Első közzététel: január 5, 2023 |

Teide half day tour in tenerife with cable car or without

Teide vulkán

Ezúttal a híres Teide vulkánról fogunk mesélni, amely az egész világon egyedülálló szépségű természeti csoda. Ez a Kanári-szigetek legkiemelkedőbb vulkánja, a harmadik legmagasabb a Földön, és az egyik legimpozánsabb.

Geológiai és morfológiai jellemzői egyedülállóak. A sziget közepén található, tengerszint feletti magassága 3718 méter. Egész Spanyolország legmagasabb csúcsa, és a tengerszint feletti magassága miatt lejtőit szinte mindig hó borítja.

Teide Nemzeti Park

Volcan Teide - Teide National Parque (4).min

A vulkán a Teide Nemzeti Parkban található, amely Európa egyik leglátogatottabb nemzeti parkja. A világörökség részévé nyilvánították 2007-ben. Egyúttal a természeti érték címet is élvezi, mivel nagy biológiai sokféleséggel rendelkező hely.

A park tengerszint feletti magassága több mint 2000 méter, és itt található a sziget legteljesebb növény- és állatvilága. Olyan egyedülálló fajoknak ad otthont, amelyek csak a parkban és sehol máshol nem fordulnak elő, valamint a Kanári-szigeteken endemikus fajoknak. Rengeteg apró rovar található itt, amelyeket érdemes figyelni és kedvesen bánni velük, mert sehol máshol nem találkozhatsz velük.

Ez a park Tenerife egyik ikonja, és a turisták számára kötelező látnivaló. Itt különböző lávafolyásokat és kúpokat talál, amelyek még érdekesebbé teszik a tájat.

Túrák

A tájak, amelyeket a parkon belül élvezhetsz, mintha nem is erről a bolygóról származnának. A területet autóval vagy kellemes sétákkal járhatja be. Számos út áll rendelkezésre, hogy különböző pontokról közelíthesse meg. Meghívjuk Önt, hogy fedezze fel minden egyes varázslatos zugát.

Az útvonal ki van táblázva és biztonságos azok számára, akik szeretnének a természetbe jutni és elszakadni a civilizációtól és annak technológiájától. Ez egy csodálatos lehetőség, hogy kapcsolatba kerüljünk a természettel és feltöltődjünk annak minden energiájával.

A túrát idegenvezetők is kísérhetik, akik különböző nehézségű ösvényeken vezetik végig a résztvevőket.

Kötélpálya

Trekking in Tenerife: Teide light

Nem hagyhatja el a parkot a drótkötélpálya használata nélkül. Különböző állomásokon szállhatsz fel, az alap 2300 méteres magasságban van, a legmagasabb pedig 3500 méteren. Nagyon magasra jutsz, képzeld el, mit láthatsz onnan fentről. De várj, még magasabbra is mehetsz. Ha a legmagasabb ponton leszállsz a drótkötélpályáról, és gyalog folytatod az emelkedést, feljuthatsz a vulkán tetejére.

Az út ugyan megerőltető, de a csúcson való érzés semmihez sem fogható, egész Spanyolország legmagasabb pontján fogsz állni. Tenerife a lábad előtt hever, és egy kiváltságos pontról figyelheted meg La Palma, El Hierro és La Gomera szigeteit.

Volcan Teide - Teide National Parque (5).min

A túra után megpihenhet a kilátóponton, és tovább élvezheti a kilátást.

Készüljön fel mindennel, amire a túrához szüksége van, hozzon magával minden túraeszközt a biztonsága és kényelme érdekében.

Csillagturizmus

Teide at night tour

Ez egy csillagvizsgáló, ahonnan a legjobb kilátás nyílik a kozmoszra, a legnagyobb fényszennyezéstől mentesen. A világ minden tájáról érkeznek ide a rajongók, hogy a bolygó legjobb helyéről szemléljék a világegyetemet.

Volcan Teide - Teide National Parque (9).minVolcan Teide - Teide National Parque (8).minVolcan Teide - Teide National Parque (7).minVolcan Teide - Teide National Parque (6).minVolcan Teide - Teide National Parque (3).minVolcan Teide - Teide National Parque (2).minVolcan Teide - Teide National Parque (1).min

Locations: