Prva objava: 5 januarja, 2023 |

Teide half day tour in tenerife with cable car or without

Vulkan Teide

Tokrat vam bomo pripovedovali o znamenitem vulkanu Teide, naravnem čudežu z edinstveno lepoto po vsem svetu. Je najznamenitejši vulkan na Kanarskih otokih, tretji najvišji na planetu in eden najbolj impresivnih.

Njegove geološke in morfološke značilnosti so edinstvene. Nahaja se v središču otoka, njegova nadmorska višina pa je 3.718 metrov. Ima najvišji vrh v vsej Španiji in je zaradi svoje nadmorske višine na svojih pobočjih skoraj vedno prekrit s snegom.

Nacionalni park Teide

Volcan Teide - Teide National Parque (4).min

Vulkan se nahaja znotraj narodnega parka Teide, ki je eden najbolj obiskanih v Evropi. Leta 2007 je bil razglašen za svetovno dediščino. Hkrati ima priznanje naravne vrednote, saj je kraj z veliko biotsko raznovrstnostjo.

Park je na nadmorski višini več kot 2000 metrov in tu boste našli najbolj popolno floro in favno na otoku. Tu živijo edinstvene vrste, ki jih lahko najdete samo v parku in nikjer drugje, ter vrste, ki so endemične za Kanarske otoke. Tu je veliko majhnih žuželk, na katere morate biti pozorni in z njimi ravnati prijazno, saj jih ne boste videli nikjer drugje.

Ta park je ikona Tenerifov in obvezen za turiste. Tu boste našli različne tokove lave in stožce, ki naredijo pokrajino še bolj zanimivo.

Izleti

Pokrajine, ki jih lahko uživate v parku, se zdijo kot s tega planeta. Območje si lahko ogledate z avtomobilom ali s prijetnimi sprehodi. Do parka vodi veliko cest, po katerih se lahko pripeljete z različnih koncev. Vabimo vas, da raziščete vse njegove čarobne kotičke.

Pot je označena in varna za tiste, ki se želijo podati v naravo ter se odklopiti od civilizacije in njene tehnologije. To je čudovita priložnost, da stopite v stik z naravo in se napolnite z vso njeno energijo.

Spremljajo vas lahko tudi vodniki, ki vas bodo vodili po različnih poteh različnih težavnostnih stopenj.

Žičnica

Trekking in Tenerife: Teide light

Parka ne morete zapustiti, ne da bi se popeljali z žičnico. Vkrcate se lahko na različnih postajah, osnovna je na nadmorski višini 2.300 metrov, najvišja pa na 3.500 metrih. Dobili se boste zares visoko, samo predstavljajte si, kaj vse lahko vidite od tam zgoraj. Toda počakajte, lahko se povzpnete še višje. Če izstopite iz žičnice na najvišji točki in nadaljujete vzpon peš, lahko dosežete vrh vulkana.

Pot je zahtevna, vendar je občutek na vrhu neprimerljiv, saj boste stali na najvišji točki v vsej Španiji. Tenerife boste imeli pod nogami, otoke La Palma, El Hierro in La Gomera pa boste lahko opazovali s privilegirane točke.

Volcan Teide - Teide National Parque (5).min

Po ogledu lahko ostanete na razgledni točki za počitek in še naprej uživate v razgledih.

Pripravite se z vsem, kar potrebujete za pohod, s seboj prinesite vsa pohodniška orodja za vašo varnost in udobje.

Zvezdni turizem

Teide at night tour

To je observatorij z najboljšim razgledom na vesolje, ki ga boste našli, brez največjega svetlobnega onesnaženja. Sem prihajajo navdušenci z vsega sveta, da bi kontemplirali vesolje z najboljšega mesta na planetu.

Volcan Teide - Teide National Parque (9).minVolcan Teide - Teide National Parque (8).minVolcan Teide - Teide National Parque (7).minVolcan Teide - Teide National Parque (6).minVolcan Teide - Teide National Parque (3).minVolcan Teide - Teide National Parque (2).minVolcan Teide - Teide National Parque (1).min

Locations: