Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)

Het dorp Masca

Het dorp Masca is gelegen op het Teno massief, één van de drie rotsformaties waaruit het eiland Tenerife bestaat. Net als andere gemeenschappen op het eiland is het gehucht Masca uitgeroepen tot Goed van Cultureel Belang met de status van historische plaats. Het ligt 600 meter boven de zeespiegel en wordt omringd door het indrukwekkende Tenogebergte, dat een verrukking is in zijn rust en charme.

Het is omgeven door immense ravijnen en kliffen die deel uitmaken van de Los Gigantes kliffen.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Wat te doen in Masca-dorp?

Het is een mooi plattelandsdorpje in het noordwesten van Tenerife in de provincie Santa Cruz de Tenerife. Hier vindt u een 18e eeuwse kerk, een paar restaurants en veel kleine huisjes met metselwerk en hout die leven geven aan de plaats. In het centrum kunt u ontspannen wandelen en ontspannen in een van de bars.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)

In het centrum van het dorp vindt u het Masca Museum, dat de geschiedenis en de evolutie van het dorp door de jaren heen laat zien. Hier kunt u de landbouwwerktuigen en het meubilair van weleer bekijken, evenals een complete fotogalerij met een getrouwe geschiedenis van de evolutie van het dorp.

In het dorp kunt u ook het Natuurcentrum van Masca bezoeken, waar u volledige informatie krijgt over de geologie, fauna en flora van de streek. Op deze manier bereiden zij de wandelaars voor op de excursies, zodat zij iets meer te weten komen over de kenmerken van de plaats en nog meer van de wandeling kunnen genieten.

Baai van Masca

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (1)

Het pad van het ravijn naar het strand is de populairste en spannendste route van allemaal en tegelijkertijd een van de meest uitdagende. Tijdens de wandeling moet u een enorme kloof doorkruisen die uw fysieke capaciteiten op de proef zal stellen.

U begint met een wandeling door enkele oude akkers, gevolgd door inheemse vegetatie. U gaat verder bergafwaarts en na ongeveer 3 uur bereikt u het strand voor een welverdiende duik. Als u met de boot terugkeert, kunt u genieten van het landschap van de kliffen en het bezoek van enkele speelse walvisachtigen. Als u met de boot wilt terugkeren, moet u dit een dag van tevoren melden om uw plaats op de boot te reserveren.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)

Hoe bereikt u het dorp

Er zijn verschillende manieren om het dorp te bereiken. Er zijn er die met de auto komen, of u kunt meegaan op een georganiseerde excursie. Een andere manier om er te komen is door een boottocht te maken van Los Gigantes naar de baai van Masca. Eenmaal daar moet u het ravijn beklimmen, een gecompliceerde route van ongeveer 4 uur die alleen moet worden genomen door mensen die fysiek fit zijn.

Vanaf de weg naar het dorp voelt u de energie van de bergen door de smalle, zigzaggende straatjes die u een adrenalinestoot zullen geven. Geniet van het landschap terwijl u langsrijdt, de immense ravijnen en berggezichten die tot de verbeelding spreken omdat het unieke en niet te herhalen bezienswaardigheden zijn.

Het dorp als zodanig trekt niet veel toeristen, maar het krijgt veel beweging van mensen die op zoek zijn naar de wandelpaden, vooral die naar de baai. Sommige bezoekers van de baai van Masca zijn zich er niet van bewust dat als ze het dorp ingaan ze ook kunnen genieten van de rijke gastronomie, de vele ontspanningsmogelijkheden, de geschiedenis en de spannende wandelpaden.

 

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (10)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (8)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (2)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Locations: