La Laguna - Tenerife North (4).min

La Laguna

San Cristóbal de La Laguna ali preprosto La Laguna se nahaja na severovzhodu Tenerifov. Svoje ime dolguje ogromni laguni, ki je bila nekoč ob mestu, a se je pozneje izsušila in na njej je nastalo mesto, znano kot Vega Lagunera.

La Laguna - Tenerife North (3).min

La Laguna je mesto, polno življenja in mladih ljudi. Tu boste našli zgodovinske stavbe, ki se prepletajo s sodobnim vrvežem. Na eni strani boste našli veličastne cerkve, dvorce, palače in zgodovinske zgradbe, na drugi strani pa modne trgovine, prestižne butike in številne luksuzne trgovine.

Na njegovih ulicah boste našli tudi bare, restavracije in zabaviščne lokale, kjer se lahko dobro zabavate. Od leta 1927 v njem deluje prva univerza na Kanarskih otokih, ki še danes mestu prinaša znanje in veselje. Na njegovih ulicah je čutiti močno univerzitetno vzdušje in tu in tam boste naleteli na vesele mlade ljudi.

La Laguna - Tenerife North (7).min

Nekateri prebivalci Kanarskih otokov to mesto še vedno imenujejo “Aguere”, kar je njegovo staro gvantsko ime pred osvojitvijo Tenerifov. Po tem dogodku je postalo glavno mesto otoka in je bilo takrat gospodarsko, politično, vojaško, cerkveno in kulturno središče otočja. Za glavno mesto so ga izbrali, ker je bilo v središču otoka in na strateški lokaciji, ki je preprečevala piratske napade.

La Laguna - Tenerife North (8).min

Tisti, ki ga obiščejo, iščejo kulturo in prosti čas, zato je postal referenčna točka celotnega arhipelaga. Zaradi svojih značilnosti in privlačnosti, ki jo ima, se zdi, da je spet prestolnica Tenerifa, kot je bila v svojih začetkih. Tako zelo, da se danes prebivalci Santa Cruz de Tenerife (glavnega mesta otoka) v iskanju zabave odpravijo v La Laguna.

Kolonialni dizajn

La Laguna - Tenerife North (9).min

Mesto še vedno ohranja prvotno zasnovo, ki jo je imelo v 15. stoletju, zato se boste, ko se boste sprehajali po njegovih ulicah, preselili v tista kolonialna leta. La Laguna je bila celo vzor za oblikovanje številnih kolonialnih mest v Ameriki. Zaradi teh značilnosti je bila leta 1999 uvrščena na seznam svetovne dediščine, ki ga je podelil Unesco.

tenerife shopping.min.min

Po pridobitvi tega priznanja je mesto doživelo nekaj pozitivnih sprememb, prenovljene so bile zgodovinske stavbe, glavne ulice so bile urejene kot pešpoti, zdaj pa je mesto pravi biser, ki ga je vredno obiskati.

Turistična prednost mesta je, da je zelo blizu Puerto de la Cruz in da ima severno letališče Tenerife, ki je dobro povezano s preostalimi otoki arhipelaga, preostalo državo in tujino.

Plaže La Laguna

  • El Arenisco: plaža s temnim peskom in številnimi skalami, na kateri lahko občudujete pokrajino, nastalo zaradi vulkanskega delovanja. Ta plaža se nahaja ob naravnem kopališču in je najbolj obiskana ob koncih tedna.
  • El Arenal: je ena najlepših in najbolj obiskanih plaž na Tenerifih. Obkrožajo jo zelo visoke gore, zaradi katerih se nam zdi, da smo pobegnili pred stresom mesta. Uživajte v njenem kristalno čistem morju in miru oceana. Tu so valovi primerni za deskanje, dobrodošli pa so tudi naši kosmati prijatelji, psi.
  • El Roquete: to je plaža z zmernim bogastvom, ki ima v svoji okolici dobro hotelsko ponudbo in dobro območje za sidranje.
  • Punta del Hidalgo: eden najbolj obiskanih krajev v La Laguni z očarljivimi naravnimi bazeni, ki privabljajo turiste z vseh koncev. Imajo nadzor in vse storitve za kopalce.
  • Bajamar: to je še en kraj z naravnimi bazeni, ki bo pritegnil vašo pozornost zaradi svojega šarma in dobrih storitev. Ima odlikovanje modra zastava in ponuja vse storitve za kopalce. Sprostite se in uživajte v kopanju z otroki in vso družino. Tu boste našli številna počivališča, ki privabljajo tako domačine kot obiskovalce.

Ob promenadi boste našli številne bare in restavracije, kjer lahko poskusite okusne jedi in si s prijatelji privoščite pijačo.

Locations: