Första publicering: januari 5, 2023 |

Masca Bay and Los Gigantes Cliffs

Masca Bay

Den här gången vill vi berätta om bukten Masca, en nästan jungfrulig strand dit nästan ingen kommer. Men det beror inte på att den inte är attraktiv, utan på att den är svårtillgänglig.

Vi talar om en vild strand som du hittar i slutet av Barranco de Masca, vid foten av Los Gigantes klippor och mitt emellan Punta de la Higuera och Punta de la Galera.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (5)

Masca Bay är en exklusiv strand som få har tillgång till, idealisk för en privat stund bort från folkmassorna. Badet är fridfullt tack vare dess exklusivitet och uppfriskande vatten.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (3)

Detta är en idealisk plats för dykare med djup på upp till 18 meter. Det är därför många dykarexperter på alla nivåer samlas här.

Hur man tar sig till Masca Bay

Det finns två sätt att ta sig till stranden, från havet och ner genom ravinen.

Om du väljer att gå ner i ravinen ska du veta att det är en mycket krävande nedförsbacke. Det tar i genomsnitt 4 timmar att ta sig ner beroende på ditt tempo. Under nedstigningen får du njuta av vackra vyer och sedan kan du ta ett välförtjänt dopp i Mascas kristallklara vatten.

Stranden består av svart vulkanisk sand och erbjuder det vackraste landskapet för vykortsbilder. Det är definitivt en mycket trevlig plats att åka till.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (2)

Ravinstigen börjar från byn Masca, är 5 km lång men är av medelhög svårighetsgrad så du bör ha god fysisk kondition. Om du väljer denna stig rekommenderar vi att du går under sommaren för att undvika pölar som orsakas av regn. Stigen blir halkig så var försiktig.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (4)

Men du kan också ta dig dit via havet, i så fall kan du ta en utflykt för att se Los Gigantes klippor, som avgår från Los Gigantes hamn. Hyr en båt som tar dig till Masca-bukten, njut av utsikten över klipporna och titta på valar. Om du har tur kan du få se delfiner och valar som leker omkring. Båten tar bara 15 minuter att ta sig från hamnen till stranden. Vissa av dessa utflykter går så långt som till Punta de Teno. Under dessa utflykter är det vanligt att man ser marina djur som kräftdjur, muränor och grindvalar.

royal delfin tenerife los gigantes (59)

royal delfin tenerife los gigantes (59)

Du kan kombinera de två sätten att ta dig fram. Om du vill kan du gå ner i ravinen och återvända med båt till hamnen i Los Gigantes. För detta måste du hyra båten i förväg för att säkra din plats.

Utflykt till klipporna

royal delfin tenerife los gigantes (59)

Efter att ha anlänt till Masca-bukten kan båten ankra på 10 meters djup så att du kan ta ett dopp och njuta av Medelhavets blå och lugna vatten.

Vissa båtar kan släppa av dig i ena änden av ön så att du kan dyka och njuta av vattnet och sedan möta dig för ombordstigning i andra änden.

Plaska runt bredvid enorma klippformationer som ser ut som fästningar som naturen har skapat för att skydda oss från skada.

Locations: