Pirmasis leidimas: 5 sausio, 2023 |

La Laguna - Tenerife North (4).min

La Laguna

San Cristóbal de La Laguna vagy egyszerűen csak La Laguna Tenerife északkeleti részén található. Nevét egy hatalmas lagúnának köszönheti, amely korábban a város mellett volt, de később kiszáradt, és a Vega Lagunera nevű várost hozták létre rajta.

La Laguna - Tenerife North (3).min

La Laguna egy élettel és fiatalokkal teli város. Itt történelmi épületek keverednek a modernitás nyüzsgésével. Egyrészt fenséges templomokat, kúriákat, palotákat és történelmi épületeket, másrészt divatos üzleteket, előkelő butikokat és számos luxusüzletet talál.

Utcái mentén bárokat, éttermeket és szórakozóhelyeket is talál, ahol jól érezheti magát. 1927 óta itt található a Kanári-szigetek első egyeteme, amely ma is tudást és örömet hoz a városba. Utcáin erős egyetemi hangulatot érezhetsz, és időnként vidám fiatalokkal találkozhatsz.

La Laguna - Tenerife North (7).min

A Kanári-szigetek egyes lakói még mindig „Aguere”-nek hívják ezt a várost, amely a régi, Tenerife meghódítása előtti guanche név. Ezt követően a sziget fővárosa lett, és abban az időben a szigetcsoport gazdasági, politikai, katonai, egyházi és kulturális központja volt. Azért választották fővárosnak, mert a sziget közepén feküdt, és a kalóztámadások kivédésére stratégiai fontosságú helyen volt.

La Laguna - Tenerife North (8).min

Akik ide látogatnak, kultúrát és kikapcsolódást keresnek, és az egész szigetvilágban hivatkozási ponttá vált. Jellegzetességei és vonzereje miatt úgy tűnik, hogy ismét Tenerife fővárosa, mint a kezdetekben volt. Olyannyira, hogy manapság Santa Cruz de Tenerife (a sziget fővárosa) lakói La Lagunába mennek szórakozni.

Gyarmati dizájn

La Laguna - Tenerife North (9).min

Még mindig megőrzi eredeti elrendezését, amely a 15. században volt, így amikor végigsétál az utcáin, visszarepülhet a gyarmati évekbe. La Laguna még az amerikai kontinens számos gyarmati városának tervezéséhez is mintául szolgált. Ezeknek a jellegzetességeknek köszönheti, hogy az UNESCO 1999-ben a világörökség részévé nyilvánította.

tenerife shopping.min.min

Miután elnyerte ezt a kitüntetést, a város pozitív változásokon ment keresztül, néhány felújítást végeztek a történelmi épületeken, és a főutcákat sétálóutcává tették, így a város most egy igazi gyöngyszem, amelyet érdemes meglátogatni.

Turisztikai előnye, hogy nagyon közel van Puerto de la Cruzhoz, és hogy a Tenerife North repülőtér jó összeköttetést biztosít a szigetcsoport többi szigetével, az ország többi részével és külfölddel.

La Laguna strandjai

  • El Arenisco: sötét homokos és sok sziklás strand, ahol megcsodálhatja a vulkáni tevékenység által létrehozott tájat. Ez a strand egy természetes medence mellett található, és a legtöbb látogatót hétvégén fogadja.
  • El Arenal: Tenerife egyik legszebb és legforgalmasabb strandja. Nagyon magas hegyek veszik körül, amelyek azt az érzést keltik bennünk, hogy elmenekültünk a városi stressz elől. Élvezze kristálytiszta vizét és az óceán nyugalmát. Itt a hullámok alkalmasak a szörfözésre, és szőrös barátainkat, kutyáinkat is szívesen látják.
  • El Roquete: ez egy mérsékelt gazdagsággal rendelkező strand, amely a környéken jó szállodai kínálattal és jó horgonyzóhelyekkel rendelkezik.
  • Punta del Hidalgo: La Laguna egyik leglátogatottabb helye elbűvölő természetes medencéivel, amelyek mindenhonnan vonzzák a turistákat. Felügyelettel és minden szolgáltatással rendelkeznek a fürdőzők számára.
  • Bajamar: ez egy másik hely természetes medencékkel, amely bájával és jó szolgáltatásaival hívja fel magára a figyelmet. Kék zászlóval rendelkezik, és minden szolgáltatást biztosít a fürdőzők számára. Pihenjen és élvezze a fürdőzést a gyerekekkel és az egész családdal. Itt számos pihenőhelyet talál, amelyek vonzzák a helyieket és a látogatókat egyaránt.

A sétány mentén számos bárt és éttermet talál, ahol ízletes ételeket kóstolhat és italokat oszthat meg barátaival.

Locations: