Pirmasis leidimas: 5 sausio, 2023 |

Candelaria Tenerife (1)

Candelaria

Candelaria Santa Cruz de Tenerife települése, amely Tenerife délkeleti részén található. A város nagy történelemmel, kultúrával és erős vallási értékekkel rendelkezik.

Híres a guancsok (Tenerife őslakosai) örökségének megőrzéséről, és arról, hogy a 14. században itt találták meg az őslakosok a Virgen de la Candelaria (a Kanári-szigetek védőszentje) képét. Bár a tényleges kép a 19. században egy viharban elveszett, a Candelaria továbbra is központi hely, ahová hívők ezrei gyűlnek össze, hogy tisztelegjenek védőszentjük előtt.

Candelaria Tenerife (2)

Itt található a Nuestra Señora de la Candelaria bazilika, a Kanári-szigetek első Mária-temploma, és a védőszent védelmének helye. A templom körül kilenc guanche menceyes bronzszobra áll, amelyek arra emlékeztetnek, hogy kik voltak a hely első telepesei.

A bazilika Candelaria emblematikus műemléke, és a turisták által leglátogatottabb. Minden augusztus 15-én kora reggel zarándokok ezrei érkeznek a sziget különböző részeiről, hogy tisztelegjenek védőszentjük előtt és megünnepeljék a védőszent ünnepét. Valamikor a 15. században, augusztus 15-én jelent meg először a védőszent képe a falu partján. Szintén nagyon népszerűek a Carmen és Santa Ana fiesták, amelyeket minden júliusban tartanak a településen.

Candelaria azonban nem csak a kultúráról és a vallásról szól, ahogy az a tenerifei városokra jellemző, Candelaria gyönyörű vidéki környezete is erős turisztikai potenciállal rendelkezik. Számos lehetőséget kínál egy nagyszerű nyaraláshoz, és álomhely a túrázók számára, akik a településen belül különböző útvonalakat találnak a régió középső területeinek és sűrű erdeinek felfedezésére.

Ugyanakkor gyönyörű, varázslatos tájakkal rendelkező gyönyörű strandok határolják. Ezek vulkanikus eredetük miatt sötét homokos strandok, de ugyanolyan vonzóak és üdítőek. Mögöttük fenséges, növényzettel teli hegyek húzódnak, amelyek színt és harmóniát kölcsönöznek a látványnak. Élvezze a hajókirándulásokat, és látogasson el a sziget titkait rejtő barlangokba.

Mivel halászfalu, mindig dokkok és hajók veszik körül, és a part mentén megfigyelheti a halászokat. A tengerész szellem nem csak a parton van jelen, hanem az utcákon és a lakosok lényében is érezhető.

A gasztronómia szintén erőssége Candelariának. Ebédeljen a tengerből frissen kifogott friss hallal, és élvezze a családdal együtt a finom helyi desszertet. A sétányon éttermek, bárok és gyorséttermek széles választékát találja.

Ha a strandokról beszélünk, akkor a Playa de Las Caletillasban élvezheti a tengeri szellőt a sétány mentén. Candelaria másik strandja a Playa de Punta Larga, amelyet a kavicsok és kavicsok jellemeznek, ahová el lehet jönni, hogy élvezze a tenger nyugalmát.

A szárazföldön is számos alternatívát talál, hogy jól érezze magát, például meglátogathatja a régi királyi utat a boltokkal és éttermekkel, a városházát, a kézműves központot, a bazilikát és a Plaza de la Patronát.

Locations: