Icod de los Vinos El Drago Milenario The Dragon.min

Icod de los Vinos (drakträdet)

Icod de los Vinos ligger i nordvästra delen av Teneriffa och därifrån kan du tydligt se den imponerande vulkanen Teide, Spaniens högsta topp. Orten är känd för sin fiskeverksamhet och framför allt för vinodling. Det är därför som du om du besöker den kommer att njuta av den bästa gastronomin med sina handgjorda ostar, kött, saltad fisk och naturligtvis tillsammans med de bästa lokala vinerna.

Icod de los Vinos (el drago)

Den tusenåriga draken

Drago Milenario (Dracaena draco) förklarades som nationalmonument 1917 och tros vara mer än 8 århundraden gammalt. Det har ett enormt naturligt, kulturellt och historiskt värde för skärgården eftersom det är det äldsta av dem alla.

Om du inte känner till det ännu så är det ett vackert träd som tillhör familjen Dragos, det är mer än 16 meter högt och omkretsen av dess bas är mer än 20 meter. Trädet står i en park som skapats för att skydda det, där du hittar endemiska arter av stort botaniskt värde. Du kommer att få tillgång till guider som är specialiserade på Kanarieöarnas flora och som tar dig med på en pedagogisk rundtur där de delar med sig av all sin kunskap till dig. I parken kan du ha en picknick och tillbringa en trevlig stund omgiven av naturen. Parken ligger precis bredvid San Marcos församlingskyrka.

Du kommer förmodligen att hålla med om att El Drago Milenario är Icod de los Vinos emblem. Det finns dock mycket mer att hitta i denna kommun. Om du går genom dess vackra kullerstensgator kommer du att kunna känna dess lugn och beundra det majestätiska vulkaniska landskapet som omger den. I den historiska stadskärnan hittar du en stor konstnärlig och historisk rikedom. I kommunen finns många torg och vackra fontäner som sätter scenen.

Vindens grotta

Icod de los Vinos (el drago)

Cueva del Viento är ett vulkaniskt rör av stor omfattning som är imponerande genom sin storlek. Det är ett hålrum som verkar förbinda oss med planetens inre. Det är den största vulkaniska håligheten i Europa och en av de största i världen. Den bildades av lavaströmmar från den gamla toppen, en ravin nära Teide, och inuti kan man följa den väg som lavan lämnade i sitt kölvatten.

San Marcos-stranden

Vi kan inte låta bli att nämna San Marcos-stranden, detta är en av de lugnaste stränderna på ön. Det är en familjestrand med små vågor, idealisk att besöka med barn och den erbjuder också all den service du behöver som duschar, toaletter, barer och restauranger och, mycket viktigt, tillgång för personer med nedsatt rörlighet.

Locations: