Garachico tenerife air view.min

Garachico

Garachico ligger i nordöstra delen av ön Teneriffa och är en historisk by som en gång i tiden var öns viktigaste hamn för fiske och kommersiell verksamhet. Detta var fallet tills den slogs ner av vulkanen Trevejo på 1700-talet.

Här finns historiska monument och välbevarad emblematisk arkitektur, vilket är anledningen till att Garachico har betraktats som en tillgång av kulturellt intresse sedan 1994.

Garachico (5) Church.min

Stadens gator kännetecknas av sina färgglada kullerstenar, genom vilka du kan lära känna stadens historiska byggnader och kyrkor fulla av tro och hopp. Du kan inte åka härifrån utan att besöka Castillo de San Miguel, kyrkan Nuestra Señora de los Angeles och klostren Santo Domingo och San Francisco.

Innan den katastrof som vulkanen orsakade var staden en viktig plats som lockade många rika familjer, och det var de som tog på sig uppgiften att dekorera dess gator med kullersten och gav den den unika essensen som vi fortfarande kan känna när vi går genom dess gator.

Garachico Tenerife Pools.min

Det är här som den berömda San Roque-festivalen hålls, som lockar nationella och internationella turister. Det är en livlig och populär festival där alla går ut på gatorna för att följa helgonet. Om du råkar vara där den 16 augusti kan du fira tillsammans med vagnarna, djurhjordarna, folkets glädje och musikbanden, som alla tillsammans går fram mot eremitaget.

Denna festival har firats sedan 1600-talet och är nu en festival som förklarats vara av nationellt turistintresse. Under dessa, förutom pilgrimsfärden i byn, gör fiskarna pilgrimsfärden på vattnet. Olika båtar följer med helgonet längs kusten.

Landskapet i Garachico är täckt av kanariska tallar, som täcker mer än hälften av territoriet och ackompanjerar det vulkaniska landskapet. Vid kusten finns det många bananplantager och i mellanbygden finns det en mängd olika självförsörjningsgrödor intill små hus.

Garachico coastal view tenerife.min

Kuststränderna består av svart sand av vulkaniskt ursprung och vissa områden med småsten. Längs landskapet finns imponerande klippor och tät vegetation. El Caletón är den strand som lockar flest besökare, den är populär för sin naturliga pool. Här hittar du all den service du behöver för att njuta av en sensationell dag på stranden.

Garachico Tenerife Beach.min

Vid kusten hittar du marinan där olika fiske- och nautiska sportbåtar finns.Garachico Tenerife Harbour .min

Från det du har sett integrerar Garachico strandmiljöer, en småbåtshamn, det historiska landskapet och vulkaniska vyer, vilket gör denna stad till en av de vackraste och mest attraktiva platserna att besöka på Teneriffa.

Locations: