Candelaria Tenerife (1)

Candelaria

Candelaria je občina Santa Cruz de Tenerife na jugovzhodu otoka Tenerife. Je mesto z bogato zgodovino, kulturo in močnimi verskimi vrednotami.

Znano je po tem, da je ohranilo dediščino Guančov (domorodcev s Tenerifa) in da so v 14. stoletju domorodci našli podobo Device de la Candelaria (zavetnice Kanarskih otokov). Čeprav se je dejanska podoba izgubila v nevihti v 19. stoletju, Candelaria ostaja osrednji kraj, kamor se zgrinja na tisoče vernikov, da bi se poklonili svoji zavetnici.

Candelaria Tenerife (2)

Tu je bazilika Nuestra Señora de la Candelaria, prvi marijanski tempelj na Kanarskih otokih in kraj, kjer je zavetnica zaščitena. Okoli cerkve je devet bronastih kipov gvanških mencejev, ki nas spominjajo na prve naseljence tega kraja.

Bazilika je simbolni spomenik Candelarije in je najbolj obiskana s strani turistov. Vsakega 15. avgusta se zgodaj zjutraj iz različnih delov otoka zgrne na tisoče romarjev, da bi počastili svojega zavetnika in praznovali praznik zavetnika. Prav 15. avgusta nekje v 15. stoletju se je na obali vasi prvič pojavila podoba svetega zavetnika. Zelo priljubljeni sta tudi praznika Carmen in Santa Ana, ki se v mestu odvijeta vsako leto julija.

Vendar pa Candelaria ni le kultura in vera, saj ima, kot je značilno za mesta na Tenerifih, tudi čudovito podeželsko okolico z velikim turističnim potencialom. Ponuja veliko možnosti za čudovite počitnice in je sanjski kraj za pohodnike, ki bodo v občini našli različne poti za raziskovanje sredogorja in gostih gozdov regije.

Hkrati jo omejuje obris čudovitih plaž z očarljivo pokrajino. Zaradi vulkanskega izvora so to plaže s temnim peskom, ki pa so prav tako privlačne in osvežujoče. Za njimi se razprostirajo veličastne gore, polne vegetacije, ki dajejo razgledu barvo in harmonijo. Uživajte v izletih z ladjo in obiščite jame, ki skrivajo skrivnosti otoka.

Ker gre za ribiško vasico, boste vedno obkroženi z doki in čolni, ob obali pa boste lahko opazovali ribiče. Pomorski duh ni prisoten le na obali, temveč ga lahko začutite na ulicah in v bistvu prebivalcev.

Tudi gastronomija je močna točka Candelarije. Privoščite si kosilo s svežo ribo, ki je prišla iz morja, in z družino uživajte v okusni lokalni sladici. Na promenadi boste našli veliko različnih restavracij, barov in lokalov s hitro prehrano.

Če govorimo o plažah, lahko uživate na plaži Playa de Las Caletillas, kjer lahko ob promenadi uživate v morskem vetru. Druga plaža v Candelarii je Playa de Punta Larga, za katero so značilni kamenčki in prod, kjer lahko uživate v miru morja.

Našli boste tudi veliko možnosti za zabavo na suhem, kot so obisk stare kraljeve ceste s trgovinami in restavracijami, mestne hiše, obrtnega centra, bazilike in trga Plaza de la Patrona.

Locations: