La Orotava - Tenerife (6).min

La Orotava

La Orotava je mesto na severu Tenerifov. Nahaja se na enem od pobočij gore Teide in velja za eno najlepših mest na Tenerifih.

Velik del površine tega mesta predstavlja gozd, prav v tej občini pa se nahaja največji del narodnega parka Teide, ki obsega kar 80 % njegove površine.

Zgodovinsko središče mesta La Orotava ima od leta 1976 naziv zgodovinsko-umetniškega kraja zaradi lepote stavb, ki se kljub prehodu turistov ohranjajo v odličnem stanju.

La Orotava - Tenerife (11).min

Sprehodite se po njegovih ulicah, kjer lahko vdihnete značilen veličasten zrak, uživate v razgledih in opazujete različne kolonialne hiše s pisanim cvetjem na balkonih.

Dolina La Orotava

Dolina Orotava je znana po svojih sijočih vrtovih, vodnih poteh in čudovitem podnebju, ki skupaj tvorijo neverjetno pokrajino, ki jo vodi vulkan Teide. V dolini boste našli:

  • Nacionalni park Teide
  • naravni park Corona Forestal
  • Naravni rezervat Pinoleris
  • zavarovano pokrajino La Resbala

winter landscape of Teide National Park

Plaže La Orotave

Čeprav le majhen del mesta meji na morje in ga večinoma sestavljajo klifi, so tu tri plaže s temnim peskom vulkanskega izvora:

  • Playa Ancon: to je divja plaža, na katero zaradi zapletenega dostopa pride le malo ljudi. Od mesta, kjer parkirate avto, morate hoditi približno 30 minut po poti. Zato je to ekskluzivna plaža, idealna za tiste, ki iščejo malo zasebnosti.
  • Playa de los Patos: Na plažo se najpogosteje zatekajo deskarji, ki uživajo v njenih aktivnih valovih, in naturisti, ki jih zanimajo endemične vrste te regije.
  • Playa Bollullo: je čudovita divja plaža, ki je zelo priljubljena na Tenerifih. Je lahko dostopna in ponuja odlične vsebine, zato jo zlasti poleti obišče veliko kopalcev. Ima parkirišče ter ležalnike in senčnike za najem.

La Orotava - Tenerife (9).min
Praznovanje praznika Corpus Christi

To je eno najbolj reprezentativnih praznovanj v tej regiji. Poteka med majem in junijem, pred mestno hišo pa se po navadi naredijo preproge s cvetjem. Glavna preproga je narejena iz vulkanskega peska, ki ga prinesejo z gore Teide. Gre za veliko preprogo, ki zavzema celotno površino trga, zanjo pa se uporablja pesek vseh barv.

To praznovanje je postalo pomembnejše od 19. stoletja naprej, ko je družina Monteverde izdelala cvetlično preprogo za praznovanje prehoda procesij Corpus Christi pred svojo hišo.

Velikonočni teden

To je velik dogodek, ki je v La Orotavi zelo pomemben. Vsako leto sprejme veliko število ljudi, ki se spominjajo Kristusovega trpljenja, smrti in vstajenja. Ulice napolnijo procesije z domačimi in tujimi podobami. Številne družine se organizirajo, da bi hranile podobe, ki jih nosijo na lesenih ali srebrnih prestolu. To je eno od praznovanj, pri katerem se arhitekturna dediščina mesta prepleta z antropološkimi vrednotami njegovih prebivalcev.

Gastronomija

Tu boste našli veliko različnih tipičnih jedi, ki združujejo lokalne ribe s pridelki iz sredogorja, pa tudi enolončnice, meso, sire in lokalna vina. Našli pa boste tudi mednarodne restavracije, tako da boste imeli na voljo veliko različnih možnosti.

La Orotava - Tenerife (13).minLa Orotava - Tenerife (12).minLa Orotava - Tenerife (9).minLa Orotava - Tenerife (8).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (5).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (4).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (3).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (2).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (1).min

Locations: