Pirmasis leidimas: 5 sausio, 2023 |

Icod de los Vinos El Drago Milenario The Dragon.min

Icod de los Vinos (a sárkányfa)

Icod de los Vinos Tenerife északnyugati részén található, és onnan jól látható az impozáns Teide vulkán, Spanyolország legmagasabb csúcsával. A település a halászatról és különösen a szőlőtermesztésről ismert. Ezért ha ellátogat ide, a legjobb gasztronómiát élvezheti a kézzel készített sajtokkal, húsokkal, sózott halakkal és természetesen a legjobb helyi borok kíséretében.

Icod de los Vinos (el drago)

Az ezeréves sárkányfa

A Milenario sárkányfát (Dracaena draco) 1917-ben nyilvánították nemzeti műemlékké, és úgy vélik, hogy több mint 8 évszázados. Hatalmas természeti, kulturális és történelmi értéket képvisel a szigetvilág számára, mivel ez a legöregebb a szigetvilágban.

Ha még nem ismerné, ez egy gyönyörű fa, amely a Dragos családba tartozik, több mint 16 méter magas, és az alapjának kerülete több mint 20 méter. A fa a védelmére létrehozott parkban található, ahol nagy botanikai értékkel bíró endemikus fajokkal találkozhat. A Kanári-szigetek flórájára szakosodott idegenvezetők állnak a rendelkezésükre, akik egy ismeretterjesztő túrára viszik Önöket, ahol minden tudásukat megosztják Önökkel. A parkban piknikezhet, és kellemes pillanatokat tölthet a természetben. A park közvetlenül a San Marcos plébániatemplom mellett található.

Valószínűleg egyet fog érteni azzal, hogy az El Drago Milenario Icod de los Vinos jelképe. Ezen a településen azonban sokkal többet is találhatunk. Ha végigsétál a gyönyörű macskaköves utcáin, átérezheti nyugalmát, és megcsodálhatja a fenséges vulkanikus tájat, amely körülveszi. Történelmi központjában nagy művészeti és történelmi gazdagsággal találkozhatunk. A településen számos tér és gyönyörű szökőkút határozza meg a tájat.

Icod de los Vinos (el drago)

A Szél barlangja

A Cueva del Viento egy hatalmas vulkáni cső, amely puszta méreteivel lenyűgöző. Ez egy olyan üreg, amely mintha összekötne minket a bolygó belsejével. Ez a legnagyobb vulkáni üreg Európában és az egyik legnagyobb a világon. A régi csúcsról, a Teide közelében lévő szurdokból származó lávafolyások alakították ki, és a belsejében követhetjük a láva által hagyott utat, amelyet a láva nyomában hagyott.

San Marcos strand

Nem hagyhatjuk ki a San Marcos strandot sem, ez az egyik legcsendesebb strand a szigeten. Ez egy családi strand, kis hullámokkal, ideális a gyerekekkel való látogatáshoz, és minden szükséges szolgáltatást kínál, mint például zuhanyzók, WC-k, bárok és éttermek, és ami nagyon fontos, a mozgáskorlátozottak számára is elérhető.

Locations: