Tenerife Boat Trip to Los Gigantes

Klifi Los Gigantes

Skale Los Gigantes so ogromne skalne stene, ki se dvigajo v višino več kot 600 metrov. So vulkanskega izvora in se nahajajo v podeželskem parku Teno na zahodni obali otoka Tenerife. Razprostirajo se med občinama Santiago del Teide in Buenavista del Norte.

Nahajajo se na območju izjemnih naravnih lepot, kjer lahko uživate v čudovitih doživetjih. Klife si lahko ogledate z morja in plaže, iz zraka med letalskim izletom in iz notranjosti Tenerifa z različnih razglednih točk z različnimi perspektivami. Potapljači si jih lahko ogledajo tudi pod morsko gladino na globini do 30 metrov.

Guančani so jih zaradi njihove ogromne velikosti imenovali “Hudičev zid”.

Neptuno Tenerife Boat Trip to Los Gigantes form North and South (15)

Plaža Los Guíos

Najbližja plaža se imenuje “Playa de los Guíos”. Od tam jih lahko opazujete prosto in brez oviranih stavb. Gre za majhno plažo z modro zastavo, ki ponuja vse, kar kopalci potrebujejo za uživanje na plaži: reševalce iz vode, varnost in bare na plaži.

Ponuja eno najbolj značilnih pokrajin otoka, ki združuje vulkanski pesek s kristalno čisto vodo, zaščiteno z ogromnimi skalnimi stenami. Tu boste našli priložnost za potapljanje in uživanje v naravnih lepotah skal pod morjem. Druga možnost, ki vam je na voljo, je najem čolna, s katerim se lahko odpravite na raziskovanje voda Sredozemskega morja in si ogledate nekatere kite v njihovem naravnem okolju.

Razgledna točka Vistas de Los Gigantes

To je razgledna točka, ki je najbližje plaži in je zelo visoka, nanjo se lahko povzpnete peš, vendar morate biti v dobri telesni pripravljenosti. Ima strme cikcakaste stopnice, klopi za sedenje in veliko sence.

Izposoja čolnov za ogled klifov

Marhaba catamaran charter los gigantes tenerife (1)-min

Najem ladij v Los Gigantes

To je najboljši način, da si jih ogledate in uživate v vsej njihovi veličini. Vodiči vas bodo popeljali na plovbo ob obalah klifov.

Morska favna

Ko boste jadrali v vodah okoli klifov, boste lahko opazovali kite, kot sta pilotski kit in delfin.

royal delfin tenerife los gigantes (59)

Vodne dejavnosti

To je odlična priložnost za pustolovce, ki iščejo zabavo in adrenalin. Lahko se odpravite na potapljanje z masko, kajakaštvo, veslanje in potapljanje.

Svetilnik Teno

jet ski safari los gigantes tenerife (1)

Do tega svetilnika lahko dostopate iz Punta de Teno, nahaja pa se na čarobnem mestu, od koder se odpirajo čudoviti razgledi. Svetilnik je trenutno nenaseljen, saj deluje samodejno. Ko ste na tem kraju, se sprašujete, kako so lahko nekatere družine tako dolgo živele tam, izolirane od civilizacije in v tako divjem okolju. To je okolje za sanjače in občutljive duše, ki povsod najdejo lepoto.

Spust po gorovju Barranco de Masca

To je čudovita zamisel za ljubitelje pohodništva. To je zapletena in zahtevna pot, obujte planinske čevlje in se pripravite na pustolovščino. To je povprečno 4-urni pohod po 5 km dolgi soteski. Primeren je le za ljudi z ustrezno telesno pripravljenostjo. To je pot, ki jo mnogi izberejo za dostop do zaliva Masca, očarljive in malo znane plaže, kjer si lahko po spustu privoščite zasluženo kopanje.

Locations: