Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)

Vas Masca

Vas Masca se nahaja na masivu Teno, eni od treh skalnih formacij, ki sestavljajo otok Tenerife. Tako kot druge skupnosti na otoku je bila tudi vasica Masca razglašena za kulturno vrednoto s statusom zgodovinskega kraja. Leži na 600 metrih nadmorske višine in je obdano z impresivnim gorovjem Teno, ki navdušuje s svojo spokojnostjo in očarljivostjo.

Obdajajo ga ogromni kanjoni in pečine, ki so del klifov Los Gigantes.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Kaj početi v vasi Masca?

To je čudovita podeželska vas na severozahodu Tenerifov v pokrajini Santa Cruz de Tenerife. Tu boste našli cerkev iz 18. stoletja, nekaj restavracij in številne majhne zidane in lesene hiše, ki dajejo kraju življenje. V središču se lahko sproščeno sprehajate in se sprostite v nekaterih barih.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)

V središču vasi se nahaja muzej Masca, ki predstavlja zgodovino in razvoj vasi skozi leta. Tu si lahko ogledate kmetijsko orodje in pohištvo iz preteklih let ter celotno fotogalerijo z zvesto zgodovino razvoja vasi.

V vasi lahko obiščete tudi Naravoslovni center Masca, kjer boste dobili popolne informacije o geologiji, živalstvu in rastlinstvu regije. Na ta način pohodnike pripravijo na izlete, tako da ti spoznajo nekaj več o značilnostih kraja in še bolj uživajo v sprehodu.

Zaliv Masca

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (1)

Pot od soteske do plaže je najbolj priljubljena in vznemirljiva pot med vsemi, hkrati pa tudi ena najzahtevnejših. Med pohodom morate prečkati ogromen kanjon, ki bo preizkusil vaše fizične sposobnosti.

Na začetku hodite skozi stara poljedelska polja, ki jim sledi endemična vegetacija. Nadaljujete navzdol in po približno treh urah pridete do plaže, kjer si lahko privoščite zasluženo kopanje. Če se boste vrnili s čolnom, boste lahko uživali v pokrajini skal in obisku razigranih kitov. Če se želite vrniti z ladjo, morate en dan prej sporočiti, da si rezervirate mesto na ladji.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)

Kako priti do vasi

Do vasi lahko pridete na več načinov. Nekateri se pripeljejo z avtomobilom, lahko pa se odpravite na organiziran izlet. Drug način je vožnja z ladjo iz Los Gigantesa do zaliva Masca. Ko pridete tja, se morate povzpeti v sotesko, kar je zapletena pot, ki traja približno 4 ure in jo lahko opravijo le fizično sposobni ljudje.

Od ceste do vasi boste občutili energijo gora skozi ozke, vijugaste ulice, ki vam bodo dvignile adrenalin. Med vožnjo uživajte v pokrajini, neizmernih kanjonih in gorskih razgledih, ki nam jemljejo domišljijo, saj gre za edinstvene in neponovljive poglede.

Vas kot taka ne privablja veliko turistov, vendar se vanjo veliko gibljejo ljudje, ki iščejo pohodniške poti, zlasti tisto do zaliva. Nekateri obiskovalci zaliva Masca se ne zavedajo, da lahko, če se odpravijo v vas, uživajo tudi v bogati gastronomiji, številnih krajih za preživljanje prostega časa, zgodovini in razburljivih pohodniških poteh.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (10)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (8)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (2)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Locations: