Eerste publicatie: januari 5, 2023 |

Candelaria Tenerife (1)

Candelaria

Candelaria is een gemeente van Santa Cruz de Tenerife gelegen in het zuidoosten van Tenerife. Het is een stad met veel geschiedenis, cultuur en sterke religieuze waarden.

Het is beroemd om het behoud van de erfenis van de Guanches (inboorlingen van Tenerife) en omdat het de plaats was waar de inboorlingen in de 14e eeuw het beeld van de Virgen de la Candelaria (patroonheilige van de Canarische Eilanden) vonden. Hoewel het eigenlijke beeld in de 19e eeuw tijdens een storm verloren ging, blijft Candelaria de centrale plaats waar duizenden gelovigen samenkomen om hun patroonheilige eer te bewijzen.

Candelaria Tenerife (2)

Hier bevindt zich de Basiliek van Nuestra Señora de la Candelaria, de eerste mariale tempel op de Canarische Eilanden en de plaats waar de patroonheilige wordt beschermd. Rondom de kerk staan negen bronzen beelden van Guanche menceyes, die ons eraan herinneren wie de eerste kolonisten van deze plaats waren.

De basiliek is het emblematische monument van Candelaria en het meest bezocht door toeristen. Elke 15 augustus komen duizenden pelgrims ’s morgens vroeg uit verschillende delen van het eiland om hun beschermheilige te eren en de feestelijkheden van de beschermheilige te vieren. Het was op 15 augustus ergens in de 15e eeuw dat het beeld van de beschermheilige voor het eerst op de kust van het dorp verscheen. Ook zeer populair zijn de feesten van Carmen en Santa Ana, die elk jaar in juli in het dorp worden gehouden.

Maar Candelaria draait niet alleen om cultuur en religie, zoals typisch is voor de steden van Tenerife, Candelaria heeft ook een prachtige landelijke omgeving met een sterk toeristisch potentieel. Het biedt vele mogelijkheden voor een geweldige vakantie en is een droomplek voor wandelaars, die binnen de gemeente verschillende routes vinden om het middengebied en de dichte bossen van de regio te verkennen.

Tegelijkertijd wordt de gemeente begrensd door een reeks prachtige stranden met betoverende landschappen. Het zijn stranden van donker zand vanwege hun vulkanische oorsprong, maar ze zijn net zo aantrekkelijk en verfrissend. Daarachter liggen majestueuze bergen vol vegetatie die kleur en harmonie brengen in het uitzicht. Geniet van boottochten en bezoek de grotten die de geheimen van het eiland verbergen.

Omdat het een vissersdorp is, zult u altijd omringd zijn door dokken en boten, en kunt u de vissers langs de kust bekijken. De zeevaardersgeest is niet alleen aan de kust aanwezig, maar u voelt het in de straten en in het wezen van de inwoners.

Gastronomie is ook een sterk punt in Candelaria. Lunch met verse vis uit de zee en geniet met het gezin van een heerlijk plaatselijk dessert. Op de promenade vindt u een grote verscheidenheid aan restaurants, bars en fastfoodrestaurants.

Als we het over stranden hebben, kunt u genieten van het Playa de Las Caletillas, waar u kunt genieten van de zeebries langs de promenade. Een ander strand in Candelaria is Playa de Punta Larga, gekenmerkt door zijn kiezels en grind, waar u kunt komen genieten van de rust van de zee.

Er zijn ook vele alternatieven om u op het droge te vermaken, zoals een bezoek aan de oude koninklijke weg met zijn winkels en restaurants, het stadhuis, het handwerkcentrum, de basiliek en de Plaza de la Patrona.

Locations: