Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)

Byn Masca

Byn Masca ligger på Teno Massivet, en av de tre klippformationer som utgör ön Teneriffa. I likhet med andra samhällen på ön har byn Masca förklarats som en kulturell tillgång med status som historisk plats. Den ligger 600 meter över havet och är omgiven av det imponerande Teno bergsmassivet, som är en fröjd i sitt lugn och sin charm.

Den är omgiven av enorma raviner och klippor som utgör en del av Los Gigantes-klipporna.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Vad kan man göra i Masca Village?

Det är en vacker landsbygdsby på nordvästra Teneriffa i provinsen Santa Cruz de Tenerife. Här hittar du en kyrka från 1700-talet, några restauranger och många små hus med murverk och trä som ger liv åt platsen. I centrum kan du ta lugna promenader och koppla av på några av barerna.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)

I byns centrum finns Masca-museet som presenterar byns historia och utveckling genom åren. Här kan du se jordbruksredskap och möbler från förr, samt ett komplett fotogalleri med en trogen historia om byns utveckling.

I byn kan du också besöka naturcentret Masca, där du får fullständig information om regionens geologi, fauna och flora. På detta sätt förbereder man vandrarna inför utflykterna, så att de får veta lite mer om platsens särdrag och njuter ännu mer av vandringen.

Masca Bay

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (1)

Vägen från ravinen till stranden är den mest populära och spännande rutten av alla och samtidigt en av de mest utmanande. Under vandringen måste du korsa en enorm ravin som kommer att testa dina fysiska förmågor.

Du börjar med att gå genom några gamla odlingsfält följt av endemisk vegetation. Du fortsätter nedåt och efter cirka 3 timmar når du stranden för ett välförtjänt dopp. Om du återvänder med båt kan du njuta av landskapet på klipporna och besöket av några lekfulla valar. Om du vill återvända med båt måste du ge en dag i förväg för att reservera din plats på båten.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)

Hur man tar sig till byn

Det finns flera sätt att ta sig till byn. Det finns de som anländer med bil, eller så kan du åka på en organiserad utflykt. Ett annat sätt att ta sig dit är att ta en båttur från Los Gigantes till bukten Masca. Väl där måste man klättra upp i ravinen, vilket är en komplicerad väg som tar cirka 4 timmar och som endast bör tas av personer som är fysiskt vältränade.

Från vägen till byn känner du bergens energi genom de smala, sicksackformade gatorna som får dig att känna adrenalinkicken. Njut av landskapet när du kör vidare, de enorma ravinerna och bergsutsikterna som tar vår fantasi i besittning eftersom de är unika och oöverträffade sevärdheter.

Byn som sådan lockar inte många turister, men den tar emot en hel del rörelse av människor som söker vandringslederna, särskilt den till bukten. En del besökare till Mascabukten är omedvetna om att om de åker in i byn kan de också njuta av den rika gastronomin, många fritidsställen, historia och spännande vandringsleder.

 

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (10)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (8)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (2)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Locations: