Första publicering: januari 5, 2023 |

Costa Adeje Boat Trip to Los Gigantes

Klipporna i Los Gigantes

Klipporna i Los Gigantes är enorma klippväggar som reser sig upp till en höjd av mer än 600 meter. De är av vulkaniskt ursprung och ligger i Teno Rural Park på Teneriffas västkust. De är fördelade mellan kommunerna Santiago del Teide och Buenavista del Norte.

De ligger i ett område med stor naturskönhet där du kan njuta av stora upplevelser. Klipporna kan ses från havet och stranden, från luften under en flygtur och från Teneriffas inre från olika utsiktspunkter med olika perspektiv. Under havet kan dykare också se dem på upp till 30 meters djup.

Guancherna kallade dem för ”Djävulens mur” på grund av deras enorma storlek.

Neptuno Tenerife Boat Trip to Los Gigantes form North and South (15)

Stranden Los Guíos

Den närmaste stranden heter ”Playa de los Guíos”. Därifrån kan du se dem fritt och utan byggnader i vägen. Det är en liten strand med blå flagg som erbjuder allt som badaren behöver för att njuta av stranden: livvakter, säkerhet och strandbarer.

Den erbjuder ett av öns mest emblematiska landskap där vulkanisk sand kombineras med kristallklart vatten som skyddas av enorma klippväggar. Här finns det möjlighet att dyka och njuta av klippornas naturliga skönhet under havet. Ett annat alternativ som står till buds är att hyra en båt för att ge dig ut och utforska Medelhavets vatten och se några valar i deras naturliga miljö.

Vistas de Los Gigantes utsiktsplats

Detta är den utsiktspunkt som ligger närmast stranden, den är mycket hög, du kan klättra uppför den till fots, men du måste vara i god fysisk form. Den har branta sicksacktrappor, bänkar att sitta på och gott om skugga.

Hyr båtar för att se klipporna

Marhaba catamaran charter los gigantes tenerife (1)-min

Båtuthyrning i Los Gigantes

Detta är det bästa sättet att se dem och njuta av hela deras majestät. Guiderna tar med dig för att segla längs klippornas stränder.

Marin fauna

royal delfin tenerife los gigantes (59)

När du seglar i vattnen runt klipporna kan du se valar som grindvalen och flasknosdelfinen.

Vattenaktiviteter

Det här är ett utmärkt tillfälle för äventyrare som är ute efter skoj och adrenalin. Du kan snorkla, paddla kajak, paddelsurfa och dyka.

Teno fyren

jet ski safari los gigantes tenerife (1)

Du kan nå den här fyren från Punta de Teno, den ligger på en magisk plats varifrån du kan få en magnifik utsikt. Fyren är för närvarande obebodd eftersom den fungerar automatiskt. När man befinner sig på denna plats undrar man hur några familjer kunde bo där så länge, isolerade från civilisationen och i en så vild miljö. Detta är en miljö för drömmare och känsliga själar som finner skönhet överallt.

Nedgång från Barranco de Masca

Det här är en fantastisk idé för vandringsentusiaster. Det är en komplicerad och utmanande rutt, ta på dig bergsklättrarstövlarna och gör dig redo för äventyr. Det är en vandring på i genomsnitt 4 timmar längs en 5 km lång ravin. Endast lämplig för personer med tillräckliga fysiska förberedelser. Detta är en väg som många väljer för att nå Mascabukten, en charmig och föga känd strand där du kan ta ett välförtjänt dopp efter nedstigningen.

Locations: