Prva objava: 5 januarja, 2023 |

Icod de los Vinos El Drago Milenario The Dragon.min

Icod de los Vinos (zmajevo drevo)

Icod de los Vinos se nahaja na severozahodu Tenerifov, od koder lahko jasno vidite mogočni vulkan Teide z najvišjim vrhom v Španiji. Znano je po ribištvu in zlasti po gojenju vinske trte. Zato boste, če ga obiščete, uživali v najboljši gastronomiji z ročno izdelanimi siri, mesom, slanimi ribami in seveda ob spremljavi najboljših lokalnih vin.

Icod de los Vinos (el drago)

Tisočletno zmajevo drevo

Drago Milenario (Dracaena draco) je bilo leta 1917 razglašeno za nacionalni spomenik in naj bi bilo staro več kot osem stoletij. Za arhipelag ima izjemno naravno, kulturno in zgodovinsko vrednost, saj je najstarejše med vsemi.

Če ga še ne poznate, je to čudovito drevo iz družine Dragos, ki je visoko več kot 16 metrov, obseg njegove osnove pa je več kot 20 metrov. Drevo se nahaja v parku, ustanovljenem za njegovo zaščito, kjer boste našli endemične vrste z veliko botanično vrednostjo. Na voljo vam bodo vodniki, specializirani za floro Kanarskih otokov, ki vas bodo popeljali na izobraževalni ogled, na katerem bodo z vami delili vse svoje znanje. V parku si lahko privoščite piknik in preživite prijeten trenutek v objemu narave. Park se nahaja tik ob župnijski cerkvi San Marcos.

Verjetno se boste strinjali, da je El Drago Milenario simbol mesta Icod de los Vinos. Vendar je v tej občini mogoče najti še veliko več. Če se boste sprehodili po njenih čudovitih tlakovanih ulicah, boste lahko začutili njeno spokojnost in občudovali veličastno vulkansko pokrajino, ki jo obdaja. V njenem zgodovinskem središču boste našli veliko umetniško in zgodovinsko bogastvo. V občini je veliko trgov in čudovitih vodnjakov, ki ustvarjajo kuliso.

Icod de los Vinos (el drago)

Jama vetra

Cueva del Viento je vulkanska cev velikih razsežnosti, ki navdušuje že s svojo velikostjo. Gre za votlino, za katero se zdi, da nas povezuje z notranjostjo planeta. Je največja vulkanska votlina v Evropi in ena največjih na svetu. Nastala je zaradi tokov lave iz starega vrha, soteske v bližini Teide, v njej pa lahko sledite poti, ki jo je za seboj pustila lava.

Plaža San Marcos

Ne moremo ne omeniti plaže San Marcos, ki je ena najtišjih plaž na otoku. To je družinska plaža z majhnimi valovi, idealna za obisk z otroki, ponuja pa tudi vse potrebne storitve, kot so tuši, sanitarije, bari in restavracije ter, kar je zelo pomembno, dostop za osebe z omejeno mobilnostjo.

Locations: