Icod de los Vinos El Drago Milenario The Dragon.min

Icod de los Vinos (de drakenboom)

Icod de los Vinos ligt in het noordwesten van Tenerife en van daaruit kunt u de imposante vulkaan Teide, met de hoogste top van Spanje, duidelijk zien liggen. Het staat bekend om zijn visserijactiviteit en vooral om de teelt van wijnstokken. Daarom zult u, als u het bezoekt, genieten van de beste gastronomie met zijn handgemaakte kazen, vleeswaren, gezouten vis en, natuurlijk, vergezeld van de beste lokale wijnen.

Icod de los Vinos (el drago)

De Drakenboom van het Milennium

De Drakenboom Milenario (Dracaena draco) werd in 1917 uitgeroepen tot Nationaal Monument en is vermoedelijk meer dan 8 eeuwen oud. Hij is van immense natuurlijke, culturele en historische waarde voor de archipel, want hij is de oudste van allemaal.

Als u hem nog niet kent, is het een prachtige boom van de familie Dragos, hij is meer dan 16 meter hoog en de omtrek van zijn voet is meer dan 20 meter. De boom bevindt zich in een park dat is aangelegd om hem te beschermen, waar u endemische soorten van grote botanische waarde aantreft. U krijgt de beschikking over gidsen die gespecialiseerd zijn in de flora van de Canarische Eilanden en die u zullen meenemen op een educatieve rondleiding waarbij ze al hun kennis met u zullen delen. In het park kunt u picknicken en een aangenaam moment doorbrengen midden in de natuur. Het park ligt vlak naast de parochiekerk van San Marcos.

U zult het er waarschijnlijk mee eens zijn dat El Drago Milenario het embleem van Icod de los Vinos is. Er is echter nog veel meer te vinden in deze gemeente. Als u door de mooie geplaveide straten wandelt, zult u de rust kunnen voelen en het majestueuze vulkaanlandschap kunnen bewonderen dat de gemeente omringt. In het historische centrum vindt u een grote artistieke en historische rijkdom. In de gemeente zijn er vele pleinen en prachtige fonteinen die het decor bepalen.

De Grot van de Wind

Icod de los Vinos (el drago)

De Cueva del Viento is een vulkanische koker van grote omvang die alleen al door zijn omvang indrukwekkend is. Het is een holte die ons lijkt te verbinden met het binnenste van de planeet. Het is de grootste vulkanische holte in Europa en een van de grootste ter wereld. Zij werd gevormd door lavastromen van de oude top, een kloof in de buurt van de Teide, en binnenin kan men het pad volgen dat de lava in zijn kielzog heeft achtergelaten.

Het strand van San Marcos

We kunnen niet nalaten het strand van San Marcos te vermelden, dit is een van de rustigste stranden van het eiland. Het is een familiestrand met weinig golven, ideaal om met kinderen te bezoeken en het biedt ook alle diensten die u nodig hebt, zoals douches, toiletten, bars en restaurants, en heel belangrijk, toegang voor mensen met beperkte mobiliteit.

Locations: