La Laguna - Tenerife North (4).min

La Laguna

San Cristóbal de La Laguna of kortweg La Laguna ligt in het noordoosten van Tenerife. Het dankt zijn naam aan een immense lagune die vroeger naast de stad lag, maar die later opdroogde en waarop de stad Vega Lagunera werd gesticht.

La Laguna - Tenerife North (3).min

La Laguna is een stad vol leven en jonge mensen. Hier vindt u historische gebouwen vermengd met de drukte van de moderniteit. Aan de ene kant vindt u majestueuze kerken, herenhuizen, paleizen en historische gebouwen en aan de andere kant modieuze winkels, prestigieuze boetieks en vele luxueuze winkels.

Langs de straten vindt u ook bars, restaurants en uitgaansgelegenheden waar u zich kunt vermaken. Sinds 1927 is hier de eerste universiteit van de Canarische Eilanden gevestigd, die vandaag de dag nog steeds kennis en vreugde in de stad brengt. In de straten kunt u een sterke universitaire sfeer voelen en u zult zo nu en dan vrolijke jonge mensen tegenkomen.

La Laguna - Tenerife North (7).min

Sommige inwoners van de Canarische Eilanden noemen deze stad nog steeds “Aguere”, haar oude Guanche-naam vóór de verovering van Tenerife. Na deze gebeurtenis werd het de hoofdstad van het eiland, en was in die tijd het economische, politieke, militaire, kerkelijke en culturele centrum van de archipel. Het werd als hoofdstad gekozen omdat het in het midden van het eiland lag en een strategische positie innam om aanvallen van piraten af te weren.

La Laguna - Tenerife North (8).min

De mensen die de stad bezoeken zijn op zoek naar cultuur en ontspanning, en het is een referentiepunt geworden in de hele archipel. Door haar kenmerken en de aantrekkingskracht die zij uitoefent, lijkt zij opnieuw de hoofdstad van Tenerife te worden, zoals zij dat in het begin was. Zozeer zelfs dat tegenwoordig de inwoners van Santa Cruz de Tenerife (hoofdstad van het eiland) naar La Laguna gaan op zoek naar vertier.

Koloniaal ontwerp

La Laguna - Tenerife North (9).min

La Laguna heeft nog steeds de oorspronkelijke opzet van de 15e eeuw, dus als u door de straten loopt, waant u zich terug in de koloniale tijd. La Laguna diende zelfs als model voor het ontwerp van vele koloniale steden in Amerika. Dankzij deze kenmerken werd La Laguna in 1999 door de Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoedstad.

tenerife shopping.min.min

Na het verkrijgen van deze onderscheiding onderging de stad enkele positieve veranderingen, er werden enkele renovaties uitgevoerd aan de historische gebouwen en de hoofdstraten werden autovrij gemaakt, nu is de stad een echt juweeltje om te bezoeken.

De stad heeft het toeristische voordeel dat ze heel dicht bij Puerto de la Cruz ligt en dat er een luchthaven van Tenerife-Noord is, die goede verbindingen heeft met de rest van de eilanden van de archipel, de rest van het land en het buitenland.

Stranden van La Laguna

  • El Arenisco: is een strand van donker zand en veel rotsen waar u het landschap kunt bewonderen dat door vulkanische werking is ontstaan. Dit strand ligt naast een natuurlijk zwembad en ontvangt de meeste bezoekers tijdens de weekenden.
  • El Arenal: het is een van de mooiste en drukstbezochte stranden van Tenerife. Het is omgeven door zeer hoge bergen die ons doen denken dat we aan de stress van de stad ontsnapt zijn. Geniet van het kristalheldere water en de rust van de oceaan. Hier lenen de golven zich om te surfen en onze harige vrienden, honden, zijn welkom.
  • El Roquete: het is een strand met gematigde welvaart dat een goed hotelaanbod heeft in de omgeving en een goede ankerplaats.
  • Punta del Hidalgo: een van de meest bezochte plaatsen van La Laguna met charmante natuurlijke zwembaden die toeristen van heinde en verre aantrekken. Ze hebben bewaking en alle diensten voor zwemmers.
  • Bajamar: een andere plaats met natuurlijke zwembaden die uw aandacht zal trekken door zijn charme en goede diensten. Het heeft de blauwe vlag onderscheiding en biedt alle diensten voor zwemmers. Ontspan en geniet van het zwemmen met de kinderen en het hele gezin. Hier vindt u vele rustplaatsen die zowel de plaatselijke bevolking als bezoekers aantrekken.

Langs de promenade vindt u vele bars en restaurants waar u heerlijke gerechten kunt proeven en drankjes kunt delen met vrienden.

Locations: