Garachico tenerife air view.min

Garachico

Garachico Tenerife szigetének északkeleti részén található, egy történelmi falu, amely egykor a sziget fő halászati és kereskedelmi kikötője volt. Ez egészen addig így volt, amíg a 18. században a Trevejo vulkán le nem sújtotta.

Itt történelmi emlékműveket és jól megőrzött emblematikus építészeti alkotásokat találunk, ezért Garachico 1994 óta kulturális örökségnek számít.

Garachico (5) Church.min

A város utcáit színes macskakövek jellemzik, amelyeken keresztül megismerhetjük a történelmi épületeket és a hittel és reménnyel teli templomokat. Nem mehet el anélkül, hogy ne látogatná meg a Castillo de San Miguelt, a Nuestra Señora de los Angeles templomot, valamint a Santo Domingo és a San Francisco kolostorokat.

A vulkán okozta katasztrófa előtt a város fontos hely volt, amely sok gazdag családot vonzott, és ők voltak azok, akik vállalták, hogy utcáit macskakövekkel díszítik, és megadták neki azt az egyedi esszenciát, amelyet ma is érezhetünk, amikor végigsétálunk az utcáin.

Garachico Tenerife Pools.min

Itt rendezik meg a híres San Roque fesztivált, amely hazai és nemzetközi turistákat vonz. Ez egy élénk és népszerű fesztivál, amelyen mindenki az utcára vonul, hogy a szentet kísérje. Ha augusztus 16-án történetesen ott járunk, együtt ünnepelhetünk a szekerekkel, állatcsordákkal, az emberek örömével és a zenei együttesekkel, akik együtt haladnak a remeteség felé.

Ezt a fesztivált a 17. század óta ünneplik, és ma már nemzeti turisztikai érdekeltségűvé nyilvánított fesztivál. Ilyenkor a falusi zarándoklat mellett a halászok a vízen is zarándokolnak. Különböző csónakok kísérik a szentet a part mentén.

Garachico tájképét kanári fenyők borítják, amelyek a terület több mint felét borítják, és a vulkanikus tájat kísérik. A tengerparton sok banánültetvény található, a középső részen pedig a kis házak mellett különféle önellátó kultúrákat termesztenek.

Garachico coastal view tenerife.min

A tengerparti strandok vulkanikus eredetű fekete homokból és néhány kavicsos területből állnak. A táj mellett impozáns sziklák és sűrű növényzet húzódik. El Caletón a legtöbb látogatót vonzó strand, természetes medencéje miatt népszerű. Itt minden szolgáltatást megtalál, amire szüksége van egy szenzációs strandoláshoz.

Garachico Tenerife Beach.min

A parton található a kikötő, ahol különböző halász- és hajós sporthajók találhatók.

Garachico Tenerife Harbour .min

A látottak alapján Garachico integrálja a tengerparti környezetet, a kikötőt, a történelmi tájat és a vulkanikus kilátást, ami ezt a várost Tenerife egyik legszebb és legvonzóbb helyévé teszi.

Locations: