La Orotava - Tenerife (6).min

La Orotava

La Orotava egy város Tenerife északi részén. A Teide-hegy egyik lejtőjén fekszik, és Tenerife egyik legszebb városának tartják.

A város területének nagy része erdő, és ez az a település, ahol a Teide Nemzeti Park legnagyobb kiterjedésű, összesen 80%-os területével található.

La Orotava történelmi központja 1976 óta rendelkezik a Történelmi-művészeti helyszín kitüntetéssel, köszönhetően az épületek szépségének, amelyeket a turisták átvonulása ellenére is tökéletes állapotban tartanak meg.

La Orotava - Tenerife (11).min

Sétáljon végig az utcáin, ahol jellegzetes uradalmi levegőt szívhat, élvezheti a kilátást, és megfigyelheti a különböző gyarmati házakat, amelyek erkélyein színes virágok díszelegnek.

La Orotava-völgy

Az Orotava-völgyet ragyogó kertjeiről, vízfolyásairól és mesés éghajlatáról ismerik, amelyek együttesen egy hihetetlen tájat alkotnak, amelyet a Teide vulkán vezet. A völgyön belül a következőket találja:

  • Teide Nemzeti Park
  • Corona Forestal Természeti Park
  • Pinoleris Természetvédelmi Terület
  • La Resbala tájvédelmi körzet

winter landscape of Teide National Park

La Orotava strandjai

Bár a városnak csak egy kis része határos a tengerrel, és nagy részét sziklák alkotják, három vulkanikus eredetű, sötét homokos strand is található itt:

  • Playa Ancon: ez egy vadregényes strand, amelyet bonyolult megközelíthetősége miatt kevesen keresnek fel. A parkolóhelytől körülbelül 30 percet kell gyalogolni egy ösvényen. Emiatt exkluzív strand, és ideális azok számára, akik egy kis magányra vágynak.
  • Playa de los Patos: Leginkább a szörfösök látogatják, akik élvezik az aktív hullámokat, valamint a régió endemikus fajai iránt érdeklődő naturisták.
  • Playa Bollullo: Egy gyönyörű vadregényes strand, amely nagyon népszerű Tenerifén. Könnyen megközelíthető és kiváló létesítményeket kínál, így különösen nyáron sok fürdőzőt fogad. Parkolóval, valamint napozóágyak és napernyők bérlésével rendelkezik.

La Orotava - Tenerife (9).min
Corpus Christi ünnepségek

Ez az egyik legreprezentatívabb ünnep ebben a régióban. Május és június között tartják, és a városháza előtt virágszőnyegeket szokás készíteni. A fő szőnyeg a Teide-hegyről hozott vulkanikus homokból készül. Ez egy nagy szőnyeg, amely a tér teljes felületét elfoglalja, és mindenféle színű homokot használnak hozzá.

Ez az ünnepség a 19. századtól kezdve vált jelentősebbé, amikor a Monteverde család virágszőnyeget készített a házuk előtti Corpus Christi körmenetek átvonulásának megünneplésére.

Húsvét hete

Ez egy nagy jelentőségű esemény La Orotavában. Minden évben nagyszámú embert fogad Krisztus szenvedésének, halálának és feltámadásának megemlékezésére. Az utcákat megtöltik a helyi és külföldi képmásokat felvonultató körmenetek. Sok család szerveződik a fából vagy ezüstből készült trónusokon hordott képek megtartására. Ez egyike azoknak az ünnepeknek, amelyeken a város építészeti öröksége keveredik a lakosok antropológiai értékeivel.

Gasztronómia

Itt a helyi halakat a középhegység terményeivel kombináló jellegzetes ételek, valamint pörköltek, húsok, sajtok és helyi borok széles választékát találja. De nemzetközi éttermeket is talál, így a lehetőségek széles skálája áll rendelkezésére.

La Orotava - Tenerife (13).minLa Orotava - Tenerife (12).minLa Orotava - Tenerife (9).minLa Orotava - Tenerife (8).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (5).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (4).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (3).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (2).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (1).min

Locations: