Eerste publicatie: januari 5, 2023 |

Costa Adeje Boat Trip to Los Gigantes

De kliffen van Los Gigantes

De kliffen van Los Gigantes zijn enorme rotswanden die oprijzen tot een hoogte van meer dan 600 meter. Ze zijn van vulkanische oorsprong en bevinden zich in het Teno Rural Park aan de westkust van Tenerife. Ze liggen verspreid tussen de gemeenten Santiago del Teide en Buenavista del Norte.

Ze bevinden zich in een gebied van grote natuurlijke schoonheid waar u kunt genieten van geweldige ervaringen. De kliffen zijn te zien vanaf de zee en het strand, vanuit de lucht tijdens een rondvlucht en vanuit het binnenland van Tenerife vanaf verschillende uitkijkpunten met verschillende perspectieven. Onder zee kunnen duikers ze ook zien op dieptes tot 30 meter.

De Guanchen noemden ze de “Duivelsmuur” vanwege hun immense omvang.

Neptuno Tenerife Boat Trip to Los Gigantes form North and South (15)

Strand van Los Guíos

Het dichtstbijzijnde strand heet “Playa de los Guíos”. Van daaruit kunt u ze vrij en zonder bebouwing in de weg zien liggen. Het is een klein strand met blauwe vlag dat alles biedt wat de bader nodig heeft om van het strand te genieten: strandwachten, beveiliging en strandbars.

Het biedt een van de meest emblematische landschappen van het eiland, een combinatie van vulkanisch zand met kristalhelder water dat wordt beschermd door immense rotswanden. Hier vindt u de mogelijkheid om te gaan scubaduiken en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de kliffen onder de zee. U kunt ook een boot huren om de wateren van de Middellandse Zee te verkennen en walvisachtigen in hun natuurlijke habitat te zien.

Uitkijkpunt Vistas de Los Gigantes

Dit is het uitzichtpunt dat het dichtst bij het strand ligt, het is erg hoog, u kunt het te voet beklimmen, maar u moet wel een goede conditie hebben. Het heeft steile zigzaggende trappen, banken om op te zitten en veel schaduw.

Huur boten om de kliffen te zien

Marhaba catamaran charter los gigantes tenerife (1)-min

Bootverhuur in Los Gigantes

Dit is de beste manier om ze te zien en te genieten van al hun majesteit. De gidsen nemen u mee om langs de oevers van de kliffen te varen.

Zee fauna

Wanneer u in de wateren rond de kliffen vaart, kunt u walvisachtigen zien, zoals de griend en de tuimelaardolfijn.

royal delfin tenerife los gigantes (59)

Wateractiviteiten

Dit is een geweldige kans voor avonturiers die op zoek zijn naar plezier en adrenaline. U kunt gaan snorkelen, kajakken, peddelsurfen en diepzeeduiken.

Vuurtoren van Teno

jet ski safari los gigantes tenerife (1)

U kunt deze vuurtoren bereiken vanaf Punta de Teno, het is gelegen op een magische plek vanwaar u een prachtig uitzicht heeft. De vuurtoren is momenteel onbewoond omdat hij automatisch werkt. Als je op deze plek bent, vraag je je af hoe sommige families daar zo lang hebben kunnen wonen, geïsoleerd van de bewoonde wereld en in zo’n wilde omgeving. Dit is een omgeving voor dromers en gevoelige zielen die overal schoonheid vinden.

Afdaling van de Barranco de Masca

Dit is een fantastisch idee voor wandelliefhebbers. Het is een ingewikkelde en uitdagende route, trek uw bergschoenen aan en maak u klaar voor het avontuur. Het is een wandeling van gemiddeld 4 uur langs 5 km ravijn. Alleen geschikt voor mensen met voldoende fysieke voorbereiding. Dit is een pad dat door velen wordt gekozen om de baai van Masca te bereiken, een charmant en weinig bekend strand waar u na de afdaling een welverdiende duik kunt nemen.

Locations:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0