Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (1)

Zaliv Masca

Tokrat bi vam radi povedali o zalivu Masca, skoraj nedotaknjeni plaži, kamor skoraj nihče ne hodi. Pa ne zato, ker ne bi bila privlačna, temveč zaradi težkega dostopa.

Govorimo o divji plaži, ki jo najdete na koncu zaliva Barranco de Masca, ob vznožju klifov Los Gigantes ter sredi Punta de la Higuera in Punta de la Galera.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (5)

Zaliv Masca je ekskluzivna plaža, do katere imajo dostop le redki, idealna za zasebne trenutke stran od množice. Kopanje je zaradi svoje ekskluzivnosti in osvežujoče vode mirno.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (3)

To je idealen kraj za potapljače, saj je globina do 18 metrov. Zato se tu zbirajo številni strokovnjaki za potapljanje vseh stopenj.

Kako priti do zaliva Masca

Do plaže lahko pridete na dva načina: z morja in po soteski.

Če se odločite za spust po soteski, morate vedeti, da gre za zelo zahteven spust po hribu navzdol. V povprečju traja 4 ure, odvisno od vašega tempa. Med spustom boste uživali v čudovitih razgledih, nato pa se boste lahko zasluženo kopali v kristalno čisti vodi Masca.

Plaža je iz črnega vulkanskega peska in ponuja najlepšo pokrajino za fotografije z razglednic. To je vsekakor zelo lep kraj, kamor se lahko odpravite.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (2)

Pot po soteski se začne v zaselku Masca, dolga je 5 km, vendar je srednje zahtevna, zato morate biti v dobri telesni pripravljenosti. Če se odločite za to pot, vam priporočamo, da se nanjo odpravite poleti, saj se tako izognete lužam, ki jih povzroča dež. Pot postane spolzka, zato bodite previdni.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (4)

Lahko pa pridete tudi po morju; v tem primeru se lahko udeležite izleta za ogled klifov Los Gigantes, ki se odpelje iz pristanišča Los Gigantes. Najemite čoln, ki vas bo odpeljal do zaliva Masca, kjer boste uživali v razgledu na pečine in opazovali kite. Če boste imeli srečo, boste morda videli delfine in kite, ki se sprehajajo naokoli. Čoln od pristanišča do plaže potrebuje le 15 minut. Nekateri od teh izletov vodijo do Punta de Teno. Na teh izletih lahko pogosto vidite morske živali, kot so raki, murene in pilotski kiti.

royal delfin tenerife los gigantes (59)

royal delfin tenerife los gigantes (59)

Oba načina dostopa lahko kombinirate. Če želite, se lahko spustite po soteski in se z ladjo vrnete v pristanišče Los Gigantes. Pri tem morate čoln najeti vnaprej, da si zagotovite mesto.

Izlet na pečine

royal delfin tenerife los gigantes (59)

Po prihodu v zaliv Masca se lahko ladja zasidra na globini 10 metrov, da se lahko kopate in uživate v modri in mirni vodi Sredozemskega morja.

Nekatere ladje vas lahko odložijo na enem koncu otoka, da se lahko potopite in uživate v vodi, nato pa vas pričakajo na drugem koncu otoka, kjer se vkrcate.

Plavajte ob ogromnih skalnih formacijah, ki so videti kot trdnjave, ki jih je narava ustvarila, da bi nas zaščitila pred poškodbami.

Locations: