Eerste publicatie: januari 5, 2023 |

La Orotava - Tenerife (6).min

La Orotava

La Orotava is een stad in het noorden van Tenerife. Het is gelegen op een van de hellingen van de berg Teide en wordt beschouwd als een van de mooiste stadjes van Tenerife.

Een groot deel van de oppervlakte van deze stad bestaat uit bos, en het is de gemeente waar zich de grootste uitbreiding van het Teide Nationaal Park bevindt met een totaal van 80% van de oppervlakte.

Het historische centrum van La Orotava heeft sinds 1976 de onderscheiding van Historisch-Artistiek Plaats vanwege de schoonheid van haar gebouwen, die ondanks de passage van toeristen in een perfecte staat van instandhouding worden gehouden.

La Orotava - Tenerife (11).min

Wandel door de straten waar u een kenmerkende statige lucht kunt inademen, geniet van het uitzicht en observeer de verschillende koloniale huizen met kleurrijke bloemen op hun balkons.

La Orotava Vallei

De Orotavavallei staat bekend om haar stralende tuinen, waterwegen en fantastische klimaat die samen een ongelooflijk landschap vormen dat wordt aangevoerd door de vulkaan Teide. In de vallei vindt u:

  • Teide Nationaal Park
  • Natuurpark Corona Forestal
  • Natuurreservaat Pinoleris
  • Beschermd landschap van La Resbala

Stranden van La Orotava

Hoewel slechts een klein deel van de stad aan zee grenst en het grootste deel uit kliffen bestaat, zijn er drie stranden met donker zand van vulkanische oorsprong:

  • Playa Ancon: het is een wild strand waar maar weinig mensen komen vanwege de ingewikkelde toegang. U moet ongeveer 30 minuten lopen over een pad vanaf de plaats waar u uw auto parkeert. Om deze reden is het een exclusief strand en ideaal voor wie op zoek is naar een beetje privacy.
  • Playa de los Patos: Het wordt vooral bezocht door surfers die genieten van de actieve golven en naturisten die geïnteresseerd zijn in de inheemse soorten van de regio.
  • Playa Bollullo: is een prachtig wild strand dat erg populair is op Tenerife. Het is gemakkelijk toegankelijk en biedt uitstekende faciliteiten zodat het vooral in de zomer veel badgasten ontvangt. Het heeft een parkeerplaats en er zijn ligstoelen en parasols te huur.

Corpus Christi vieringen

Dit is een van de meest representatieve vieringen in deze regio. Het wordt gehouden tussen mei en juni en het is gebruikelijk om voor het stadhuis tapijten met bloemen te maken. Het belangrijkste tapijt wordt gemaakt van vulkanisch zand dat van de berg Teide wordt aangevoerd. Het is een groot tapijt dat de hele oppervlakte van het plein in beslag neemt, en er wordt zand in alle kleuren voor gebruikt.

Dit feest werd belangrijker vanaf de 19e eeuw, toen de familie Monteverde een bloementapijt maakte om het passeren van de Corpus Christi-processies voor hun huis te vieren.

La Orotava - Tenerife (9).min

De week van Pasen

Dit is een evenement van groot belang in La Orotava. Elk jaar ontvangt het een groot aantal mensen voor de herdenking van het Lijden, de Dood en de Verrijzenis van Christus. De straten zijn gevuld met processies met lokale en buitenlandse beelden. Veel families organiseren zich om de beelden, die op houten of zilveren tronen worden gedragen, te bewaren. Dit is een van de vieringen waarbij het architectonische erfgoed van de stad wordt vermengd met de antropologische waarden van haar inwoners.

Gastronomie

U vindt er een grote verscheidenheid aan typische gerechten die lokale vis combineren met de gewassen van het binnenland, maar ook stoofschotels, vleeswaren, kazen en lokale wijnen. Maar u vindt er ook internationale restaurants, zodat u over een grote verscheidenheid aan mogelijkheden beschikt.

 

La Orotava - Tenerife (13).minLa Orotava - Tenerife (12).minLa Orotava - Tenerife (9).minLa Orotava - Tenerife (8).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (5).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (4).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (3).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (2).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (1).min

Locations: