Първо публикуване: януари 5, 2023 |

Masca Bay and Los Gigantes Cliffs

Залив Masca

Този път бихме искали да ви разкажем за залива Маска – почти девствен плаж, където почти никой не ходи. Но не защото не е привлекателен, а заради трудния достъп до него.

Говорим за див плаж, който се намира в края на Баранко де Маска, в основата на скалите Лос Гигантес и по средата на Пунта де ла Хигера и Пунта де ла Галера.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (5)

Заливът Маска е ексклузивен плаж, до който малцина имат достъп, идеален за личен момент далеч от тълпите. Къпането е спокойно поради изключителността му и освежаващите води.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (3)

Това е идеалното място за гмуркачи с дълбочина до 18 метра. Ето защо тук се събират много експерти по гмуркане от всички нива.

Как да стигнете до залива Маска

Има два начина да стигнете до плажа – от морето и по оврага.

Ако изберете да се спуснете по оврага, трябва да знаете, че това е много труден преход надолу. Спускането отнема средно 4 часа в зависимост от темпото ви. По време на спускането ще се насладите на красиви гледки, а след това ще можете да поплувате заслужено в кристално чистите води на Маска.

Плажът е с черен вулканичен пясък и предлага най-красивите пейзажи за снимки на пощенски картички. Определено е много приятно място, на което да отидете.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (2)

Пътеката към оврага започва от селцето Маска, дълга е 5 км, но е със средно висока трудност, така че трябва да сте в добро физическо състояние. Ако изберете тази пътека, препоръчваме ви да отидете през лятото, за да избегнете локви, причинени от дъжд. Пътеката става хлъзгава, така че бъдете внимателни.

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (4)

Но можете да стигнете дотам и по море, като в този случай можете да вземете екскурзия за разглеждане на скалите на Лос Гигантес, която тръгва от пристанището на Лос Гигантес. Наемете лодка, която ще ви отведе до залива Маска, като се насладите на гледката към скалите и ще наблюдавате китове. Ако имате късмет, може да видите делфини и китове, които се разхождат наоколо. Лодката се придвижва от пристанището до плажа само за 15 минути. Някои от тези екскурзии стигат чак до Пунта де Тено. По време на тези екскурзии често се срещат морски животни като ракообразни, моруни и пилотни китове.

 

royal delfin tenerife los gigantes (59)

royal delfin tenerife los gigantes (59)

Можете да комбинирате двата начина на достъп. Ако желаете, можете да се спуснете по оврага и да се върнете с лодка до пристанището на Лос Гигантес. За тази цел трябва да наемете лодката предварително, за да си осигурите място.

Екскурзия до скалите

royal delfin tenerife los gigantes (59)

След като пристигнете в залива Маска, лодката може да хвърли котва на дълбочина 10 метра, за да поплувате и да се насладите на сините и спокойни води на Средиземно море.

Някои лодки могат да ви откарат в единия край на острова, за да се гмуркате и да се наслаждавате на водите, и след това да ви посрещнат за качване в другия край.

Пляскайте се край огромни скални образувания, които приличат на крепости, създадени от природата, за да ни предпазват от опасности.

Locations: