La Orotava - Tenerife (6).min

La Orotava

La Orotava on kaupunki Teneriffan pohjoisosassa. Se sijaitsee yhdellä Teide-vuoren rinteistä, ja sitä pidetään yhtenä Teneriffan kauneimmista kaupungeista.

Suuri osa tämän kaupungin pinta-alasta on metsää, ja se on kunta, jossa sijaitsee Teiden kansallispuiston suurin laajennus, yhteensä 80 prosenttia sen pinta-alasta.

La Orotavan historiallinen keskusta on saanut vuodesta 1976 lähtien historiallis-taiteellisen kohteen arvonimen rakennustensa kauneuden vuoksi, jotka ovat säilyneet täydellisessä kunnossa turistien kulkemisesta huolimatta.

La Orotava - Tenerife (11).min

Kävele sen kaduilla, joilla voit hengittää omaleimaista komeaa ilmaa, nauttia maisemista ja tarkkailla erilaisia siirtomaatyylisiä taloja, joiden parvekkeilla on värikkäitä kukkia.

La Orotavan laakso

Orotava-laakso on tunnettu säteilevistä puutarhoistaan, vesireiteistään ja upeasta ilmastostaan, jotka yhdessä muodostavat uskomattoman maiseman, jota johtaa Teide-tulivuori. Laakson sisällä on mm:

  • Teiden kansallispuisto
  • Corona Forestalin luonnonpuisto
  • Pinolerisin luonnonsuojelualue
  • La Resbalan suojeltu maisema

winter landscape of Teide National Park

La Orotavan rannat

Vaikka vain pieni osa kaupungista rajoittuu mereen ja suurin osa siitä on kallioita, siellä on kolme tumman hiekan tummaa rantaa, jotka ovat peräisin tuliperäisestä hiekasta:

  • Playa Ancon: se on villi ranta, jolle vain harvat pääsevät, koska sinne on vaikea päästä. Sinun on käveltävä noin 30 minuuttia polkua pitkin paikasta, johon pysäköit autosi. Tästä syystä se on eksklusiivinen ranta ja ihanteellinen niille, jotka etsivät hieman yksityisyyttä.
  • Playa de los Patos: Siellä käyvät enimmäkseen surffaajat, jotka nauttivat sen aktiivisista aalloista, ja alueen endeemisistä lajeista kiinnostuneet naturistit.
  • Playa Bollullo: on kaunis villi ranta, joka on hyvin suosittu Teneriffalla. Se on helposti saavutettavissa ja tarjoaa erinomaiset tilat, joten sinne tulee paljon uimareita erityisesti kesäisin. Siellä on pysäköintialue ja aurinkotuoleja ja -varjoja vuokrattavissa.

La Orotava - Tenerife (9).min

Corpus Christi -juhlat

Tämä on yksi tämän alueen edustavimmista juhlista. Sitä vietetään touko-kesäkuussa, ja kaupungintalon edustalla on tapana tehdä kukkamattoja. Tärkein matto tehdään Teide-vuorelta tuodusta vulkaanisesta hiekasta. Se on suuri matto, joka kattaa koko aukion pinta-alan, ja siihen käytetään kaikenväristä hiekkaa.

Juhlasta tuli tärkeämpi 1800-luvulta lähtien, kun Monteverden perhe teki kukkamattoa juhlistaakseen Corpus Christi -kulkueita talonsa edessä.

Pääsiäisviikko

Tämä on erittäin tärkeä tapahtuma La Orotavassa. Joka vuosi paikalle saapuu suuri määrä ihmisiä Kristuksen kärsimyksen, kuoleman ja ylösnousemuksen muistoksi. Kadut täyttyvät kulkueista, joissa on paikallisia ja ulkomaisia kuvia. Monet perheet järjestäytyvät pitämään kuvia, joita kannetaan puisilla tai hopeisilla valtaistuimilla. Tämä on yksi niistä juhlista, joissa kaupungin arkkitehtoninen perintö sekoittuu sen asukkaiden antropologisiin arvoihin.

Gastronomia

Täällä on tarjolla monenlaisia tyypillisiä ruokia, joissa yhdistyvät paikalliset kalat ja keskimaan viljelykasvit, sekä pataruokia, lihaa, juustoja ja paikallisia viinejä. Löydät kuitenkin myös kansainvälisiä ravintoloita, joten käytettävissäsi on monenlaisia vaihtoehtoja.

La Orotava - Tenerife (13).minLa Orotava - Tenerife (12).minLa Orotava - Tenerife (9).minLa Orotava - Tenerife (8).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (5).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (4).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (3).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (2).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (1).min

Locations: