Ensimmäinen julkaisu: 5 tammikuun, 2023 |

Teide half day tour in tenerife with cable car or without

Teide-tulivuori

Tällä kertaa kerromme teille kuuluisasta Teide-tulivuoresta, luonnonihmeestä, jonka kauneus on ainutlaatuinen kaikkialla maailmassa. Se on Kanariansaarten merkittävin tulivuori, maailman kolmanneksi korkein ja yksi vaikuttavimmista.

Sen geologiset ja morfologiset ominaisuudet ovat ainutlaatuisia. Se sijaitsee saaren keskiosassa, ja sen korkeus merenpinnasta on 3 718 metriä. Se on koko Espanjan korkein huippu, ja korkeutensa vuoksi sen rinteet ovat lähes aina lumen peitossa.

Teiden kansallispuisto

Volcan Teide - Teide National Parque (4).min

Tulivuori sijaitsee Teiden kansallispuistossa, joka on yksi Euroopan suosituimmista. Se julistettiin maailmanperintökohteeksi vuonna 2007. Samalla se on saanut luonnonarvojen arvokkaan kohteen tunnusmerkin, koska se on paikka, jossa on suuri biologinen monimuotoisuus.

Puistossa on korkeutta yli 2000 metriä merenpinnan yläpuolella, ja täällä on saaren täydellisin kasvisto ja eläimistö. Siellä elää ainutlaatuisia lajeja, joita ei löydy muualta kuin puistosta, sekä Kanariansaarilla endeemisesti esiintyviä lajeja. Täällä on runsaasti pieniä hyönteisiä, joita kannattaa pitää silmällä ja kohdella ystävällisesti, sillä niitä ei näe missään muualla.

Tämä puisto on Teneriffan ikoni ja matkailijoiden ehdoton vierailukohde. Täällä on erilaisia laavavirtoja ja kartioita, jotka tekevät maisemasta entistäkin mielenkiintoisemman.

Retket

Maisemat, joista voit nauttia puiston sisällä, näyttävät olevan kuin tältä planeetalta. Voit kiertää aluetta autolla tai miellyttävillä kävelyretkillä. On monia teitä, joita voit lähestyä eri kohdista. Kutsumme sinut tutustumaan sen jokaiseen taianomaiseen nurkkaan.

Reitti on viitoitettu ja turvallinen niille, jotka haluavat päästä luontoon ja irrottautua sivilisaatiosta ja sen teknologiasta. Se on ihana tilaisuus päästä kosketuksiin luonnon kanssa ja täyttää itsesi kaikella sen energialla.

Mukana voi olla myös oppaita, jotka opastavat eri vaikeusasteisia polkuja pitkin.

Köysirata

Trekking in Tenerife: Teide light

Et voi poistua puistosta ilman köysiradan käyttöä. Voit nousta kyytiin eri asemilla, joista alin on 2300 metrin korkeudessa ja korkein 3500 metrin korkeudessa. Pääset todella korkealle, kuvittele vain, mitä näet sieltä ylhäältä. Mutta odota, voit mennä vielä korkeammalle. Jos poistut köysiradalta korkeimmalla kohdalla ja jatkat nousua kävellen, pääset tulivuoren huipulle.

Polku on vaativa, mutta huipulla olo on vertaansa vailla, sillä seisot koko Espanjan korkeimmalla paikalla. Teneriffa on jalkojesi juuressa, ja voit tarkkailla La Palman, El Hierron ja La Gomeran saaria etuoikeutetusta paikasta.

Volcan Teide - Teide National Parque (5).min

Kierroksen jälkeen voit jäädä lepäämään näköalapaikalle ja jatkaa näköalojen nauttimista.

Varaudu kaikkeen, mitä tarvitset vaellusta varten, ota mukaan kaikki vaellusvälineet turvallisuutesi ja mukavuutesi vuoksi.

Tähtimatkailu

Teide at night tour

Tämä observatorio tarjoaa parhaan näkymän kosmokseen, jonka löydät, ja se on vapaa suurimmasta valosaasteesta. Harrastajat kaikkialta maailmasta tulevat tänne katselemaan maailmankaikkeutta planeetan parhaasta paikasta.

Volcan Teide - Teide National Parque (9).minVolcan Teide - Teide National Parque (8).minVolcan Teide - Teide National Parque (7).minVolcan Teide - Teide National Parque (6).minVolcan Teide - Teide National Parque (3).minVolcan Teide - Teide National Parque (2).minVolcan Teide - Teide National Parque (1).min

Locations: