Teide half day tour in tenerife with cable car or without

Vulkaan Teide

Deze keer gaan we u vertellen over de beroemde vulkaan Teide, een natuurwonder met een unieke schoonheid over de hele wereld. Het is de meest opmerkelijke vulkaan van de Canarische Eilanden, de op twee na hoogste vulkaan van de planeet en een van de indrukwekkendste.

Zijn geologische en morfologische kenmerken zijn uniek. Hij bevindt zich in het midden van het eiland en heeft een hoogte van 3.718 meter boven de zeespiegel. Het heeft de hoogste top van heel Spanje en is, door zijn hoogte, bijna altijd bedekt met sneeuw op zijn hellingen.

Nationaal park Teide

Volcan Teide - Teide National Parque (4).min

De vulkaan ligt in het Nationaal Park Teide, dat een van de meest bezochte van Europa is. Het werd in 2007 uitgeroepen tot werelderfgoed. Tegelijkertijd geniet het de onderscheiding van Natuurlijke rijkdom omdat het een plaats is met een grote biologische biodiversiteit.

Het park heeft hoogtes van meer dan 2000 meter boven zeeniveau en hier vindt u de meest complete flora en fauna van het eiland. Er komen unieke soorten voor die alleen in het park voorkomen en nergens anders, evenals soorten die endemisch zijn voor de Canarische Eilanden. Er is een overvloed aan kleine insecten waar u op moet letten en die u met vriendelijkheid moet behandelen omdat u ze nergens anders zult zien.

Dit park is een icoon van Tenerife en een must voor toeristen. Hier vindt u verschillende lavastromen en kegels die het landschap nog interessanter maken.

Rondleidingen

De landschappen waarvan u in het park kunt genieten, lijken wel van een andere planeet te komen. U kunt het gebied verkennen met de auto of door aangename wandelingen te maken. Er zijn vele wegen om het vanuit verschillende punten te benaderen. Wij nodigen u uit om elk van zijn magische hoekjes te verkennen.

De route is bewegwijzerd en veilig voor hen die de natuur in willen en zich willen losmaken van de beschaving en haar technologie. Het is een prachtige gelegenheid om in contact te komen met de natuur en je te vullen met al haar energie.

U kunt ook begeleid worden door gidsen die u langs verschillende paden met verschillende moeilijkheidsgraden zullen leiden.

Kabelbaan

Trekking in Tenerife: Teide light

U kunt het park niet verlaten zonder de kabelbaan te nemen. U kunt instappen op verschillende stations, de basis ligt op een hoogte van 2.300 meter en de hoogste op 3.500 meter. U zult echt hoog komen, stelt u zich eens voor wat u van daarboven kunt zien. Maar wacht, u kunt nog hoger. Als u op het hoogste punt uit de kabelbaan stapt en te voet verder omhoog gaat, kunt u de top van de vulkaan bereiken.

Het pad is veeleisend, maar het gevoel om op de top te staan is onvergelijkbaar, u staat op het hoogste punt van heel Spanje. U heeft Tenerife aan uw voeten en u kunt de eilanden La Palma, El Hierro en La Gomera vanaf een bevoorrecht punt bekijken.

Volcan Teide - Teide National Parque (5).min

Na de tocht kunt u op het uitkijkpunt blijven rusten en van het uitzicht blijven genieten.

Wees voorbereid met alles wat u nodig heeft voor uw wandeltocht, neem alle wandelbenodigdheden mee voor uw veiligheid en comfort.

Ster toerisme

Teide at night tour

Dit is een observatorium met het beste uitzicht op de kosmos dat u kunt vinden, vrij van de meeste lichtvervuiling. Enthousiastelingen uit de hele wereld komen hier om het heelal te aanschouwen vanaf de beste plek op de planeet.

Volcan Teide - Teide National Parque (9).minVolcan Teide - Teide National Parque (8).minVolcan Teide - Teide National Parque (7).minVolcan Teide - Teide National Parque (6).minVolcan Teide - Teide National Parque (3).minVolcan Teide - Teide National Parque (2).minVolcan Teide - Teide National Parque (1).min

Locations: