Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)

Masca kaimas

Mascan kylä sijaitsee Tenon massiivilla, joka on yksi kolmesta Teneriffan saaren muodostavasta kalliomuodostelmasta. Muiden saaren yhteisöjen tavoin Mascan kylä on julistettu kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi kohteeksi, jolla on historiallisen kohteen asema. Se sijaitsee 600 metriä merenpinnan yläpuolella, ja sitä ympäröi vaikuttava Teno-vuoristo, joka ihastuttaa rauhallisuudellaan ja viehätyksellään.

Sitä ympäröivät valtavat kanjonit ja kalliot, jotka ovat osa Los Gigantesin kallioita.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Mitä tehdä Masca Villagessa?

Se on kaunis maaseutukylä Teneriffan luoteisosassa Santa Cruz de Tenerifen maakunnassa. Täältä löydät 1700-luvun kirkon, muutaman ravintolan ja monia pieniä muurattuja ja puisia taloja, jotka antavat eloa paikalle. Keskustassa voit tehdä leppoisia kävelyretkiä ja rentoutua joissakin baareissa.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)

Kylän keskustassa on Masca-museo, joka esittelee kylän historiaa ja kehitystä vuosien varrella. Täällä voit tutustua entisaikojen maataloustyökaluihin ja huonekaluihin sekä täydelliseen valokuvagalleriaan, jossa on uskollisesti kuvattu kylän kehitystä.

Kylässä voit myös vierailla Mascan luontokeskuksessa, jossa saat täydellistä tietoa alueen geologiasta, eläimistöstä ja kasvistosta. Näin he valmistavat retkeilijöitä retkille, jotta he oppivat hieman enemmän paikan ominaispiirteistä ja nauttivat kävelystä entistä enemmän.

Masca Bay

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (1)

Polku rotkosta rannalle on kaikista suosituin ja jännittävin reitti ja samalla yksi haastavimmista. Vaelluksen aikana joudut ylittämään valtavan kanjonin, joka koettelee fyysisiä kykyjäsi.

Aluksi kävelet vanhojen viljapeltojen läpi, joita seuraa endeeminen kasvillisuus. Jatkat alamäkeä, ja noin 3 tunnin kuluttua saavut rannalle, jossa voit pulahtaa hyvin ansaitulle uinnille. Jos palaat veneellä, voit nauttia kallioiden maisemista ja leikkisien valaiden vierailusta. Jos haluat palata veneellä, sinun on varattava paikkasi veneessä ilmoittamalla siitä yhden päivän etukäteen.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)

Miten pääset kylään

Kylään pääsee usealla eri tavalla. On niitä, jotka saapuvat autolla, tai voit lähteä järjestetylle retkelle. Toinen tapa päästä sinne on tehdä veneretki Los Gigantesista Mascan lahdelle. Perillä sinun on kiivettävä rotkoon, joka on noin 4 tunnin pituinen mutkikas reitti, ja vain fyysisesti hyväkuntoisten kannattaa lähteä sinne.

Kylään johtavalta tieltä tunnet vuorten energian kapeilla, siksakkeja sisältävillä kaduilla, jotka saavat sinut tuntemaan adrenaliinipiikin. Nauti maisemista ajaessasi, valtavista kanjoneista ja vuoristonäkymistä, jotka vievät mielikuvituksemme, sillä ne ovat ainutlaatuisia ja toistamattomia nähtävyyksiä.

Kylä ei sinänsä houkuttele paljon turisteja, mutta sinne liikkuu paljon ihmisiä, jotka etsivät vaellusreittejä, erityisesti lahdelle johtavaa. Jotkut Mascan lahden kävijät eivät tiedä, että jos he menevät kylään, he voivat nauttia myös rikkaasta gastronomiasta, monista vapaa-ajanviettopaikoista, historiasta ja jännittävistä vaellusreiteistä.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (10)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (8)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (2)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Locations: