Първо публикуване: януари 5, 2023 |

La Laguna - Tenerife North (4).min

Лагуната

Сан Кристобал де Ла Лагуна или просто Ла Лагуна се намира в североизточната част на Тенерифе. Името си дължи на огромна лагуна, която се е намирала в близост до града, но по-късно е пресъхнала и на нея е основан градът, известен като Вега Лагунера.

La Laguna - Tenerife North (3).min

Ла Лагуна е град, изпълнен с живот и млади хора. Тук ще откриете исторически сгради, преплетени с шума и суетата на модерността. От една страна, ще откриете величествени църкви, имения, дворци и исторически сгради, а от друга – модни магазини, престижни бутици и много луксозни магазини.

По улиците му ще откриете и барове, ресторанти и места за забавление, където можете да се забавлявате добре. От 1927 г. тук се намира първият университет на Канарските острови, който и днес продължава да носи знания и радост на града. По улиците му се усеща силна университетска атмосфера и от време на време ще срещате весели млади хора.

La Laguna - Tenerife North (7).min

Някои жители на Канарските острови все още наричат този град „Агуере“ – старото му име на гуанче преди завладяването на Тенерифе. След това събитие той става столица на острова и по онова време е икономически, политически, военен, църковен и културен център на архипелага. Той е избран за столица, тъй като се намира в центъра на острова и е на стратегическо място, за да отблъсква пиратски нападения.

La Laguna - Tenerife North (8).min

Тези, които го посещават, търсят култура и развлечения, и той се е превърнал в отправна точка на целия архипелаг. Благодарение на характеристиките си и на привлекателността, която притежава, изглежда, че отново е столица на Тенерифе, както е било в началото на съществуването му. Дотолкова, че днес жителите на Санта Крус де Тенерифе (столицата на острова) отиват в Ла Лагуна в търсене на забавления.

Колониален дизайн

La Laguna - Tenerife North (9).min

Градът все още е запазил първоначалната си планировка, която е имал през XV в., така че когато се разхождате по улиците му, ще се пренесете в онези колониални години. Ла Лагуна дори е послужила като модел за дизайна на много колониални градове в Америка. Именно тези характеристики му носят отличието на ЮНЕСКО за обект на световното културно наследство през 1999 г.

tenerife shopping.min.min

След като получава това отличие, градът претърпява някои положителни промени, направени са някои ремонти на историческите му сгради, а главните му улици са превърнати в пешеходни, като сега градът е истинско бижу за посещение.

Туристическото предимство на града е, че се намира в непосредствена близост до Пуерто де ла Крус и има летище Тенерифе Север, което има добри връзки с останалите острови от архипелага, с останалата част на страната и с чужбина.

Плажове на Ла Лагуна

  • Ел Арениско: това е плаж с тъмен пясък и много скали, където можете да се любувате на пейзажа, създаден от вулканичното действие. Този плаж се намира в непосредствена близост до естествен плувен басейн и приема най-много посетители през уикендите.
  • Ел Аренал: това е един от най-красивите и пренаселени плажове в Тенерифе. Заобиколен е от много високи планини, които ни карат да мислим, че сме избягали от стреса на града. Насладете се на кристално чистите му води и на спокойствието на океана. Тук вълните се поддават на каране на сърф, а нашите космати приятели – кучетата, са добре дошли.
  • El Roquete: това е плаж с умерено богатство, който има добро хотелско предлагане в околностите си и добра зона за акостиране.
  • Пунта дел Идалго: едно от най-посещаваните места в Ла Лагуна с очарователни естествени басейни, които привличат туристи от всички краища. Те разполагат с наблюдение и всички услуги за къпещите се.
  • Бахамар: това е още едно място с естествени басейни, което ще привлече вниманието ви със своя чар и добри услуги. То е отличено със син флаг и предлага всички услуги за къпещите се. Отпуснете се и се насладете на плуването с децата и цялото семейство. Тук ще намерите много места за почивка, които привличат както местните жители, така и посетителите.

По крайбрежната алея ще откриете много барове и ресторанти, където можете да опитате вкусни ястия и да споделите напитки с приятели.

Locations: