rörelse. Å ena sidan hittar du majestätiska kyrkor, herrgårdar, palats och historiska byggnader och å andra sidan fashionabla affärer, prestigefyllda boutiquer och många lyxiga butiker.

Längs dess gator hittar du också barer, restauranger och nöjesställen där du kan ha det trevligt. Sedan 1927 har det varit hemvist för det första universitetet på Kanarieöarna, som än idag fortsätter att ge kunskap och glädje till staden. På dess gator kan du känna en stark universitetsatmosfär och du kommer att stöta på glada ungdomar då och då.

La Laguna - Tenerife North (7).min

Vissa invånare på Kanarieöarna kallar fortfarande staden för ”Aguere”, dess gamla guanche-namn före erövringen av Teneriffa. Efter denna händelse blev staden öns huvudstad och var vid den tiden skärgårdens ekonomiska, politiska, militära, kyrkliga och kulturella centrum. Den togs som huvudstad eftersom den låg mitt på ön och hade ett strategiskt läge för att avvärja piratattacker.

La Laguna - Tenerife North (8).min

De som besöker den är ute efter kultur och fritid, och den har blivit en referenspunkt i hela skärgården. På grund av dess egenskaper och den attraktionskraft den har verkar det som om den återigen är Teneriffas huvudstad som den var i början. Så mycket att invånarna i Santa Cruz de Tenerife (öns huvudstad) numera åker till La Laguna i jakt på nöjen.

Kolonial design

La Laguna - Tenerife North (9).min

Staden har fortfarande bevarat den ursprungliga utformningen som den hade under 1400-talet, så när du går genom dess gator kommer du att förflyttas tillbaka till dessa koloniala år. La Laguna tjänade till och med som modell för utformningen av många koloniala städer i Amerika. Det är dessa egenskaper som gjorde att den fick utmärkelsen världsarv av Unesco 1999.

tenerife shopping.min.min

Efter att ha fått denna utmärkelse genomgick staden en del positiva förändringar, några renoveringar gjordes av de historiska byggnaderna och huvudgatorna gjordes gågator, nu är staden en riktig pärla att besöka.

Den har den turistiska fördelen att den ligger mycket nära Puerto de la Cruz och att den har Teneriffa norra flygplats som har goda förbindelser med resten av öarna i skärgården, resten av landet och utomlands.

Stränder i La Laguna

  • El Arenisco: är en strand med mörk sand och många stenar där man kan beundra det landskap som skapats av vulkanisk aktivitet. Stranden ligger intill en naturlig pool och tar emot flest besökare under helgerna.
  • El Arenal: Det är en av de vackraste och mest välbesökta stränderna på Teneriffa. Den är omgiven av mycket höga berg som får oss att tro att vi har flytt från stadens stress. Njut av dess kristallklara vatten och havets lugn. Här lämpar sig vågorna för surfing och våra lurviga vänner, hundar, är välkomna.
  • El Roquete: Det är en strand med måttligt välstånd som har ett bra hotellutbud i sina omgivningar och ett bra ankarområde.
    Punta del Hidalgo: en av de mest besökta platserna i La Laguna med charmiga naturliga pooler som lockar turister från hela landet. De har övervakning och all service för badande.
  • Bajamar: Det är en annan plats med naturliga pooler som fångar din uppmärksamhet för sin charm och goda service. Den har utmärkelsen blå flagg och erbjuder alla tjänster för badande. Slappna av och njut av att bada med barnen och hela familjen. Här finns många rastplatser som lockar både lokalbefolkningen och besökare.

Längs strandpromenaden hittar du många barer och restauranger där du kan smaka läckra rätter och dela drinkar med vänner.

Locations: