Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (1)

Masca baai

Deze keer willen wij u vertellen over de baai van Masca, een bijna maagdelijk strand waar bijna niemand komt. Maar dat is niet omdat het niet aantrekkelijk is, maar vanwege de moeilijke toegang.

We hebben het over een wild strand dat u vindt aan het einde van de Barranco de Masca, aan de voet van de kliffen van Los Gigantes en in het midden van Punta de la Higuera en Punta de la Galera.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (5)

De baai van Masca is een exclusief strand waartoe slechts weinigen toegang hebben, ideaal voor een privémoment ver weg van de drukte. Het baden is er rustig dankzij de exclusiviteit en het verfrissende water.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (3)

Dit is een ideale plek voor duikers met dieptes tot 18 meter. Dat is de reden waarom veel duikexperts van alle niveaus zich hier verzamelen.

Hoe Masca-baai te bereiken

Er zijn twee manieren om bij het strand te komen, vanaf de zee en via het ravijn.

Als u kiest voor de afdaling via het ravijn, moet u weten dat het een zeer zware wandeling bergaf is. Het duurt gemiddeld 4 uur om beneden te komen, afhankelijk van uw tempo. Tijdens de afdaling kunt u genieten van prachtige uitzichten en daarna kunt u een welverdiende duik nemen in het kristalheldere water van Masca.

Het strand bestaat uit zwart vulkanisch zand en biedt het mooiste decor voor ansichtkaartfoto’s. Het is beslist een heel mooie plek om naartoe te gaan.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (2)

Het ravijnpad begint bij het gehucht Masca, is 5 km lang, maar is van middelhoge moeilijkheidsgraad, dus u moet over een goede fysieke conditie beschikken. Als u dit pad kiest, raden wij u aan in de zomer te gaan om plassen als gevolg van regen te vermijden. Het pad wordt glad, dus wees voorzichtig.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (4)

Maar u kunt er ook over zee komen, in dat geval kunt u een excursie nemen om de kliffen van Los Gigantes te zien, die vertrekken vanuit de haven van Los Gigantes. Huur een boot die u naar de baai van Masca brengt, geniet van het uitzicht op de kliffen en het spotten van walvissen. Als u geluk heeft, ziet u dolfijnen en walvissen ronddartelen. De boot doet er slechts 15 minuten over om van de haven naar het strand te komen. Sommige van deze excursies gaan tot aan Punta de Teno. Tijdens deze tochten is het gebruikelijk zeedieren te zien zoals schaaldieren, murenen en grienden.

royal delfin tenerife los gigantes (59)

royal delfin tenerife los gigantes (59)

U kunt de twee manieren van toegang combineren. Als u wilt, kunt u het ravijn afdalen en per boot terugkeren naar de haven van Los Gigantes. Hiervoor moet u de boot van tevoren huren om uw plaats veilig te stellen.

Excursie naar de kliffen

royal delfin tenerife los gigantes (59)

Na aankomst in de baai van Masca kan de boot voor anker gaan op een diepte van 10 meter zodat u kunt zwemmen en genieten van het blauwe en kalme water van de Middellandse Zee.

Sommige boten kunnen u aan de ene kant van het eiland afzetten om te duiken en van het water te genieten, en u dan aan de andere kant weer ophalen om aan boord te gaan.

Spetter rond naast enorme rotsformaties die eruit zien als forten die de natuur heeft geschapen om ons te beschermen tegen onheil.

Locations: