Candelaria Tenerife (1)

Candelaria

Candelaria är en kommun i Santa Cruz de Tenerife i sydöstra delen av Teneriffa. Det är en stad med mycket historia, kultur och starka religiösa värderingar.

Den är berömd för att ha bevarat arvet från Guanches (Teneriffas urinvånare) och för att vara den plats där urinvånarna hittade bilden av Virgen de la Candelaria (Kanarieöarnas skyddshelgon) på 1300-talet. Även om den faktiska bilden gick förlorad i en storm på 1800-talet är Candelaria fortfarande den centrala plats där tusentals troende flockas för att hylla sitt skyddshelgon.

Candelaria Tenerife (2)

Här finns basilikan Nuestra Señora de la Candelaria, det första mariatemplet på Kanarieöarna och platsen där skyddshelgonet skyddas. Runt kyrkan finns nio bronsstatyer av Guanche menceyes, som finns där för att påminna oss om vilka som var de första bosättarna på platsen.

Basilikan är Candelarias emblematiska monument och det mest besökta av turister. Varje 15 augusti kommer tusentals pilgrimer tidigt på morgonen från olika delar av ön för att hedra sitt skyddshelgon och fira skyddshelgonets festligheter. Det var den 15 augusti någon gång på 1400-talet som bilden av skyddshelgonet först dök upp på byns kust. Mycket populära är också fiestorna Carmen och Santa Ana, som hålls varje juli i staden.

Men Candelaria handlar inte bara om kultur och religion, vilket är typiskt för städerna på Teneriffa, Candelaria har också vackra landsbygdsomgivningar med en stark turistpotential. Den erbjuder många möjligheter till en fantastisk semester och är en drömort för vandrare, som inom kommunen hittar olika rutter för att utforska regionens mellanbygder och täta skogar.

Samtidigt avgränsas den av en rad vackra stränder med förtrollande landskap. Det är stränder med mörk sand på grund av deras vulkaniska ursprung, men de är lika attraktiva och uppfriskande. Bakom dem finns majestätiska berg fulla av vegetation som ger färg och harmoni åt utsikten. Njut av båtturer och besök grottorna som döljer öns hemligheter.

Eftersom ön är en fiskeby är du alltid omgiven av bryggor och båtar, och du kommer att kunna titta på fiskarna längs kusten. Sjöfartsandan finns inte bara på kusten, utan du kan känna den på gatorna och i invånarnas väsen.

Gastronomin är också en stark punkt i Candelaria. Ät lunch med färsk fisk som är färsk från havet och njut av en utsökt lokal dessert med familjen. På strandpromenaden hittar du ett stort utbud av restauranger, barer och snabbmatställen.

Om vi pratar om stränder kan du njuta av Playa de Las Caletillas, där du kan njuta av havsbrisen längs strandpromenaden. En annan strand i Candelaria är Playa de Punta Larga, som kännetecknas av sina stenar och grus, dit du kan komma och njuta av havets lugn.

Du hittar också många alternativ för att roa dig på land, till exempel genom att besöka den gamla kungliga vägen med sina butiker och restauranger, stadshuset, hantverkscentret, basilikan och Plaza de la Patrona.

Locations: