Garachico tenerife air view.min

Garachico

Garachico ligt in het noordoosten van het eiland Tenerife, het is een historisch dorp dat ooit de belangrijkste haven van het eiland was voor visserij en commerciële activiteiten. Dit was het geval totdat het in de 18e eeuw werd getroffen door de vulkaan Trevejo.

U vindt er historische monumenten en goed bewaarde emblematische architectuur, reden waarom Garachico sinds 1994 wordt beschouwd als een Goed van Cultureel Belang.

Garachico (5) Church.min

De straten van de stad worden gekenmerkt door hun kleurrijke kasseien, waardoor u kennis kunt maken met de historische gebouwen en kerken vol geloof en hoop. U kunt niet weggaan zonder een bezoek te brengen aan het Castillo de San Miguel, de kerk van Nuestra Señora de los Angeles en de kloosters van Santo Domingo en San Francisco.

Vóór de ramp veroorzaakt door de vulkaan, was de stad een belangrijke plaats die vele rijke families aantrok, en het waren zij die de taak op zich namen om de straten te versieren met kinderkopjes en het die unieke essentie gaven die we nog steeds kunnen voelen als we door de straten lopen.

Garachico Tenerife Pools.min

Hier wordt het beroemde San Roque festival gehouden, dat nationale en internationale toeristen aantrekt. Het is een levendig en populair festival waarbij iedereen de straat op gaat om de heilige te begeleiden. Als u er op 16 augustus bent, kunt u het feest meevieren met de karren, de kuddes dieren, de vreugde van de mensen en de muziekkorpsen, die allemaal samen op weg zijn naar de hermitage.

Dit feest wordt al sinds de 17e eeuw gevierd en is nu een feest dat is uitgeroepen tot Feest van Nationaal Toeristisch Belang. Tijdens dit feest maken de vissers, naast de bedevaart in het dorp, de pelgrimstocht op het water. Verschillende boten begeleiden de heilige langs de kustlijn.

Het landschap van Garachico is bedekt met Canarische pijnbomen, die meer dan de helft van het grondgebied bedekken en het vulkanische landschap begeleiden. Aan de kust zijn er veel bananenplantages en in het middenland is er een verscheidenheid aan zelfvoorzienende teelten naast kleine huizen.

Garachico coastal view tenerife.min

De kuststranden bestaan uit zwart zand van vulkanische oorsprong en enkele gedeelten met kiezelstenen. Langs het landschap liggen de imposante kliffen en de dichte begroeiing. El Caletón is het strand dat de meeste bezoekers trekt, het is populair om zijn natuurlijke zwembad. Hier vindt u alle diensten die u nodig heeft om te genieten van een sensationele dag aan het strand.

Garachico Tenerife Beach.min

Aan de kust vindt u de jachthaven waar verschillende vissers- en nautische sportboten te vinden zijn.

Garachico Tenerife Harbour .min

Van wat u gezien hebt, integreert Garachico strandomgevingen, een jachthaven, het historische landschap en vulkanische uitzichten, wat deze stad tot een van de mooiste en aantrekkelijkste plaatsen maakt om te bezoeken op Tenerife.

Locations: