La Laguna - Tenerife North (4).min

La Laguna

San Cristóbal de La Laguna tai yksinkertaisesti La Laguna sijaitsee Teneriffan koillisosassa. Se on saanut nimensä valtavasta laguunista, joka sijaitsi ennen kaupungin vieressä, mutta joka myöhemmin kuivui ja jonka päälle perustettiin Vega Lagunera -niminen kaupunki.

La Laguna - Tenerife North (3).min

La Laguna on kaupunki täynnä elämää ja nuoria ihmisiä. Täällä historialliset rakennukset sekoittuvat modernin hälinän kanssa. Yhtäältä löydät majesteettisia kirkkoja, kartanoita, palatseja ja historiallisia rakennuksia ja toisaalta muodikkaita kauppoja, arvostettuja putiikkeja ja monia ylellisiä kauppoja.

Sen kaduilta löydät myös baareja, ravintoloita ja viihdepaikkoja, joissa voit viettää hauskaa. Vuodesta 1927 lähtien siellä on sijainnut Kanariansaarten ensimmäinen yliopisto, joka tuo tänäkin päivänä kaupunkiin tietoa ja iloa. Sen kaduilla voit tuntea vahvan yliopistotunnelman ja törmäät silloin tällöin iloisiin nuoriin ihmisiin.

La Laguna - Tenerife North (7).min

Jotkut Kanariansaarten asukkaat kutsuvat tätä kaupunkia yhä ”Aguere”, sen vanhaa guanche-nimeä ennen Teneriffan valloitusta. Tämän tapahtuman jälkeen siitä tuli saaren pääkaupunki, ja se oli tuolloin saariston taloudellinen, poliittinen, sotilaallinen, kirkollinen ja kulttuurinen keskus. Se valittiin pääkaupungiksi, koska se sijaitsi saaren keskellä ja oli strategisesti hyvässä paikassa merirosvohyökkäysten torjumiseksi.

La Laguna - Tenerife North (8).min

Siellä vierailevat etsivät kulttuuria ja vapaa-aikaa, ja siitä on tullut koko saariston vertailukohde. Ominaisuuksiensa ja vetovoimansa ansiosta näyttää siltä, että se on jälleen kerran Teneriffan pääkaupunki, kuten se oli sen alkuaikoina. Niinkin paljon, että nykyään Santa Cruz de Teneriffan (saaren pääkaupunki) asukkaat lähtevät La Lagunaan etsimään hauskanpitoa.

Siirtomaa-aikainen muotoilu

La Laguna - Tenerife North (9).min

Kaupunki on yhä säilyttänyt alkuperäisen pohjapiirroksensa, joka sillä oli 1400-luvulla, joten kun kävelet sen kaduilla, siirryt takaisin noihin siirtomaavuosiin. La Laguna toimi jopa mallina monien Amerikan siirtomaa-ajan kaupunkien suunnittelussa. Näiden ominaisuuksien ansiosta Unesco myönsi sille maailmanperintökohteen arvonimen vuonna 1999.

tenerife shopping.min.min

Tunnustuksen saamisen jälkeen kaupunki koki joitakin myönteisiä muutoksia, sen historiallisiin rakennuksiin tehtiin joitakin korjauksia ja sen pääkadut muutettiin kävelykaduiksi, ja nyt kaupunki on todellinen helmi, jossa kannattaa vierailla.

Matkailijoiden etuna on, että kaupunki sijaitsee hyvin lähellä Puerto de la Cruzia ja että Teneriffan pohjoisella lentoasemalla on hyvät yhteydet saariston muille saarille, muualle maahan ja ulkomaille.

La Lagunan rannat

  • El Arenisco: on tumman hiekan ja monien kivien ranta, jossa voit ihailla vulkaanisen toiminnan luomaa maisemaa. Tämä ranta sijaitsee luonnollisen uima-altaan vieressä, ja se saa eniten kävijöitä viikonloppuisin.
  • El Arenal: se on yksi Teneriffan kauneimmista ja ruuhkaisimmista rannoista. Sitä ympäröivät hyvin korkeat vuoret, jotka saavat meidät ajattelemaan, että olemme paenneet kaupungin stressiä. Nauti sen kristallinkirkkaista vesistä ja meren rauhasta. Täällä aallot sopivat surffaamiseen, ja karvaiset ystävämme, koirat, ovat tervetulleita.
  • El Roquete: se on kohtalaisen vauras ranta, jonka ympäristössä on hyvä hotellitarjonta ja hyvä ankkurointialue.
  • Punta del Hidalgo: yksi La Lagunan suosituimmista paikoista, jonka viehättävät luonnonaltaat houkuttelevat turisteja kaikkialta. Niissä on valvonta ja kaikki palvelut uimareille.
  • Bajamar: se on toinen paikka, jossa on luonnonaltaita, jotka herättävät huomiota viehättävyydellään ja hyvillä palveluillaan. Se on saanut sinisen lipun ja tarjoaa kaikki palvelut uimareille. Rentoudu ja nauti uimisesta lasten ja koko perheen kanssa. Täältä löydät monia levähdysalueita, jotka houkuttelevat sekä paikallisia että vierailijoita.

Rantakadun varrella on monia baareja ja ravintoloita, joissa voit maistella herkullisia ruokia ja jakaa drinkkejä ystävien kanssa.

Locations: