Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)

Masca falu

Masca falu a Teno Massif hegységben található, amely egyike a Tenerife szigetét alkotó három sziklaformációnak. A sziget más településeihez hasonlóan Masca falucska is kulturális érdekeltségű műemlékké nyilvánították. A 600 méterrel a tengerszint felett fekvő települést a lenyűgöző Teno-hegység veszi körül, amely a maga nyugalmával és varázsával gyönyörködtet.

Hatalmas kanyonok és sziklák veszik körül, amelyek a Los Gigantes sziklák részét képezik.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Mi a teendő Masca Village-ben?

Ez egy gyönyörű vidéki falu Tenerife északnyugati részén, Santa Cruz de Tenerife tartományban. Itt egy 18. századi templomot, néhány éttermet és sok kis kőműves- és faházat talál, amelyek életet adnak a helynek. A központban nyugodt sétákat tehet, és néhány bárban megpihenhet.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)

A falu központjában található a Masca Múzeum, amely bemutatja a falu történetét és fejlődését az évek során. Itt megtekintheti a régmúlt idők mezőgazdasági eszközeit és bútorait, valamint egy teljes fotógalériát, amely hűen mutatja be a falu fejlődésének történetét.

A faluban meglátogathatja a Masca Természetvédelmi Központot is, ahol teljes körű tájékoztatást kap a régió geológiájáról, állat- és növényvilágáról. Így készítik fel a kirándulókat a kirándulásokra, hogy egy kicsit jobban megismerjék a hely jellegzetességeit, és még jobban élvezzék a sétát.

Masca-öböl

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (1)

A szakadékból a tengerpartra vezető út a legnépszerűbb és legizgalmasabb útvonal, ugyanakkor az egyik legnagyobb kihívást jelentő is. A túra során egy hatalmas kanyonon kell átkelni, amely próbára teszi a fizikai képességeket.

Kezdetben néhány régi szántóföldön keresztül gyalogolsz, amelyet endemikus növényzet követ. Tovább haladunk lefelé, és körülbelül 3 óra múlva elérjük a tengerpartot, ahol jól megérdemelt fürdőzésre vágyunk. Ha csónakkal tér vissza, élvezheti a sziklák látványát és néhány játékos cet látogatását. Ha csónakkal szeretne visszatérni, egy nappal korábban kell jeleznie, hogy helyet foglaljon a csónakon.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)

Hogyan juthat el a faluba

A faluba többféleképpen lehet eljutni. Van, aki autóval érkezik, vagy szervezett kiránduláson vehet részt. Egy másik módja az odajutásnak, ha Los Gigantesból hajóval utazunk a Masca-öbölbe. Odaérve fel kell mászni a szakadékba, ami egy bonyolult, körülbelül 4 órás útvonal, és csak fizikailag jó erőben lévőknek ajánlott.

A faluba vezető úttól a szűk, cikkcakkos utcákon keresztül érezni fogod a hegyek energiáját, ami adrenalinlöketre késztet. Élvezze az út során a tájat, a hatalmas kanyonokat és a hegyi kilátást, amelyek elragadják a képzeletünket, mivel egyedülálló és megismételhetetlen látványt nyújtanak.

A falu önmagában nem vonz sok turistát, de a túraútvonalakat kereső emberek nagy mozgása fogadja, különösen az öbölbe vezető útvonalat. A Masca-öbölbe látogatók egy része nem tudja, hogy ha bemennek a faluba, akkor a gazdag gasztronómiát, a sok szabadidős helyet, a történelmet és az izgalmas túraútvonalakat is élvezhetik.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (10)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (8)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (2)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Locations: