Első közzététel: január 5, 2023 |

Masca Bay and Los Gigantes Cliffs

Masca-öböl

Ezúttal a Masca-öbölről szeretnénk mesélni, egy szinte érintetlen strandról, ahová szinte senki sem jár. De nem azért, mert nem vonzó, hanem mert nehezen megközelíthető.

Egy vad strandról beszélünk, amelyet a Barranco de Masca végén, a Los Gigantes sziklák tövében, valamint a Punta de la Higuera és a Punta de la Galera között találunk.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (5)

A Masca-öböl egy exkluzív strand, ahová csak kevesen férnek be, ideális egy privát pillanatra a tömegtől távol. Exkluzivitásának és frissítő vizének köszönhetően a fürdőzés békés.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (3)

Ideális hely a búvárok számára, akár 18 méteres mélységgel. Ezért gyűlik itt össze sok, minden szintű búvárszakértő.

Hogyan juthat el a Masca-öbölbe

A strandra kétféleképpen lehet eljutni, a tenger felől és a szakadékon keresztül.

Ha a szakadékon való lejutást választja, tudnia kell, hogy ez egy nagyon megerőltető lefelé irányuló túra. Átlagosan 4 órát vesz igénybe a lejutás, attól függően, hogy milyen tempóban haladunk. Az ereszkedés során gyönyörű kilátásban gyönyörködhet, majd a Masca kristálytiszta vizében jól megérdemelt fürdőzést vehet.

A strand fekete vulkanikus homokos, és a legszebb tájat kínálja a képeslapfotókhoz. Mindenképpen egy nagyon szép hely, ahová érdemes elmenni.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (2)

A szurdokút Masca falucskától indul, 5 km hosszú, de közepesen nehéz, így jó fizikai állapotban kell lennie. Ha ezt az utat választja, javasoljuk, hogy nyáron menjen, hogy elkerülje az eső okozta tócsákat. Az ösvény csúszóssá válik, ezért legyünk óvatosak.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (4)

De a tengeren keresztül is eljuthatsz, ebben az esetben kirándulást tehetsz a Los Gigantes szikláinak megtekintésére, amely Los Gigantes kikötőjéből indul. Béreljen hajót, amely elviszi a Masca-öbölbe, élvezze a sziklákra nyíló kilátást és a bálnák megfigyelését. Ha szerencséje van, delfineket és bálnákat is láthat a környéken téblábolni. A hajó mindössze 15 perc alatt jut el a kikötőből a tengerpartra. Egyes kirándulások egészen Punta de Tenóig mennek. Ezeken a túrákon gyakran látni tengeri állatokat, például rákokat, murénákat és kísérleti bálnákat.

royal delfin tenerife los gigantes (59)

royal delfin tenerife los gigantes (59)

A két megközelítési módot kombinálhatja. Ha szeretné, lemehet a szakadékba, és onnan hajóval térhet vissza Los Gigantes kikötőjébe. Ehhez előre ki kell bérelnie a hajót, hogy biztosítsa a helyét.

Kirándulás a sziklákhoz

royal delfin tenerife los gigantes (59)

A Masca-öbölbe érkezés után a hajó 10 méteres mélységben lehorgonyozhat, hogy Ön megmártózhasson és élvezhesse a Földközi-tenger kék és nyugodt vizét.

Egyes hajók a sziget egyik végénél kitehetik Önt, hogy merüljön és élvezze a vizet, majd a másik végén találkozhatnak a beszálláshoz.

Csobbanjon a hatalmas sziklaalakzatok mellett, amelyek olyanok, mint az erődök, amelyeket a természet azért hozott létre, hogy megvédjen minket a bajtól.

Locations: