Garachico tenerife air view.min

Garachico

Garachico se nahaja na severovzhodu otoka Tenerife in je zgodovinska vasica, ki je bila nekoč glavno pristanišče otoka za ribolov in trgovske dejavnosti. Tako je bilo, dokler ga v 18. stoletju ni prizadel vulkan Trevejo.

Tam boste našli zgodovinske spomenike in dobro ohranjeno simbolično arhitekturo, zato Garachico od leta 1994 velja za kulturno vrednoto.

Garachico (5) Church.min

Za mestne ulice so značilni pisani tlakovci, po katerih lahko spoznavate zgodovinske stavbe in cerkve, polne vere in upanja. Ne morete oditi, ne da bi obiskali grad Castillo de San Miguel, cerkev Nuestra Señora de los Angeles ter samostana Santo Domingo in San Francisco.

Pred katastrofo, ki jo je povzročil vulkan, je bilo mesto pomemben kraj, ki je privabljal številne bogate družine, in prav te so se lotile urejanja njegovih ulic s tlakovci in mu dale tisto edinstveno bistvo, ki ga še vedno čutimo, ko se sprehajamo po njegovih ulicah.

Garachico Tenerife Pools.min

Tu poteka znameniti festival San Roque, ki privablja domače in tuje turiste. To je živahen in priljubljen festival, na katerem se vsi odpravijo na ulice, da bi spremljali svetnika. Če boste tam 16. avgusta, boste lahko praznovali skupaj z vozovi, čredami živali, veseljem ljudi in glasbenimi skupinami, ki se skupaj pomikajo proti puščavi.

Ta praznik se praznuje že od 17. stoletja in je zdaj razglašen za festival nacionalnega turističnega pomena. Med njimi ribiči poleg romanja v vasi opravijo tudi romanje po vodi. Svetnika ob obali spremljajo različni čolni.

Pokrajina Garachico je porasla s kanarskimi borovci, ki pokrivajo več kot polovico ozemlja in spremljajo vulkansko pokrajino. Na obali je veliko nasadov banan, v sredini pa so ob majhnih hišah različni posevki za samooskrbo.

Garachico coastal view tenerife.min

Obalne plaže so sestavljene iz črnega peska vulkanskega izvora, na nekaterih območjih pa so prodnate. Ob pokrajini se razprostirajo mogočni klifi in gosto rastlinje. El Caletón je plaža, ki privablja največ obiskovalcev, priljubljena je zaradi naravnega bazena. Tu boste našli vse storitve, ki jih potrebujete za senzacionalno preživljanje dneva na plaži.

Garachico Tenerife Beach.min

Na obali se nahaja marina, v kateri so različna ribiška in športna plovila.

Garachico Tenerife Harbour .min

Iz videnega je razvidno, da Garachico združuje okolje plaž, marino, zgodovinsko pokrajino in vulkanske razglede, zaradi česar je to mesto eno najlepših in najprivlačnejših mest za obisk na Tenerifih.

Locations: